یکی از بهترین کارهای ممکن قبل از ازدواج مراجعه به مشاوره قبل از ازدواج است. اما ممکن است شما تصمیم به دریافت مشاوره ازدواج بگیرید و با این سوال روبرو شوید که در مشاوره ازدواج چه بگوییم؟ بسیار ضروری است که زوجین بدانند که در جلسات مشاوره باید درباره چه موضوعاتی صحبت کنند و از سوالات مشاوره ازدواج آگاه باشند.
در این مقاله قصد داریم به ضرورت مشاوره قبل از ازدواج، نحوه انجام مشاوره قبل از ازدواج، سوالات رایج مشاوره ازدواج، تست های مشاوره قبل از ازدواج و نشانه های یک ازدواج موفق بپردازیم.
ضرورت مشاوره قبل از ازدواج
از آنجا که دختر و پسر قبل از ازدواج تنها زندگی کرده اند و هیچ ذهنیت و تجربه ای از زندگی مشترک ندارند، از این رو باید از طریق سوالات مشاوره ازدواج از معیارهای مهم ازدواج برای داشتن یک زندگی زناشویی موفق آگاه باشند. آنها درک ضعیفی از فرایندهای بعدی که ممکن است بعد از ازدواج بوجود آید، دارند، بنابراین وقتی تصمیم به ازدواج می گیرند در اصل وارد یک رابطه تنگاتنگ اجتماعی و خانوادگی خواهند شد.
مرکزهای مشاوره ازدواج با استفاده از دانش جامعه شناسی، پزشکی، روانشناسی و رابطه جنسی و خانوادگی سعی بر شناخت کامل دو طرف از یکدیگر و شناسایی انتظارات و نیازهای متقابل میکنند. در اصل مشاوره ازدواج فرد سومی در رابطه است که تخصص آن شناسایی اختلاف فرهنگی، اجتماعی، فکری، جسمانی و روانی است. با توجه به پاسخ سوالات مشاوره ازدواج و با توجه به شناخت طرفین متخصص میتواند جواب قطعی مثبت و منفی دهد.
نحوه انجام مشاوره قبل ازدواج
معمولا مشاوره حضوری قبل از ازدواج در قالب جلسات مختلف برگزار میشود. اگر شرایط حضور در جلسات مشاوره قبل از ازدواج را ندارید می توانید از مشاوره تلفنی ازدواج بهرمند شوید. در مشاوره ازدواج به طور کلی در مورد مسائل گوناگونی و موضوعات مختلف صحبت می شود. جلسات مشاوره ازدواج می تواند بصورت زوجی یا زوج درمانی و یا فردی باشد.
در جلسات مشاوره، مشاوران برای سنجش و شناخت بیشتر طرفین از آزمون ها و تست هایی کمک می گیرند. گرچه نتیجه این تست ها بطور ۱۰۰% مطمئن و قطعی نیست، اما می توان تا حدودی افراد را از شخصیت یکدیگر آگاه کرد. سوالات مشاوره ازدواج هم در شناخت اخلاقیات و شخصیت افراد بسیار مهم است. مواردی که در جلسات مشاوره ازدواج ارزیابی میشوند بصورت زیر است:
- ازخودگذشتگی
- بررسی انتظارات زنان و مردان از زندگی
- درک تفاوت های دختر و پسر
- ارتقاء مهارت های ارتباطی
- خودشناسی
- ایجاد حالت تعادل بین عقل و عشق
سوالات رایج مشاوره ازدواج
برای افزایش شناخت پیش از ازدواج بسیار مهم است که سوالات مشاوره ازدواج خود را از قبل آماده کرده باشید تادر جلسات مشاوره زمان را از دست ندهید. بعضی از سوالات در مشاوره ازدواج ضرورتی ندارد اما پرسیدن بعضی از سوالات مهم است. در ادامه قصد داریم به سوال در مشاوره ازدواج چه بگوییم؟ پاسخ دهیم.
- چگونه به بیماری های روحی و جسمی فرد مورد نظر پی ببریم؟
- از کجا متوجه شویم که افراد در بیان ملاک ها، عقاید و شخصیت خود صداقت دارند؟
- آیا بهتر است عشق و علاقه قبل ازدواج باشد یا بعد از آن؟
- آیا قبل از ازدواج باید درباره اهداف و امیال خود با یکدیگر صحبت کرد یا در طول زندگی قابل حل است؟ مسائلی مثل تعداد فرزند، محل زندگی، کار کردن و …
- آیا لازم است افراد خصوصیات اخلاقی و رفتاری مشابه داشته باشند؟
- زن و شوهر چه کنند که همیشه برای هم جذاب باشند و دچار یکنواختی نشوند؟
- آیا اختلاف سلیقه مکرر در طول زندگی قابل حل است؟
- آیا لازم است تقسیم وظایف قبل ازدواج صورت گیرد؟
- خشم و عصبانیت در موقعیت های مختلف آیا آسیبی به زندگی وارد میکند؟
- آیا بعد از ابراز علاقه باید منتظر پاسخ بود؟
- چقدر بیان گذشته اهمیت دارد؟ آیا لازم به بیان گذشته است؟
- بعد از ازدواج رابطه دختر و پسر با خانواده طرف مقابل باید چگونه باشد؟
- آیا خواسته های خود را خیلی صریح بیان کنیم یا در لفافه؟
- چه کنیم که عشق و محبت با گذشت زمان کمتر نشود بلکه پایدار بماند؟
- تا چقدر مسائل مالی موجب بوجود آمدن مشکلات در رابطه زناشویی میشود؟
- در چه مسائلی باید گذشت کرد؟ تا چه حد بخشش در رابطه جایز است؟
- قدرشناسی در رابطه باید چگونه باشد؟
- آیا مرد و زن هردو شاغل در روند زندگی مشکل ایجاد میکند؟
- نقش دوستان افراد در رابطه به چه صورت باشد؟ آیا دعوت آنها به خانه رابطه را دچار مشکل میکند؟
- چقدر نظم و انضباط در زندگی مشترک تاثیرگذار است؟
- چگونه میتوانیم ازهم انتقاد کنیم که دلخوری پیش نیاید؟
- آیا قضاوت یکدیگر کار درستی است؟
- توقع یکدیگر در زندگی باید چگونه باشد؟
- آیا حساس بودن و نارضایتی طرفین به رابطه لطمه وارد میکند؟
- اگر زوج در خانواده با مشکل روبرو شدند، آیا لازم است خانواده مطلع شوند؟ برخورد خانواده باید چگونه باشد؟
- در مقابل لجبازی همسر باید چه برخوردی نشان داد؟
- آیا انتخاب همسر از روی دلخوری و لجبازی کار درستی است؟
- آیا قهر کردن در رابطه به علت بروز اختلافات درست است؟
- در صورت وجود تفاهم، آیا تحقیق در ازدواج لازم است؟
- بهترین شخص برای تحقیق ازدواج چه کسی است؟
- آیا در آشنایی و در مشاوره ازدواج به نکات مثبت تکیه کنیم؟
- آیا وابسته بودن پسر و یا دختر به خانواده ویژگی مثبت است یا منفی؟
- چه چیزهایی باعث اختلاف زن و شوهر بر سر خانواده می شود؟
- چگونه به برونگرا یا درونگرا بودن فرد پی ببریم؟
- آیا بهتر است با فرد درونگرا ازدواج کنیم یا برون گرا؟
- آیا رفتار و شخصیت افراد بعد از ازدواج قابل تغییر است؟
- تجملات و تشریفات در زندگی تا چقدر اهمیت دارد؟
و هزاران سوال دیگر که اگر میخواهید از سوالات مشاوره ازدواج بیشتر مطلع شوید و یا پاسخ این سوالات را دریافت کنید میتوانید با مشاوران و کارشناسان دکتر فکر در ارتباط باشید و از مشاوره تلفنی ازدواج بهرمند شوید. همینطور میتوانید سوالات خود را در زیر همین پست به اشتراک بگذارید و کارشناسان در اسرع وقت پاسخگو شما باشند.
تست مشاوره قبل از ازدواج
در مشاوره ازدواج علاوه بر سوالات مشاوره ازدواج، پرسشنامه و تست هایی برای شناخت بیشتر زوجین صورت میگیرد که یکی از راه های شناخت خلقیات و رفتارهای دو طرف است. در ادامه به انواع تست مشاوره ازدواج میپردازیم. مقاله کامل تست های ازدواج در مقاله مشاوره ازدواج موجود است.
تست تیپ های شخصیتی (MBTI)
تست شخصیت هارتمن
تست سنجش صفات پنجگانه شخصیتی (NEO-FFI)
تست عشق استرنبرگ (STLS)
تست بلوغ عاطفی (EMS)
تست تعارضات زناشویی (MT)
تست مقیاس سازگاری زوجین (MST)
تست روانشناسی کیفیت زندگی (SF) و …
مواردی که در آن ازدواج زوجین توصیه نمیشود
در مواردی ممکن است ازدواج بین زوجین توصیه نشود. مشاوره ازدواج بطور قطعی میتواند نظر دهد که ایا ازدواج زوجین درست است یا خیر اما در مواقعی، به هیچ عنوان ازدواج توصیه نمیشود که بعضی از موارد هم طرفین میتوانند تشخیص دهند:
- عدم تناجس ژنتیکی.
- آینده اقتصادی مرد روشن نباشد.
- یکی از طرفین اختلال شخصیت داشته باشد.
- زمانیکه که اختلاف سنی در ازدواج بالای ۵ سال باشد.
- زمانی که مرد بیکار باشد.
- زمانیکه سن هر دو کم باشد.
- زمانیکه هر دو طرفین دو فرهنگ متفاوت داشته باشند.
- اختلافات خانوادگی چشم گیری داشته باشند.
- زمانیکه هوش زن بیشتر از مرد باشد.
- زمانیکه هر دو طرفین، یا یکی از آنها اهل مصرف الکل و یا مواد مخدر باشد.
- اختلاف علمی و تحصیلی فاحش بین طرفین باشد.
چگونگی پیش بینی یک ازدواج موفق
مشاوران زوجین و یا اشخاص میتوانند ازدواج موفق را به راحتی پیش بینی کنند. یک ازدواج موفق باید دارای ویژگی هایی باشد که اگر یک رابطه این ویژگی هارا داشت میتوان حدس زد که ازدواج موفق و خانواده سالم خواهند داشت.
۸ ویژگی یک ازدواج موفق عبارت است از:
۱. رشد متداوم در زندگی
یکی از مهم ترین ویژگی زوج های موفق این است که در کنار هم میتونند پله های ترقی را طی کنند. هر شخصی در طول زندگی نیاز به تغییر دارد و دوست دارد فعالیت هایی که به آن علاقه دارد را ادامه دهد. در ازدواج موفق همزمان مشوق یکدیگر هستند و در موفقیت یکدیگر نقش موثری دارند. لازم به ذکر است که بهتر است زوجین در کنار پیشرفت فردی، به پیشرفت مشترک خود نیز فکر کنند تا بتوانند همراه و مشاور یکدیگر باشند.
۲. سن مناسب
بسیاری از تحقیقات نشان داده است که سن ازدواج تاثیر مستقیمی بر پایداری و کیفیت آن دارد. بیشتر کسایی که به دادگاه برای درخواست طلاق مراجعه کردند کسانی بودند که در سنین پایین زیر ۲۰ سال ازدواج کرده اند. بسیار واضح است که این ازدواج را از روی احساسات و بدون شناخت کافی بوده است.
۳. نداشتن مشکلات اقتصادی شدید
شاید با خود فکر کرده اید که مشکلات اقتصادی در زندگی طبیعی است و به مرور زمان حل میشود. بله قطعا همینطور است اما در مورد مشکلات اقتصادی بسیار جزئی. مشکلات اقتصادی شدید باعث میشود که افراد در زندگی استرس و اضطراب زیادی را متحمل شوند و همینطور نتیجه آن عصبانیت هایی است که منشاء آن مشکلات اقتصادی است. توجه داشته باشید که امکانات مالی به تنهایی نمیتوانند حل کننده تمام مشکلات خانواده و زوجین باشد و باید در کنار سایر موارد بررسی شود.
۴. شریک حامی
تمام انسان ها نیاز به کسی دارند که حامی آنها باشد. حامی داشتن با بالا رفتن اعتماد به نفس رابطه مستقیمی دارند. در ازدواج موفق هر دو طرفین حامی یکدیگرند و هر کدام به سمت نیازهای خود حرکت نمیکنند. شریک شدن حمایت های یکدیگر ثبات و ارتباط صمیمی زوجین را تقویت کرده است و آنها را به سلامت روانی میرساند.
۵. مسئولیت پذیر بودن
زن و مرد متاهل نسبت به یکدیگر متعهد هستند و در قبال یکدیگر مسئولیت هایی دارند. ّیکی از مهم ترین و رایج ترین سوالات مشاوره ازدواج این است که آیا طرفین بطور کامل از نیازهای یکدیگر آگاه هستند؟ نیازهایی از قبیل نیاز جنسی، روابط عاطفی خوب و عاطفی همسر در زندگی زناشوئی.
۶. همراهی همیشگی
همراهی همیشگی به این معنی که هردو یک مقصد مشترک را دنبال کنید و در کنار هم احساس تنهایی نخواهید کرد. در زندگی مشترک کنار یکدیگر باشید و مشکلات را با یکدیگر حل کنید.
۷. عشق و محبت
عشق و صمیمت در زندگی دو موهبت الهی است که گرم کننده فضای زندگی است. در یک ازدواج موفق این دو ویژگی یک رنگ و با خلوص است. عشق قبل از ازدواج ممکن است مخل انتخاب صحیح باشد اما بعد از ازدواج یک موهبت الهی است.
۸. شریک جنسی مناسب
همنطور که در مقاله توصیه های قبل ازدواج عرض کردیم یکی از اهداف ازدواج رفع نیازهای جنسی است. ازدواج منبع با ثباتی برای ارضای جنسی هردو نفر و راهی مشروع و مجاز برای رفتارهای جنسی است. اگر تنها هدف ازدواج داشتن رابطه جنسی باشد قطعا ازدواج با مشکل روبرو خواهد شد. یکی از مهم ترین سوالات مشاوره ازدواج توافق بر سر داشتن فرزند است که برای بقای نسل بسیار ضروری است. بهتر است زوجین قبل از ازدواج به این توافق رسیده باشند.
در مشاوره ازدواج چه بگوییم؟
تمام سوالاتی که باید از مشاوره ازدواج خود بپرسید در مقاله عنوان شده است.
آیا میتوان یک ازدواج موفق را پیش بینی کرد؟
بله، در ابتدا یک رابطه ویژگی هایی دارد که با بررسی آنها ازدواج موفق پیش بینی میشود.
چه زمانی ازدواج دختر و پسر با هم توصیه نمیشود؟
داخل مقاله به مواردی که ازدواج در آن توصیه نمیشود اشاره شده است. اقدام به مطالعه بفرمایید.
برای دریافت مشاوره تلفنی ازدواج با چه شماره ای تماس بگیریم؟
برای دریافت مشاوره تلفنی ازدواج با شماره ۹۰۹۹۰۷۲۹۵۲ از تلفن ثابت بدون کد تماس حاصل فرمایید.