بهترین سن ازدواج دختر و پسر

بهترین و مناسب ترین سن برای ازدواج

شاید برای شما هم این سؤال پیش آمده باشد که بهترین سن ازدواج چه سنی است؟ آیا برای همه‌ی افراد یک سن معین در نظر گرفته می‌شود؟ اگر در سن‌هایی غیر از سن گفته شده ازدواج کرد موفق نخواهیم شد؟مناسب‌ترین سن ازدواج دختر و پسر چه سنی است؟

هر فرد ممکن است در دوره‌ای از زندگی نسبت به کسی علاقه پیدا کند و بخواهد برای ازدواج با او اقدام کند. در واقع او با هدف رسیدن به آرامش در کنار کسی که دوستش دارد تصمیم به ازدواج می‌گیرد. ممکن است سوال شما این باشد که در این ازدواج او تا چه حد به آرامش و نیاز دورنی خود می‌رسد؟ برای داشتن یک ازدواج موفق فاکتورهای زیادی وجود دارد که سن هم می‌تواند یکی از آن ها باشد. در واقع از نظر سنی فرد باید به بلوغ روحی و جسمی رسیده باشد تا بتواند از پس مسئولیت‌ها و مشکلات زندگی مشترک برآید و توانایی اداره کردن زندگی و داشتن یک رابطه‌ی زناشویی خوب را داشته باشد. برای پاسخ دادن به این سؤالات و سؤال‌هایی از قبیل تا پایان مقاله با ما همراه باشید. همچنین می توانید برای توضیحات بیشتر در این زمینه با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

بهترین سن ازدواج از نظر کارشناسان

بهترین سن ازدواج از نظر کارشناسان

کارشناسان برای تعیین سن ازدواج دختر و پسر پژوهش‌های زیادی انجام داده‌اند. از نظر آن ها بهترین سن برای ازدواج دختران بین سن ۲۳ تا ۲۷ و برای پسران ۲۷ تا ۲۹ سالگی است. کارشناسان این سن را با توجه به در نظر گرفتن شرایط اقتصادی زمان حال و همچنین عوامل دیگری مانند شرایط و امکانات خود فرد بیان کرده‌اند.

برای اطلاع از اشتباهات رایج آشنایی قبل از ازدواج بر روی لینک کلیک کنید.

همچنین از معیارهای دیگر کارشناسان برای سن ازدواج کم‌تر بودن سن دختر نسبت به پسر است. از نظر آن ها با توجه به تحقیقات انجام شده دختران نسبت به پسران در سنین کم‌تر به بلوغ عقلی می‌رسند. همچنین از طرفی با توجه به این که تغییر رفتار مردان بعد از ازدواج نسبت به دختران بیشتر است و ممکن است با وجود شناخت کافی نسبت به یکدیگر، همین عامل بعد از ازدواج برای آن ها ایجاد مشکل کند، با رعایت کردن این اختلاف سنی، شاید تفکرات و روحیات دختر و پسر به هم نزدیک‌تر شود و از این طریق بتوانند با یکدیگر تفاهم بیشتری داشته باشند.

سن ازدواج از نظر روانشناسی

در روانشناسی درباره‌ی سن ازدواج دختر و پسر پژوهش‌ها و تحقیق‌های زیادی صورت گرفته است. آن ها با بررسی موفقیت یا عدم موفقیت ازدواج در سنین مختلف سعی دارند به یک آمار عددی مناسب دست پیدا کنند. از نظر روانشناسان به کار بردن واژه‌ی سن برای ازدواج درست نیست و بهتر است به جای استفاده از این واژه کلمه‌ی زمان را به کار برد.

برای اطلاع از راز های ازدواج موفق بر روی لینک کلیک کنید.

در واقع بهتر است بگوییم بهترین زمان ازدواج چه موقع است؟ در این باره روانشناسان معتقدند هر گاه فرد از نظر موقعیت شغلی و مسائل شخصی به خود اطمینان داشته باشد و از همه نظر به بلوغ رسیده باشد، بهترین زمان برای ازدواج است و مسلما این حس زمانی به وجود می‌آید که شما در سن ۲۵ سالگی به بعد باشید.

بنابراین روانشناسان ازدواج زیر ۲۵ سالگی را توصیه نمی‌کنند، البته ممکن است رسیدن به این بلوغ فکری، اجتماعی و… برای هر شخص با توجه به نوع تربیت، همچنین محیطی که در آن زندگی کرده است متفاوت باشد پس نمی‌توان به قطعیت سن ازدواج را تعیین کرد.

از نظر روانشناسی سن ازدواج دختر و پسر متفاوت است زیرا هرکدام متناسب با خصوصیات فطری که دارند، در زمان خاص خود به بلوغ می‌رسند و برای شروع یک زندگی مشترک آمادگی پیدا می‌کنند. همچنین این نکته را در نظر داشته باشید که مشخص کردن سن ازدواج از نظر روان‌شناسی به این معنی نیست که اگر فردی خارج از این محدوده ازدواج کند با شکست مواجه خواهد شد بلکه این عدد فقط بیان می‌کند که با توجه به تحقیقاتی که انجام گرفته ازدواج‌های در این محدوده‌ی سنی موفق‌تر بوده‌اند.

برای اطلاع از روش های مناسب ایجاد عشق بعد از ازدواج بر روی لینک کلیک کنید.

بهترین سن ازدواج دختر و پسر از نظر روانشناسان بر اساس شاخص‌های خاصی مشخص می‌شود ولی در حالت کلی بستگی به تکامل شخصیتی فرد دارد. ممکن است فردی در سنین پایین این آمادگی را داشته باشد و ازدواج کند و فردی دیگر حتی در سن بالای ۳۰ سال هم آمادگی برای ازدواج نداشته باشد. آمادگی فرد برای ازدواج به عوامل مختلف تربیتی، محیط اجتماعی، آموزشی، شرایط زندگی که در آن رشد کرده است و عوامل مختلف دیگر بستگی دارد.

تعیین سن ازدواج دختر و پسر در روان‌شناسی با شاخه‌های دیگر علوم متفاوت است مثلا از نظر حقوقی حداقل سن ازدواج ۱۸ سالگی است اما در روان‌شناسی به حداقل توجه‌ای نمی‌کند. همچنین تفاوت سنی معقول با توجه به تحقیقات انجام شده توسط روان‌شناسان ۵ سال اعلام شده است.

معیارهای مورد بررسی سن ازدواج از نظر روانشناسان

معیارهای مورد بررسی سن ازدواج

روانشناسان معیارهای سن ازدواج دختر و پسر را با توجه به شاخص‌هایی مانند بلوغ فکری، اجتماعی و جنسی تعیین می‌کنند. از نظر بلوغ فکری فرد باید به حدی رسیده باشد که نسبت به معیارها و هدف‌های زندگی خود شناخت کامل داشته باشد و بداند از زندگی چه می‌خواهد. در این صورت فرد تا حدودی توانایی تشخیص مصلحت خود را دارد و به در جه‌ای از ثبات شخصیت رسیده است که می‌توان به حرف‌های او اعتماد کرد و نسبت به پذیرش مسئولیت‌های زندگی به عنوان همسر یا پدر و مادر درست عمل خواهد کرد.

برای اطلاع از دلایل مهم ازدواج بر روی لینک کلیک کنید.

همچنین فرد باید به بلوغ جنسی رسیده باشد چرا که رسیدن به بلوغ جنسی جزء اصلی‌ترین معیارهاست. در واقع وقتی فرد به بلوغ جنسی نرسیده باشد و زندگی مشترک خود را شروع کند ممکن است برای ایجاد رابطه‌ی جنسی دچار مشکل شود و آسیب‌های جسمی و جنسی ببیند که به دنبال آن صدمه‌های روحی روانی بسیاری به او وارد خواهد شد.

بلوغ اجتماعی نیز از معیارهای دیگر سن ازدواج است که باید به آن توجه کرد. زمانی که فرد ازدواج می‌کند دامنه‌ی روابط او گسترش پیدا می‌کند و به عنوان همسر یا پدر و مادر در جامعه، با افراد زیادی باید ارتباط برقرار کند. بنابراین فرد باید در ارتباط با خانواده‌ی جدید و محیط اجتماعی توانایی لازم را داشته باشد. جامعه همچنین افراد قدرتمند، با انگیزه و پویا را جذب می‌کند.

برای اطلاع از علت تغییر رفتار مردان بعد از ازدواج بر روی لینک کلیک کنید.

حداقل سن ازدواج دختر و پسر از نظر روانشناسان

روانشناسان همچنین برای حداقل سن ازدواج دختر و پسر عدد مشخصی را بیان نمی‌کنند. آن ها همان‌طور که در مورد بهترین سن ازدواج بیان کردند معتقدند که حداقل سن ازدواج زمانی است که دختر و پسر به بلوغ جنسی و جسمی رسیده باشد و نسبت به ازدواج بی‌میل نباشد. در این صورت شاید تا حدودی نسبت به مصلحت‌های زندگی مشترک قدرت درک وتصمیم‌گیری داشته باشد.

برای اطلاع از ویژگی های یک مرد واقعی بر روی لینک کلیک کنید.

بدترین سن ازدواج دختر و پسر از نظر روانشناسان

با توجه به توضیحات بالا بدترین سن ازدواج دختر و پسر زمانی است که فرد از نظر جسمی، جنسی، اجتماعی، فکری و روحی به بلوغ نرسیده باشد و براثر تصمیم نادرست خود یا فشارهای اطرافیان تصمیم به ازدواج بگیرد. بنابراین آمادگی نداشتن فرد برای ازدواج در هر سنی ممکن است اتفاق بیافتد. با توجه به تحقیقات انجام شده ازدواج‌های دوران نوجوانی یا در سنین بالای ۳۵ سال دارای ریسک بالایی است.

عوامل مؤثر در بهترین سن ازدواج

انتخاب بهترین سن ازدواج دختر و پسر

همان‌طور که گفته شد بهترین سن ازدواج برای هر شخص متفاوت است و بنا بر توانایی‌ها و شاخص‌های مختلفی که هر فرد دارد بیان می‌شود. برای تعیین مناسب‌ترین سن ازدواج دختر و پسر شرایط و عوامل مختلفی تأثیر گذار است که در زیر چند نمونه از آن را بیان می‌کنیم.

بلوغ جسمی از اصلی ترین عوامل مؤثر در سن ازدواج دختر و پسر

برای داشتن ازدواج موفق باید دختر و پسر هر دو از نظر جسمی به بلوغ رسیده باشند. به این معنی که توانایی جنسی داشته باشند. اکثر دختران در سن ۱۳ تا ۱۴ سالگی به این بلوغ می‌رسند و در نهایت تمام دختران در سن ۱۷ سالگی به بلوغ کامل رسیده‌اند. پسران نیز از سن ۱۴ تا ۱۷ سالگی به بلوغ جنسی می‌رسند. اولین شرط در ازدواج رسیدن به بلوغ جنسی است زیرا اندام‌های دختر و پسر باید توانایی انجام رابظه‌ی جنسی را داشته باشد تا مانع از آسیب‌های جسمی و روحی روانی شود.

بلوغ جنسی افراد به عوامل مختلفی از جمله منطقه، تغذیه و حتی تربیت فرد بستگی دارد. به عنوان مثال فردی که در یک منطقه‌ی گرمسیری متولد می‌شود نسبت به فردی دیگر که در مناطق سردسیری است زودتر به بلوغ جنسی می‌رسد یا در خانواده‌هایی که فرزندان شاهد روابط جنسی پدر ومادر به صورت کلامی یا غیر کلامی هستند بلوغ جنسی فرد زودتر اتفاق می‌افتد. از نظر تغذیه نیز افرادی که غذای بهتر و مقوی می‌خورند زودتر به بلوغ جنسی می‌رسند.

برای اطلاع از نشانه های آمادگی زنان برای ازدواج بر روی لینک کلیک کنید.

بلوغ عقلی

رشد عقلی یکی دیگر از عوامل مؤثر برای داشتن بهترین سن ازدواج دختر و پسر است. تا زمانی که فرد از نظر عقلی به بلوغ نرسیده باشد نمی‌تواند نسبت به از دواج تصمیم درستی بگیرد. رشد عقلی بعد از رشد جسمی به وجود می‌آید؛ در این حالت فرد توانایی درک مسائل را دارد و به توانایی‌های خود اطمینان دارد و قدرت این را دارد که بر اساس عقل تصمیم بگیرد.

بلوغ عاطفی

بلوغ عاطفی در سن ازدواج دختر و پسر

از شرایط لازم برای بهترین سن ازدواج دختر و پسر رشد عاطفی است. وقتی فرد به بلوغ عاطفی می‌رسد توانایی مهار احساسات و عواطف مثبت و منفی خود را دارد و در ابراز احساسات خود متناسب با عرف جامعه رفتار می‌کند. بلوغ عاطفی در سن خاصی اتفاق نمی‌افتد و در هر شخص متفاوت است و بنا بر تجربه‌هایی که کسب کرده است و میزان تعامل فرد با والدین به دست می‌آید.

بلوغ اجتماعی

رسیدن به بلوغ اجتماعی از عواملی است که در تعیین مناسب‌ترین سن ازدواج دختر و پسر نقش مؤثری دارد. برای بررسی رشد اجتماعی فرد روابط او را در محیط‌های اجتماعی مانند خانواده، مدرسه، جمع دوستان و شغل او مورد بحث قرار می‌دهیم . وقتی فرد از نظر اجتماعی رشد کرده باشد در روابط اجتماعی خود بهتر رفتار می‌کند، به دیگران احترام می‌گذارد و رعایت کردن حقوق دیگران را درک می‌کند. همچنین در روابط زناشویی خود نقش‌ها و مسئولیت‌های خود را می‌پذیرد و سعی می‌کند به نحو احسن آن ها را انجام دهد.

برای اطلاع از پیامد های ازدواج بدون عشق بر روی لینک کلیک کنید.

رشد و بلوغ اخلاقی مؤثر در تعیین سن ازدواج دختر و پسر

وجود ارزش‌های اخلاقی و معنوی در هر رابطه‌ای باعث تداوم و پایداری آن رابطه می‌شود. در روابط زناشویی نیز هرچقدر که زن و مرد در چارچوب اصول و فضایل اخلاقی با یکدیگر رفتار کنند آن رابطه از سلامت بیشتری برخوردار است. بنابراین اگر دختر و پسر در رابطه نسبت به صفات پسندیده‌ای مانند صداقت، ایثار و گذشت، درستکاری و… به منظور لازمه‌ی زندگی مشترک درک درستی داشتند از نظر اخلاقی به بلوغ رسیده‌اند و می‌توانند با هم ازدواج کنند.

رشد اخلاقی افراد با توجه به مناطق، جامعه، قوم و خانواده‌ای که در آن قرار دارند می‌تواند متفاوت باشد. مثلا تربیت فرزندی که در خانواده‌ای مذهبی متولد شده است و بسیاری از مسائل را جلوی فرزندان خود رعایت می‌کنند در مقایسه با فرزندی دیگر که دارای خانواده‌ای غیرمذهبی است و نسبت به مسائل شرعی بی اهمیت هستند متفاوت است. در واقع معیارهایی که برای خانواده‌ی اول ارزش است ممکن است برای خانواده‌ی دوم اهمیتی نداشته باشد. بنابراین رشد اخلاقی افراد به عوامل مختلفی بستگی دارد.

برای اطلاع از دلایل ترس از ازدواج بر روی لینک کلیک کنید.

مناسب ترین سن برای ازدواج خانم ها

 سن ازدواج دختر و پسر کدام است

سن ازدواج دختر و پسر در سالهای اخیر متغیر بوده است اما در حالت کلی مناسب‌ترین سن برای ازدواج خانم‌ها بین ۲۳ تا ۲۶ سال در نظر گرفته شده است. البته با تغییر شرایط، سن ازدواج خانم‌ها هم در حال تغییر است به عنوان مثال با توجه به شرایط اقتصادی امروزی ازدواج در سن بالا بسیار رواج پیدا کرده است. در صورتی که در گذشته تصمیم‌گیری در مورد ازدواج فرزندان بر عهده‌ی پدر و مادر بود و ملاک آن ها رسیدن به بلوغ جنسی و عقلی بود بنابراین ازدواج در سنین پایین صورت می‌گرفت.

امروزه دختران با رسیدن به بلوغ کامل اجتماعی، عاطفی، جنسی و عقلی خود در تصمیم ازدواج دخالت مستقیم دارند و نقش خانواده‌ها فقط در کنار آن ها و حمایتی است.

برای اطلاع از مدت زمان آشنایی قبل از ازدواج بر روی لینک کلیک کنید.

مناسب ترین سن برای ازدواج آقایان

برای تعیین سن ازدواج آقایان نیز عوامل مختلفی بستگی دارد که از مهم‌ترین آن ها این است که فرد از نظر مالی و بلوغ فکری و جسمی در شرایط خوبی قرار داشته باشد. با توجه به تحقیقات انجام شده به طور نسبی در سنین ۲۶ تا ۲۸ سالگی پسر ممکن است دارای این شرایط باشد. در واقع در این سن پسران اغلب خدمت سربازی را گذرانده‌اند و از نظر عقلی به حدی رسیده‌اند که می‌توانند برای زندگی تصمیمات عاقلانه بگیرند. آن ها در این سن از افکار زودگذر خود دست کشیده‌اند و برای انتخاب همسر آینده‌ی خود با عقل و منطق جلو می‌روند.

خلاصه مطلب

ازدواج یک امر مهم و ضروری در زندگی هر فرد است که برای داشتن یک ازدواج موفق ملاک‌های مختلفی مدنظر است که سن هم یکی از آن ها می‌تواند باشد. در این مقاله سعی کردیم بهترین سن ازدواج دختر و پسر را برای شما بیان کنیم اما در کنار سن موارد مختلف دیگری وجود دارند که برای شروع زندگی مشترک ضروری است. همان‌طور که گفتیم نمی‌توان برای ازدواج سن دقیقی را تعیین کرد و این برای هر فرد متفاوت است.

بنابراین شما می‌توانید با استفاده از مهارت خودشناسی از توانایی‌های خود مطمئن شوید و در صورت لزوم در عوامل مختلف آمادگی لازم را به دست آورید و بعد اقدام به ازدواج کنید. چنانچه به مشاوره تخصصی در این زمینه نیاز دارید می توانید با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

بهترین سن ازدواج چه زمانی است؟

سن مشخصی وجود ندارد و باید هر فرد با شرایطی که دارد مورد بررسی قرار بگیرد

آیا اختلال در بلوغ عاطفی موجب اختلال در روند ازدواج می شود؟

بله، یک از الزامات ازدواج های پایدار رسیدن طرفین به بلوغ عاطفی است

آیا با رسیدن دختر و پسر به بلوغ جنسی می توان آن ها را به ازواج تشویق کرد؟

خیر، زیرا بلوغ جسمی تنها معیار منطقی برای ازواج کردن نیست

آیا کم سن و سال بودن افراد در موقع ازدواج موجب سازش و تفاهم می شود؟

در اکثر موارد چنین اتفاقی رخ نمی دهد و بیشتر موجب بروز اختلافات خواهد شد

۴/۵ - (۳ امتیاز)

همچنین ببینید

بهترین مرکز مشاوره خانواده در تبریز با مجوز

بهترین مرکز مشاوره خانواده در تبریز با مجوز + تماس، آدرس

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور