مدت آشنایی ازدواج
مدت آشنایی ازدواج

مدت آشنایی ازدواج

امروزه دیگر مانند گذشته نیست که جوانان ازدواج را هندوانه‌ایی در بسته بدانند و منتظر بمانند تا ببینند بزرگتر‌ها چه تصمیمی برای آن ها می‌گیرند. مدت آشنایی ازدواج نیز در گذشته با امروز متفاوت بود و معمولا در زمان کوتاهی مراسم عروسی برگزار می شد. حال یک سوال بزرگ برای جوانان در شرف ازدواج این است که مدت و نحوه‌ی آشنایی قبل از ازدواج چگونه باید باشد؟

دلیل این امر نیز آن است که اگر این دوره آشنایی بیش از حد کوتاه باشد، شناخت کافی حاصل نمی شود و در صورت طولانی بودن نیز ممکن است مسائل حاشیه ایی دیگری به وجود آید یا انگیزه ازدواج در آن ها از بین برود. ضمن اینکه توصیه می کنیم مقاله زیر را مطالعه فرمائید، چنانچه درباره مدت آشنایی ازدواج با سوالی مواجه شدید و یا نیازمند مشاوره هستید، می توانید با مشاوران ما تماس حاصل فرمائید.

اهمیت مدت دوستی قبل از ازدواج

مدت دوستی قبل از ازدواج

پر واضح است که قبل از ازدواج نیاز است که دختر و پسر به شناخت نسبی از یکدیگر دست پیدا کنند. در گذشته که ازدواج‌ها به صورت سنتی انجام می‌شد و این آشنایی توسط پدر و مادرهای هر دو طرف انجام می‌شد یا بواسطه فامیل بودن طرفین، دیگر نیازی به گذراندن دوران آشنایی قبل از ازدواج نبود.

امروزه این آشنایی و شناخت توسط خود فرزندان انجام می‌شود و تصمیم گیرنده اصلی خود آن ها هستند. در این بین، والدین نیز در راه تشکیل زندگی به آن ها کمک می کنند. حتی امروزه به دلیل این نوع آشنایی ها، ازدواج از راه دور نیز در مواردی دیده می شود.

مسلما اگر شکل و مدت آشنایی ازدواج درست باشد، به شناخت ویژگی های شخصیتی و رفتاری طرف مقابل کمک بزرگی می‌کند.

البته به هیچ وجه نمی توان به طور مشخصی تعیین کرد که مدت آشنایی ازدواج استاندارد چقدر باید باشد. چراکه مثلا امکان دارد دو نفر بعد از گذشت سه ماه به شناخت نسبی از یکدیگر دست پیدا کنند، در صورتی که دو فرد دیگر برای رسیدن به این شناخت دو سال زمان نیاز داشته باشند.

اما در حالت کلی، بهترین زمان توصیه شده بین سه تا شش ماه است. می‌توان گفت که این مدت زمان جهت شناخت پیش از ازدواج تا حدی کافی است و اگر دو نفر تشخیص دادند که هیچ نقطه اشتراکی با یکدیگر ندارند، برای جلوگیری از هرگونه وابستگی عاطفی غیرمنطقی باید به رابطه پایان دهند.

چرا مدت آشنایی ازدواج نباید طولانی شود؟

یک نکته مهم در مورد مدت آشنایی ازدواج این است که این دوره باید فارغ از هرگونه وابستگی و وعده دادن برای ازدواج باشد. طرفین باید سعی کنند تا در یک چارچوب معین و با حفظ ارزش‌ها، تا حد امکان یکدیگر را بشناسند.

در این راستا آنچه که بیشتر از هر چیز اهمیت دارد، گفتن حقیقت است. اگر دو طرف نسبت به گفتن حقایق صداقت داشته باشند، زودتر می‌توانند به نتیجه برسند و از طولانی شدن مدت آشنایی ازدواج جلوگیری می‌کنند.

در صورت طولانی شدن رابطه، این احتمال وجود دارد که دو طرف آسیب ببینند. از طرفی با طولانی شدن مدت آشنایی ازدواج ممکن است نوعی وابستگی کاذب بین طرفین ایجاد شود که مانع از دیدن نقص‌ها و عیوب طرف مقابل شود.

همچنین عکس این موضوع نیز امکان دارد رخ دهد و طرفین نسبت به ازدواج بی‌میل شوند. زیرا گاهی رابطه به یکنواختی و سردی می گراید و همچنین ترس از ازدواج به وجود می آید.

در مدت آشنایی ازدواج به چه عواملی باید توجه شود؟

در مدت آشنایی برای ازدواج به چه عواملی باید توجه کرد؟

اختصاص مدت آشنایی ازدواج بدین معنا نیست که رابطه باید حتما به ازدواج ختم شود. بلکه قطعا داشتن یک سری شرایط لازم است که اگر نباشد، این رابطه هرچقدر هم طولانی باشد، پایان و سرانجامی نخواهد داشت. از جمله این شرایط، می توان به برخورداری از پختگی و بلوغ اجتماعی، رسیدن به بلوغ جنسی و بلوغ عاطفی، رشد اخلاقی، داشتن قدرت و مهارت تصمیم گیری، استقلال مالی و … اشاره کرد.

از موارد دیگر، تناسب خانوادخ ها است. در واقع قبل از شروع آشنایی بهتر است به این مورد توجه کرد که آیا خانواده‌ها از نظر جنبه‌های مختلف مانند اختلاف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و … با یکدیگر تناسب دارند یا خیر.

دارا بودن شرایط مالی مناسب برای شروع ازدواج نیز از واجباتی است که گرچه نباید آن را به صورت ایده آل در نظر گرفت، اما نمی توان از اهمیت آن غافل شد. توجه به تغییر شخصیت بعد از ازدواج از مواردی است که خوب است در این مدت نادیده گرفته نشود.

با این همه، معیارهای انتخاب همسر برای هر کسی متفاوت است و امکان دارد که چندین مورد دیگر را نیز در بر داشته باشد که نمی توان همه آن ها را در این مقاله گنجاند. اما یک نکته قطعی و مسلم ان است که هر شخصی باید هدف و معیارهای مهم ازدواج را برای خود و دیگری به خوبی مشخص نماید تا در مدت آشنایی ازدواج بهتر بتواند به شناخت برسد.

نشانه های فردی که قصد ازدواج ندارد

برای فهمیدن اینکه فرد قصد ازدواج دارد یا خیر، تنها گفتن خود او کافی نیست و شما می‌توانید با استفاده از نشانه‌هایی متوجه قصد طرف مقابل شوید.

البته قصد ازدواج داشتن به معنی این نیست که حتما آن رابطه باید به ازدواج ختم شود، بلکه قصد طرف مقابل باید جدی باشد. با استفاده از نشانه‌های زیر می‌توانید متوجه قصد و نیت طرف مقابل شوید.

در جریان نگذاشتن خانواده ها

فردی که برای ازدواج کردن با شما جدی است، سعی می‌کند در اولین فرصت موضوع را با خانواده‌اش درمیان بگذارد و از شما می‌خواهد که موضوع را در خانواده بازگو کنید.

طفره رفتن از درمیان گذاشتن موضوع با خانواده می‌تواند نشانه این باشد که فرد هنوز برای ایجاد رابطه قصد و نیت جدی ندارد.

درخواست رابطه ی جنسی

افرادی که برای ازدواج قصد جدی دارند، برای داشتن رابطه جنسی قبل از ازدواج اصرار نمی‌کنند. در واقع وقتی هدف اصلی فردی ازدواج باشد، روی شناخت و درک شخصیت شما تمرکز می کند نه چیز دیگری.

مدت آشنایی ازدواج طولانی

فردی که قصد جدی داشته باشد، با بهانه های مختلف رابطه و دوستی قبل از ازدواج را طولانی نمی کند. درک و فهم این بهانه ها کار چندان دشواری نیست و تنها کافی است که کمی زیرکانه به رفتارهای طرف مقابل توجه دارد.

تلاش نکردن برای شناختن طرف مقابل

شخصی که هدف اصلی او ازدواج نیست، در مدت آشنایی ازدواج چندان اهمیتی به شناخت طرف مقابل نمی دهد و حتی نسبت به سوابق خانوادگی و ویژگی‌های شما حساس نخواهد بود. قصد اصلی اینگونه افراد، خوشگذرانی و دوستی های موقت است.

جلسات آشنایی قبل از ازدواج

جلسات آشنایی قبل از ازدواج

باید بتوانید مدت آشنایی ازدواج را مدیریت کنید. به این صورت که جلسات آشنایی فقط به هدف شناخت و آشنایی با طرف مقابل باشد و از چیره شدن احساسات جلوگیری به عمل آید. موارد زیادی می‌تواند در جلسه‌های آشنایی تاثیرگذار باشد که در زیر چند مورد از آن ها را برایتان بیان می‌کنیم.

چگونگی آشنایی

نحوه‌ی آشنا شدن طرفین یکی از عامل‌های مهمی‌ است که بر مدت آشنایی ازدواج تاثیر به سزایی دارد. وقتی دو نفر خودشان با هم آشنا شوند، نسبت به مواقعی که معرفی توسط دیگران صورت گرفته است زمان بیشتری را جهت شناخت نیاز دارند.

همچنین در مواقعی که طرفین توسط خانواده‌ها به یکدیگر معرفی می شوند، رابطه هدفمند بوده و بهتر پیش می‌رود. گذشته از این، در کنار آشنا شدن فرزندان، خانواده‌ها هم با یکدیگر آشنا می‌شوند و فرزندان می‌توانند از تجربیات بزرگترها استفاده کنند.

در مواردی ممکن است خانواده‌ها عجله کنند و مانع از شناخت دقیق جوانان نسبت به یکدیگر شوند. این روش نادرست است و به هیچ وجه نباید افراط و تفریط نمود.

چطور پیش رفتن روال آشنایی

حتی اگر رابطه هدفمند بوده و نسبت به هم پایبند باشند، باز هم دلیلی بر کوتاه شدن زمان آشنایی نیست. گاهی اوقات دو نفر فکر می‌کنند چون هدف هر دو ازدواج است، پس باید رابطه را ادامه دهیم.

در صورتی که این تصور کاملا اشتباه است و خود باعث طولانی تر شدن مدت آشنایی ازدواج می‌شود. برای بهتر پیش رفتن رابطه، می‌توانید در کنار آشنایی با یکدیگر از یک مشاور ازدواج خوب کمک بگیرید تا با استفاده از حمایت‌های او به شناخت دقیق‌تری نسبت به یکدیگر برسید.

عاشق شدن در مدت آشنایی ازدواج

در مواردی که ابتدا عشق و علاقه وجود دارد و بعد از آن تصمیم به آشنایی و شناخت یکدیگر گرفته می شود، می‌توان گفت کمی قضیه فرق می‌کند و احتمالا لازم است که مدت آشنایی ازدواج بیشتر باشد.

در واقع وقتی بحث عشق و دوست داشتن در میان باشد، فرد عاشق، بیشتر نکات مثبت را می بینید و به نکات منفی اهمیتی نمی‌دهد. این دیدگاه او را عاشق تر و وابسته تر می کند، در حالی که نمی تواند به شناخت درست برسد.

به همین خاطر لازم است که در این حالت زمان بیشتری صرف شود تا کمی از آتش عشق‌ شدید فروکش کند تا بتوان با دلیل و منطق بیشتری یکدیگر را شناخت.

در مقابل، رابطه‌ی عاقلانه‌ایی هم وجود دارد که دو طرف بدون عشق و احساس، اقدام به شناخت یکدیگر می‌کنند. چنین رابطه‌ای هم بدون وجود عشق نمی‌تواند ادامه‌دار باشد.

همخوانی ملاک ها

زمانی که رابطه‌ی دوستی آغاز می‌شود، دو طرف شروع به بررسی خصوصیات و ویژگی‌های طرف مقابل می‌کنند و در این جست‌وجو‌ها به دنبال همخوانی با ملاک‌های خود هستند.

اگر عشق و علاقه بین طرفین زیاد باشد، طبیعتا همخوانی با ملاک‌ها زیاد می‌شود. در واقع طرفین به دلیل دوست داشتن سعی می‌کنند که نکات منفی را نبینند. بنابراین این مسئله می‌تواند بر مدت آشنایی ازدواج تاثیرگذار باشد.

میزان صبر کردن در مقابل تغییر طرف مقابل

گاهی اوقات به دلیل علاقه‌ای که وجود دارد، فرد با خود می‌گوید که من او را تغییر می‌دهم. اما باید دید که آیا طرف مقابل حاضر به تغییر کردن است یا فقط به دلیل علاقه‌ای که به شما دارد این حرف را می‌زند؟ اگر می‌خواهد تغییر کند به چقدر زمان نیاز دارد؟

بهتر است بعد از مشخص شدن قضیه و پذیرش طرف مقابل برای تغییر، زمان مشخصی را متناسب با موضوع مربوطه در نظر بگیرد. به عنوان مثال، اگر قرار است شغل آینده اش را تغییر دهد، یک هفته زمان مناسبی نیست. از طرفی یک سال هم زمان زیادی خواهد بود.

برای کنار گذاشتن یک عادت بد مانند سیگار کشیدن، یک هفته زمان مناسبی است و باید روند تغییر را در طولانی مدت در نظر گرفت.

سخن آخر

دوران آشنایی برای ازدواج دختر و پسر بسیار ضروری است و باعث می‌شود که با یک تصمیم عاقلانه زندگی مشترک خود را شروع کنند. مدت آشنایی ازدواج نیز از موارد مهمی است که در شناخت طرفین نقش دارد.

بهتر است برای پرهیز از خطا و اشتباه در دوره‌ی آشنایی از به وجود آمدن عشق و علاقه واهی جلوگیری کنید. زیرا علاوه بر طولانی شدن مدت آشنایی ازدواج، شما را از شناختن درست طرف مقابل باز‌می‌دارد. امیدواریم این مطلب برایتان مفید باشد در صورت تمایل می‌توانید نظراتتان را با ما در میان بگذارید و برای طرح سوالات خود با کارشناسان دکتر فکر تماس بگیرید.

آیا طولانی شدن مدت آشنایی ازدواج اشتباه است؟

اگر بنا به درخواست یکی اطز طرفین و به نیت عقب انداختن جدی شدن رابطه باشد بله اشتباه است اما گاهی اوقات ممکن است بنا بر شرایط طرفین برای شناخت عمیق‌تر نیاز به زمان بیشتری داشته باشند.

اگر طرف مقابل تقاضای نیاز جنسی قبل از ازدواج کند، قصد جدی برای ازدواج ندارد؟

رابطه‌ی جنسی قبل از ازدواج ممنوع است و به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. بنابراین اگر طرف مقابل چنین درخواستی کند در صورت پافشاری روی درخواستش بهتر است به رابطه پایان دهید.

مدت دوستی قبل از ازدواج چقدر توصیه می‌شود؟

برای هر فرد می‌تواند متفاوت باشد اما در حالت کلی مدت زمان سه تا شش ماه برای آشنایی اولیه کافی است.

4/5 - (4 امتیاز)

همچنین ببینید

خیانت زن

نشانه های خیانت زن و نحوه برخورد با آن

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور