عوامل تحریک کنندگی افسردگی کدام اند

7 مورد از مهم ترین عوامل تحریک کنندگی افسردگی

افسردگی تبدیل به واژه ای عامیانه شده و هرکسی که با مقداری تغییر حالت روحی مواجه می شود خود را افسرده می نامند ولی این تصور صحیح نیست زیرا تغییر حالت هایی که به واسطه کاهش انرژی، خستگی و یا ناراحتی از افراد دیگر به وجود می آیند افسردگی نیستند زیرا بعد از چند ساعت یا نهایتا یک روز خود به خود و بدون نیاز به درمان تخصصی برطرف می شوند، ولی آنچه که اهمیت دارد این است که همه ما با نشانه های بروز این اختلال و عوامل تحریک کنندگی افسردگی آشنا باشیم تا در صورتی که خودمان یا اطرافیان ما با چنین مشکلی مواجه شدیم به موقع نسبت به درمان تخصصی و جلوگیری از بروز عوارض جدی و متعدد جلوگیری کنیم.

بهتر است بدانیم که افسردگی سن و سال یا جنسیت نمی شناسد و برای درگیر کردن زندگی افراد محدودیت ندارد، به طوری که کودکان نیز امکان دچار شدن به این بیماری روحی را دارند در حالی که خیلی از والدین از چنین موضوعی بی اطلاع بوده و هرگز تصور نمی کنند که فرزند خردسالشان به افسردگی دچار شده باشد، زیرا تغییر حالات روحی کودک را با نشانه های رفتاری کودکانه و لج بازی های همیشگی او اشتباه می گیرند.

همچنین افسردگی می تواند در افراد سالمند نیز بروز کند و شرایط خاص این دوران را سخت تر نماید، بنابراین نباید به سن، حساسیت موقعیت شغلی یا تحصیلی برای دچار شدن به افسردگی توجه کنیم و با دیدن افرادی که به ظاهر مشکل خاصی ندارند بیان کنیم که این افراد چون دغدغه و فشار روحی متحمل نمی شوند پس به افسردگی نیز دچار نخواهند شد.

متاسفانه با تغییر سبک زندگی، افزایش تلاش های استرس زا برای به دست آوردن جایگاهی بهتر در زمینه شغلی، تحصیلی، زندگی شخصی و… آمار ابتلا به افسردگی در همه سنین رو به افزایش می باشد، در نتیجه بهترین اقدامات در چنین موقعیتی توجه به سلامت روحی، آگاهی از نشانه های بروز افسردگی و درمان به موقع این بیماری روحی می باشد.

به دلیل اهمیت این موضوع و تاثیر طولانی مدت عوارض آن در زندگی، ما قصد داریم در این مقاله به بررسی عوامل تحریک کنندگی افسردگی بپردازیم و همچنین تعدادی از نشانه های روحی و رفتاری این بیماری را بیان کنیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید. همچنین می توانید برای توضیحات بیشتر در این زمینه با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

مهم ترین عوامل تحریک کنندگی افسردگی

مهم ترین عوامل تحریک کنندگی افسردگی

در ابتدای مطلب بهتر است با مفهوم کلی افسردگی آشنا شویم، افسردگی بیماری روحی و روانی می باشد که موجب ایجاد تغییر در خلق و خو، حالات روحی و رفتاری، ارتباط اجتماعی، انگیزه، روابط عاطفی و به طور کلی تغییر در تمام جوانب زندگی افراد می شود. مهم ترین نشانه ای که افسردگی ایجاد می کند غم و اندوه بی دلیل و فراوان خواهد بود، بیماران این اختلال به طور همیشگی غمی بزرگ را احساس می کند که مانع از خوش حالی، خندیدن های بی دغدغه و لذت بردن از زندگی می شود.

بنابراین با توجه به توضیحات گفته شده افسردگی نه تنها احساسات افراد را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه می تواند با اختلال در انگیزه، انرژی و امید به آینده ساختن یک زندگی ایده آل را از بیماران بگیرد. همانطور که گفتیم آنچه که درمورد برخورد با افسردگی اهمیت دارد توجه به نشانه های روحی و رفتاری و اقدام به موقع نسبت به درمان این بیماری می باشد زیرا هرچقدر روند درمان افسردگی به تعویق بیفتد عوارض بیشتر و سنگین تری در انتظار بیماران این اختلال خواهد بود.

بهتر است بدانیم که افسردگی بدون دلیل به وجود نمی آید و حتما یک یا چند عامل در بروز آن نقش دارند، در ادامه مطلب به برخی از مهم ترین عوامل تحریک کنندگی افسردگی اشاره می کنیم:

ناکامی در روابط عاطفی

کم نیستند تعداد افرادی که در روابط عاطفی خود دچار مشکل شده و به اصطلاح شکست عشقی می خورند، چنین افرادی ممکن است یک رابطه بی سرانجام یا ناسالم را تجربه کرده باشند، با مردان هوس باز رابطه داشته، با عشق یک طرفه مواجه شده و یا اینکه مشکلی با طرف مقابل خود نداشته و با مخالفت خانواده ها برای ازدواج رو به رو شده باشند.به هر حال دلیل پایان دادن به رابطه عاشقانه هر چه که باشد ممکن است تحمل کردن شرایط به وجود آمده برای برخی از افراد خیلی سخت باشد و در نهایت دچار افسردگی شوند.

در این مورد از عوامل تحریک کنندگی افسردگی بهتر است بدانیم چون برخی از افرادی که دچار شکست عشقی می شوند، به یکباره از زندگی قبلی خود فاصله گرفته، روابط دوستانه و خانوادگی خود را محدود می کنند و به طور کلی دلیلی برای زندگی کردن نمی بینند ممکن است خیلی زود نشانه های افسردگی در شرایط روحی و روانی آن ها بروز کند. به چنین افرادی توصیه می شود بعد از اینکه به رابطه عاطفی خود پایان دادند بلافاصله به مشاور مراجعه کرده، مشکل فعلی را برطرف کنند و از ایجاد افسردگی جلوگیری نمایند.

شکست شغلی

یکی از عوامل تحریک کنندگی افسردگی مربوط به شغل و حرفه می باشد. متاسفانه برخی از افراد با اولین شکستی که در کسب و کار خود مواجه می شوند، امید و انگیزه را از دست داده، توانایی های فردی خود را نادیده می گیرند، بدون توجه به موضوع رسیدن به خودباوری دچار افسردگی شده و به طور کلی از تلاش برای رسیدن به اهدافی که دارند دست بر می دارند.

دسته ای دیگر از افرادی که دچار افسردگی درمورد موقعیت شغلی می شوند، کسانی هستند که با شکست های پیاپی در حرفه و کسب و کار خود مواجه شده اند، یعنی چند بار از اول خط شروع کرده ولی چون از شکست های قبلی خود تجربه کسب نکرده اند مجدد نتیجه منفی برایشان حاصل شده است.

به دنیا آمدن فرزندان

انواع عوامل تحریک کنندگی افسردگی

افسردگی بعد از زایمان موضوع رایجی می باشد که کم و بیش اغلب خانم ها و حتی آقایان با آن آشنا هستند و این نوع از افسردگی معمولا به دلیل تغییرات هورمونی در خانم ها بروز می کند، ولی موضوع مهمی که در این مورد از عوامل تحریک کنندگی افسردگی وجود دارد این است که برخی از زوجین به دلیل مشکلات عاطفی و کاهش توجه در زندگی زناشویی دچار افسردگی می شوند.

این افراد تا قبل از اینکه فرزندشان به دنیا بیاید به یکدیگر بسیار توجه می کردند، کوچکترین ناراحتی که برای همسرشان به وجود می آمده را تشخیص می دادند، در مواقع سختی روش های دلداری دادن به همسر را به کار می گرفتند و… ولی متاسفانه مشاهده می شود که برخی از افراد بعد از تولد فرزندشان از همسر خود بنا به دلایلی مانند خستگی مفرط یا علاقه بیشتر به نوزاد غافل می شوند و به تدریج همسر چنین افرادی با عوارض و نشانه های افسردگی رو به رو خواهد شد. توصیه می شود زن و شوهرهایی که قصد فرزندآوری دارند در رابطه با این موضوع و آگاهی یابی بیشتر به مشاور مراجعه کنند.

مرگ عزیزان

یکی دیگر از عوامل تحریک کنندگی افسردگی مرگ عزیزان می باشد، برخی از افراد به دلیل علاقه زیاد یا وابستگی که به عزیزان خود دارند در مواجه شدن با مرگ آن ها یا دچار شوک شده و مرگ آن ها را انکار می کنند و با دیگر مشکلات روانی رو به رو خواهند شد و یا اینکه غم و اندوه این اتفاق آنقدر برایشان سنگین است که زندگی را بعد از عزیزان خود پوچ و بی معنی دانسته و به افسردگی دچار می شوند.

اضطراب

تاثیر عوامل تحریک کنندگی افسردگی

موضوعی که همه ما با شدت های مختلف با آن رو به رو هستیم اضطراب می باشد که متاسفانه بنا به دلایل گوناگون مانند ارتقا در موقعیت های شغلی، تحصیلی و… شدت آن در حال افزایش می باشد. طبق تحقیقات انجام شده متخصصین بیان می کنند که یکی از عوامل تحریک کنندکی افسردگی، اضطراب می باشد که نشانه ها و عوارض افسردگی را نیز تشدید می کند.

سبک زندگی

موضوعی که برای حفظ سلامت روحی و جسمی همه متخصصین آن را بیان می کنند، داشتن سبک زندگی سالم می باشد. رژیم غذایی ناسالم و سرشار از چربی های مضر، قند، نمک و… محبوس شدن در محیط های زندگی و کاری بدون استراحت و تفریح، دوری از جمع های دوستانه و خانوادگی و نداشتن برنامه ورزشی منظم همگی از عوامل تحریک کنندگی افسردگی می باشند.

مصرف الکل و مواد مخدر

شاید برخی از افراد تصور کنند که مشروب، الکل و مواد مخدر سبب ایجاد شادی و نشاط می شوند و امکان ندارد کسانی که از این موارد استفاده می کنند به افسردگی دچار شوند، در حالی که این تصور کاملا اشتباه است و زمانی که مصرف این چنین مواردی به افراط و اعتیاد می رسد خودشان یکی از عوامل تحریک کنندگی افسردگی هستند.

همانطور که گفتیم آگاهی نسبت به نشانه های افسردگی و تشخیص تفاوت آن ها از تغییرات زود گذر و موقت روحی برای درمان به موقع این اختلال و بیماری روحی از اهمیت بالایی برخوردار است، بنابراین در ادامه مطلب عوامل تحریک کنندگی افسردگی به برخی از نشانه های بروز افسردگی اشاره می کنیم:

نشانه عوامل تحریک کنندگی افسردگی

بی انگیزه بودن: منظور از این مورد بی انگیزگی های طولانی مدت می باشد نه اینکه با دیدن فردی که در حد یکی دو روز حوصله انجام کارهای مهم را ندارد تصور کنیم افسرده است. اگر فردی برای مدتی طولانی امید، انگیره و انرژی خود را از دست داده و برای رسیدن به اهداف خود تلاش نمی کند و نسبت به تمام موضوعات زندگی خود بی اهمیت می شود می توان به ایجاد افسردگی در او شک کرده و توصیه کنیم که به مشاور مراجعه کند.

تغییرات خلق و خو: افراد افسرده به طور قطع دچار تغییر در خلق خو می شوند، به این صورت که احساس غم و ناراحتی به آن ها هجوم می آورد، حساسیت و زود رنج شده و پرخاشگار خواهند شد.

انزوا: از دیگر نشانه های افسردگی می توان به انزوا، گوشه نشینی، دوری از جمع های دوستانه و خانوادگی، عدم تمایل به مسافرت و تفریح اشاره کرد. شاید برخی از افراد تصور کنند که بیماران افسرده عمدا تمایلی به ارتباط با بقیه ندارند در حالی که آن ها بی حوصله شده و هیچ شور و شوقی برای دیدن دیگران و بودن در جمع ها ندارند.

تغییر اشتها: افراد افسرده ممکن است به شدت چاق شوند یا لاغر، زیرا میزان اشتهای آن ها تغییر می کند. کسانی که کمتر غذا می خورند دلیل خود را مشکلات گوارشی بیان کرده و با نشانه هایی همچون حالت تهوع، درد معده، دل پیچه و… رو به رو می شوند.

حساسیت و زود رنجی: یکی دیگر از نشانه های افسردگی مربوط به حساسیت و زود رنجی می باشد. بیماران افسرده ممکن است نسبت به کوچک ترین حرف و رفتار دیگران واکنش نشان داده، عصبانی شوند و یا اینکه به شدت و برای موضوعی بی اهمیت گریه کنند.

خلاصه مطلب
ما در این مقاله به موضوع مهم عوامل تحریک کنندگی افسردگی پردازیم و تعدادی از نشانه های مهم روحی و رفتاری بیماران افسرده را بیان کردیم. همانطور که گفتیم توجه به نشانه های بروز افسردگی برای تشخیص و درمان به موقع بیماران و جلوگیری از بروز عوارض بیشتر از اهمیت بالایی برخوردار است، چنانچه در این زمینه به مشاوره تخصصی نیاز دارید، می توانید با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

آیا عوامل تحریک کنندگی افسردگی فقط خانوادگی هستند؟

خیر، هر عاملی که در زندگی افراد تاثیر گذار باشد می تواند موجب ایجاد افسردگی شود

آیا درمان افسردگی فقط با دارو است؟

خیر، درمان اصلی از طریق جلسات مشاوره ای انجام خواهد شد

آیا ورشکستی شغلی موجب ایجاد افسردگی می شود؟

بله، بستگی به روحیه، آستانه تحمل و شخصیت افراد دارد

آیا برای درمان افسردگی می توان از کتامین تراپی استفاده کرد؟

بله، تشخیص این نوع از درمان توسط پزشک انجام می شود و باید تحت نظر و در مراکز درمانی صورت بگیرد

5/5 - (1 امتیاز)

همچنین ببینید

عوامل استرس زا در خانه

مهمترین عوامل استرس زا در خانه و روش های کاهش آن

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور