نحوه تشخیص فرد سیگاری برای خانواده هایی که یکی از اعضا، بخصوص فرزند آن ها مشکوک به مصرف دخانیات است، از اهمیت بسزایی برخوردار می باشد. چرا که اگر علائم نوجوان سیگاری به موقع شناسایی و مراقبت نشود، می تواند به یک عادت همیشگی و کشنده تبدیل گردد. بر همین اساس، سوال پر تکرار خانواده ها این است که از کجا بفهمم پسرم سیگار میکشه؟ و یا آنکه علائم فرد سیگاری چیست؟
اگر در ذهن شما هم این سوالات وجود دارد و می خواهید پاسخ های مطمئن تری بیابید، دقایقی را با ما همراه باشید تا با هشت علامت مهم افراد سیگاری و چگونگی تشخیص فرد سیگاری آشنا شویم. همچنین، اگر سوالات دیگری برایتان در این زمینه مطرح شد، می توانید به کارشناسان ما تماس گرفته و مشاوره دریافت کنید.
اهمیت اطلاع از علامت های تشخیص فرد سیگاری
ما در این قسمت قصد داریم علائم اعتیاد به تنباکو و نیکوتین را برای تشخیص فرد سیگاری بررسی کنیم. فراموش نکنید که سیگار حاوی مواد سمی و بسیار خطرناکی است که سالیانه جان هزاران نفر را به خطر می اندزد. به همین دلیل با مطالعه این بخش می توانید هر چه زودتر به تشخیص فرد سیگاری بپردازید و جان این افراد را نجات دهید.
پنهان كردن اعتياد به دخانيات، سخت تر از پنهان کردن اعتیاد به سایر مواد است. دلیل عمده آن این است که تنباکو قانونی و کاملا در دسترس است، و در ملا عام قابل مصرف می باشد.
اگرچه بسیاری از افراد به صورت تفریحی سیگار می کشند، اما بسیاری هم به این ماده معتاد خواهند شد. زیرا بعضی از اشخاص می توانند به صورت اجتماعی یا گهگاهی سیگار بکشند، اما تعدادی دیگر معتاد می شوند. به همین دلیل، هم بسیار مهم است که علاوه بر آگاهی رسانی در مورد مضرات استفاده از دخانیات، خانواده ها از علائم فرد سیگاری مطلع شوند تا اقدامات لازم جهت کمک به شخص را انجام دهند.
زیرا، متاسفانه دیده می شود که تعدادی از سیگاری ها حتی بتدریج به سمت مصرف مواد مخدر دیگر هم کشیده می شوند و شاهد آسیب های اجتماعی مواد مخدر بر زندگی خود باشند. بنابراین، خانواده ها باید بسیار هوشیار باشند تا هر چه زودتر در تشخیص فرد سیگاری مطمئن شوند و به او کمک نمایند.
هشت علامت مهم برای تشخیص افراد سیگاری
اگر شما هم از آن دسته از خانواده هایی هستید که می پرسید از کجا بفهمم پسرم سیگار میکشه؟ و یا در مورد سیگاری بودن هر کدام از اعضای خانوده تان مشکوکید، نشانه های زیر به شما کمک می کنند.
رعایت فاصله با افراد دیگر
افراد سیگاری به دلیل ترس از شناسایی بوی سیگارشان، همیشه سعی می کنند فاصله خود را از دیگران رعایت کنند.
بیرون رفتن بی دلیل
افراد سیگاری مخصوصاً پس از وعده صبحانه و حتی قبل از آن تمایل بسیاری به استعمال سیگار دارند. این عادت ممکن است به وعده های غذایی دیگر نیز بسط پیدا کند. پس برای تشخیص فرد سیگاری این موضوع را در نظر داشته باشید.
استفاده از عطر یا آدامس هنگام بیرون رفتن و آمدن
از آنجایی که سیگار دارای بویی تند و تلخ است. افراد سیگاری به استفاده از آدامس و یا استفاده از ادکلن عادت دارند. این مورد در تشخیص فرد سیگاری می تواند بسیار کمک کننده باشد.
لرزش دست
این علامت در برخی از افراد سیگاری دیده می شود. البته این مورد را نمی توان یک علامت قطعی برای تشخیص فرد سیگاری باشد، زیرا لرزش دست در مبتلایان به برخی بیماری ها دیده می شود. اما اگر در کنار سایر علائم گذاشته شود، برای تشخیص فرد سیگاری کمک کننده است.
بوی نامطبوع دهان
افراد سیگاری حتی با استفاده از آدامس هم نمی توانند بوی نامطبوع دهان خود را از بین ببرند. زیرا دخانیات منجر به پوسیدگی دندان و از بین رفتن لثه ها شده و به همین دلیل بوی نامطبوعی از دهان آن ها خارج می گردد.
زردی دندان ها
زردی دندان ها نیز می تواند در تشخیص فرد سیگاری کمک کننده باشد. البته این مورد به مرور زمان حاصل می شود و معمولا در افرادی که مدت زمان زیادی را با دروغ و پنهانکاری سیگار مصرف کرده اند، به وضوح خود را نشان می دهد.
کاهش وزن
علامت رایج دیگری که بین سیگاری ها وجود دارد، لاغر بودنشان است. این افراد به دلیل استعمال سیگار همیشه لاغر هستند و حتی با داشتن خوراک عالی اما خیلی کم پیش می آید که چاق شوند. اگرچه این مورد در تشخیص فرد سیگاری می تواند کمک کننده باشد، اما باز هم دلیل قطعی نیست. اما در کنار سایر نشانه ها می تواند از تاثیر اعتیاد به دخانیات ناشی شود.
چروک شدن بیش از حد پوست
این مورد نیز در بیشتر افراد سیگاری دیده می شود و از جمله علائم رایج برای تشخیص فرد سیگاری است. زیرا آنتی اکسیدان های بدن به دلیل دود سیگار از بین می روند و همین امر منجر به چروک شدن پوست شان خواهد شد.
چه چیزی در سیگار وجود دارد که منجر به اعتیاد آن می شود؟
نیکوتین ماده اصلی اعتیاد آور در تنباکو است. هنگامی که در جریان خون جذب می شود یا از طریق دود سیگار استنشاق می شود، باعث هجوم آدرنالین می شود. نیکوتین همچنین باعث افزایش دوپامین خواهد شد. این ماده گاهی اوقات به عنوان ماده شیمیایی “شاد” مغز شناخته می شود.
دوپامین ناحیه مغز را که همراه با لذت و پاداش است تحریک می کند. مانند هر ماده مخدر دیگری، استفاده از تنباکو به مرور زمان باعث ایجاد اعتیاد جسمی و روانی خواهد شد. این امر در مورد انواع دخانیات بدون دود مانند تنباکو و تنباکوهای جویدنی نیز صدق می کند.
درمان های اعتیاد به دخانیات و نیکوتین چیست؟
درمان های زیادی برای ترک اعتیاد آسان دخانیات در دسترس است. با این حال، کنترل آن بسیار مهم می باشد، زیرا در صورت عدم استفاده از روش های درست، احتمال بازگشت به اعتیاد وجود خواهد داشت. در این میان، اگر تشخیص فرد سیگاری قطعی شد، چندین گزینه درمانی مختلف برای کسانی که با اعتیاد به دخانیات مبارزه می کنند وجود دارد که عبارتند از:
برچسب نیکوتین
این برچسب ها به عنوان یک درمان جایگزین نیکوتین شناخته می شوند و شامل یک برچسب کوچک و باند مانند است که به بازو یا پشت شخص باید چشبانده شود. این چسب میزان کمی نیکوتین را به بدن می رساند و در نتیجه کم کم بدن تان به کاهش میزان نیکوتین دریافتی عادت خواهد کرد.
صمغ نیکوتین
شکل دیگری از NRT، آدامس نیکوتین است که می تواند به افرادی که نیاز به رفع خوراکی سیگار یا جویدن دارند کمک کند. این روش بسیارمعمول است، زیرا افرادی که سیگار را ترک کرده اند، تمایل دارند چیزی را در دهان خود بگذارند. آدامس همچنین مقادیر کمی نیکوتین را برای کمک در کنترل اشتیاق به شما ارائه می دهد.
اسپری یا استنشاقی
اسپری های نیکوتین و استنشاق کننده ها می توانند با استفاده از دوزهای پایین نیکوتین بدون مصرف دخانیات به شما کمک کنند. اینها بدون نسخه به فروش می رسند و به طور گسترده ای در دسترس هستند. اسپری استنشاق می شود و نیکوتین را به داخل ریه ها می فرستد.
داروها
بعضی از پزشکان استفاده از دارو را برای کمک به اعتیاد در دخانیات توصیه می کنند. داروهای ضد افسردگی خاص یا فشار خون بالا ممکن است بتوانند به کنترل ولع مصرف کمک کنند.
دارویی که معمولاً استفاده می شود وارنیکلین است. برخی از پزشکان بوپروپیون (ولبوترین) را نیز تجویز می کنند. این دارو یک داروی ضد افسردگی است که از برچسب خارج از آن برای ترک سیگار استفاده می شود. زیرا میل شما به سیگار کشیدن را کاهش دهد.
درمان های روانشناختی و رفتاری ترک سیگار
برخی از افرادی که از دخانیات استفاده می کنند با روشهایی زیر نیز درمان شوند. این روش ها شامل موارد زیر می شود :
- هیپنوتیزم درمانی
- درمان شناختی-رفتاری
- برنامه نویسی عصبی-زبانی
این روش ها به کاربر کمک می کند تا افکار خود را در مورد اعتیاد تغییر دهد. آنها برای تغییر احساسات یا رفتارهایی که در مغز با اعتیاد دخانیات مرتبط هستند، سودمند می باشند.
چشم انداز اعتیاد به دخانیات و نیکوتین چیست؟
با درمان مناسب می توان اعتیاد به دخانیات را کنترل کرد. اعتیاد به دخانیات مانند سایر اعتیاد به مواد مخدر است، زیرا هرگز به صورت کامل درمان نمی شود به عبارت دیگر، چیزی است که باید تا آخر عمر مراقب کشش دوباره به آن بود.
مصرف کنندگان دخانیات میزان عود بالایی دارند. تخمین زده شده است که حدود ۷۵ درصد افرادی که سیگار را ترک می کنند در شش ماه اول، اعتیادشان دوباره عود می کند. یک دوره درمان طولانی تر یا تغییر رویکرد می تواند از این عود جلوگیری نماید.
تحقیقات همچنین نشان داده است که تغییر عادات و سبک زندگی، مانند اجتناب از شرایطی که در آن احتمال وسوسه کشیدن سیگار وجود دارد یا انجام یک رفتار مثبت (مانند ورزش) هنگام شروع ولع مصرف می تواند به بهبود کمک کند.
چرا افراد سیگار کشیدن را شروع می کنند؟
بیشتر سیگاری ها از نوجوانی این کار را شروع کرده اند. بسیاری از این افراد نیز به دلیل داشتن والدین و یا دوستان سیگاری، این ماده مخدر روی می آورند.
تبلیغ محصولات صنعت دخانیات، تخفیف قیمت و سهل الوصول بودن آن تأثیر زیادی گرایش جوانان به اعتیاد یا مصرف سیگار دارد. صنعت دخانیات هر ساله میلیاردها دلار برای تبلیغ و بازاریابی هزینه می کند که سیگار کشیدن را هیجان انگیز، پر زرق و برق و بی خطر نشان می دهد. همچنین، مصرف دخانیات در بازی های ویدیویی، و تلویزیونی نیز نشان داده می شود. گفتنی است که فیلم هایی که مردم را در حال سیگار کشیدن نشان می دهند، تأثیر مهم در تشویق کردن دیگران دارند.
چه افرادی با احتمال بیشتری معتاد به سیگار خواهند شد؟
هرکسی که شروع به استفاده از دخانیات کند، می تواند به نیکوتین معتاد شود. مطالعات نشان می دهد که به احتمال زیاد سیگار کشیدن در سالهای نوجوانی به یک عادت تبدیل می شود.
قابل توجه والدینی که می پرسند از کجا بفهمم پسرم سیگار میکشه؟ باید بگوئیم که اگر مراقبت و نظارت های غیر مستقیم بر فرزندان نباشد، احتمال روی آوری به دخانیات همواره وجود دارد. متاسفانه هرچه در سن پایین تری سیگار کشیدن را شروع کرده باشید، احتمال اعتیاد بیشتر خواهد بود.
بسیاری از افراد نیز به دلیل انواع مشکلات خانوادگی، اختلاف با همسر، فقر مالی، استرس و اضطراب، مشکلات روحی، افسردگی، شکست عاطفی یا عشقی، طلاق والدین و … به سیگار روی می آورند تا به اصطلاح خود را آرام کنند. غافل از آنکه، یک نشانه تشخیص فرد سیگاری نداشتن روحیه با نشاط و سالم است.
آیا استعمال دخانیات واقعاً اعتیاد آور است؟
اعتیاد با میل مکرر، اجباری یا استفاده از یک ماده علیرغم اثرات مضر و عواقب ناخواسته آن مشخص می شود. اعتیاد در واقع وابستگی ذهنی یا عاطفی به یک ماده است. در آزمایش های بسیاری، نیکوتین ماده اعتیاد آور در توتون و تنباکو شناخته می شود.
استفاده منظم از محصولات دخانیات منجر به اعتیاد بسیاری از کاربران می شود. دلیل این امر نیز نیکوتینی است که طور طبیعی در دخانیات وجود دارد و تصور می شود که به اندازه هروئین یا کوکائین اعتیاد آور باشد.
نیکوتین چگونه بر بدن تاثیر می گذارد؟
نیکوتین و سایر مواد شیمیایی موجود در دود تنباکو از طریق ریه ها به راحتی جذب خون می شوند و از آنجا به سرعت در بدن پخش خواهند شد. هنگامی که نیکوتین در مقادیر کم مصرف شود، احساسات خوشایندی ایجاد می کند و کاربر خود را فارغ از احساسات ناخوشایند می یابد.
این باعث می شود که کاربر دخانیات بیشتر بخواهد استفاده کند. از سویی، این ماده بر روی شیمی مغز و سیستم عصبی مرکزی و بر روحیه تأثیر می گذارد. نیکوتین با بمباران کردن مدارهای پاداش مغز با ماده شیمیایی به نام دوپامین، بسیار شبیه سایر داروهای اعتیاد آور عمل خواهد کرد.
نیکوتین همچنین کمی هورمون آدرنالین ایجاد می کند که اگرچه خیلی زیاد نیست، اما می تواند منجر به فشار خون گردد. نیکوتین پس از مصرف، در عرض چند ثانیه به مغز می رسد و اثرات آن در عرض چند دقیقه از بین می رود. پس از آن کاربر ممکن است احساس تحریک و پریشانی کند.
با سازگاری بدن با نیکوتین، افرادی که از آن استفاده می کنند، تمایل دارند مقدار دخانیات را افزایش دهند. این میزان نیکوتین را در خون آنها افزایش می دهد و برای به دست آوردن همان اثر به تنباکو بیشتری نیاز پیدا می کنند. از این رو، یک علامت مهم برای تشخیص فرد سیگاری این است که دائم در جیب های او اثری از فندک، کبریت و سیگار دیده می شود.
محققان همچنین در حال بررسی سایر مواد شیمیایی موجود در توتون و تنباکو هستند و قصد دارند تا بفهمند که چگونه بر بدن تاثیر می گذارد. در تحقیقات مشخص شد که دود تنباکو باعث تغییرات شیمیایی در مغز حیوانات می شود.
مقدار متوسط نیکوتین در یک سیگار معمولی حدود ۱ تا ۲ میلی گرم (میلی گرم) است. میزان دریافتی شما در واقع به نحوه استعمال سیگار، تعداد دفعات مصرف، استنشاق عمیق و سایر عوامل بستگی دارد.
اعتیاد به نیکوتین چقدر قدرتمند است؟
تقریباً از هر ۳ نفر سیگاری ها ۲ نفر می گویند که می خواهند سیگار را ترک کنند و تقریباً نیمی از آنها هر ساله ترک می کنند، اما تعداد کمی از این افراد بدون کمک موفق می شوند. دلیل این است که آنها نه تنها از نظر جسمی به نیکوتین وابسته می شوند، بلکه دچار وابستگی عاطفی (روانی) نیز می شوند.
همچنین، فرد سیگاری ممکن است سیگار کشیدن را با فعالیت های اجتماعی و بسیاری از فعالیت های دیگر مرتبط کند. همه این عوامل سیگار را ترک عادت سخت خواهد کرد. در حقیقت ، ترک سیگار ممکن است دشوارتر از ترک کوکائین یا مواد افیونی مانند ترک حشیش یا هروئین باشد.
مقایسه میزان نیکوتین در محصولات مختلف
پیشنهاد می کنیم در این قسمت همراه ما باشید تا میزان نیکوتین را برای تشخیص بهتر فرد سیگاری در محصولات مختلف بدانید.
نیکوتین در سیگار برگ
کشیدن سیگار برگ، باعث وارد شدن نیکوتین در سریع ترین زمان ممکن به ریه ها خواهد شد. برای افرادی که دود سیگار را استنشاق نمی کنند، نیکوتین با سرعت کمتری به ریه ها می رسد.
اکثر سیگارهای سایز بزرگ به اندازه چندین سیگار نیکوتین دارند. هرسیگار به طور متوسط حدود ۸ میلی گرم (میلی گرم) نیکوتین دارد اما فقط حدود ۱ تا ۲ میلی گرم نیکوتین را تحویل می دهد. بسیاری از مارک های معروف سیگار برگ بزرگتر بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی گرم یا حتی تا ۴۴۴ میلی گرم نیکوتین دارند. میزان نیکوتین مصرف شده به موارد زیر بستگی دارد:
- مدت زمانی که فرد سیگار می کشد
- چند پاف گرفته می شود
- این که آیا دود استنشاق می شود
با توجه به این عوامل و طیف وسیعی از اندازه های سیگار برگ، تقریباً غیرممکن است که برآورد دقیقی از مقدار سیگار برگ های بزرگتر نیکوتین ارائه شود.
سیگارهای برگ کوچکی که به اندازه و شکل سیگار هستند، تقریباً به اندازه یک سیگار متوسط نیکوتین دارند. اگر اینها مانند سیگار کشیده شوند (استنشاق می شوند) انتظار می رود که مقدار مشابهی نیکوتین ۱ تا ۲ میلی گرم تحویل دهند.
نیکوتین در تنباکو بدون دود
دخانیات بدون دود، دوز بالایی از نیکوتین را ایجاد می کند. نیکوتین از دهان یا بینی وارد جریان خون می شود و به هر قسمت از بدن منتقل خواهد شد.
کارشناسان در تحقیق در مورد اینکه سیگار چند روز در بدن می ماند؟ سعی کرده اند تا مقدار نیکوتین را در انواع مختلف سیگار بررسی کنند. در این مطالعات مشخص شد که مقدار نیکوتین در اشکال گوناگون بسیار متفاوت است. به عنوان مثال برای ۴ تا ۲۵ میلی گرم در گرم برای انفیه مرطوب، ۱۱ تا ۲۵ میلی گرم در گرم برای انفیه خشک و ۳ تا ۴۰ میلی گرم در گرم برای تنباکو جویدنی، نیکوتین وجود دارد. سایر عواملی که بر میزان نیکوتین فرد تأثیر می گذارد، عبارتند از:
- مارک تنباکو
- pH محصول (میزان اسیدی بودن آن)
- مقدار جوید
- برش توتون و تنباکو
با این وجود، در مقایسه افراد سیگاری با کسانی که از تنباکو بدون دود استفاده می کنند، میزان نیکوتین در خون تقریباً یکسان است.
نیکوتین در محصولات غیر احتراق
محصولات توتون و تنباکو غیر احتراق به اشکال مختلفی وجود دارد. محصولات غیر احتراقی حاوی نیکوتین هستند و پتانسیل ابتلا به اعتیاد زیادی دارند.
سیگارهای بدون احتراق (گرما نمی سوزد) منبع گرمایشی و تنباکو دارند. توتون و تنباکو در دمای پایین تری نسبت به سیگار معمولی (قابل احتراق) گرم می شود. گرما باعث ایجاد یک آئروسل بواسطه استنشاق خواهد شد.
محصولات توتون قابل حل، خوردنی هستند. آنها می توانند لوزی ، نواری ، صمغی یا چوبی باشند. آنها به راحتی پنهان و می توانند مانند آب نبات به نظر برسند. ژل های نیکوتین محصولات دخانیاتی هستند که روی پوست مالیده و جذب آن می شوند.
نیکوتین موجود در سیگارهای الکترونیکی
مایعات الکترونیکی موجود در تمام JUUL ها و اکثر سیگارهای الکترونیکی دیگر حاوی نیکوتین است. این نیکوتین همان داروی اعتیاد آور است که در سیگارهای معمولی، سیگارها، قلیان و سایر محصولات توتون وجود دارد. با این حال، سطح نیکوتین در همه انواع سیگارهای الکترونیکی یکسان نیست و گاهی اوقات برچسب های محصولات محتوای واقعی نیکوتین را ذکر نمی کنند.
میزان نیکوتین JUUL ها به طور معمول بالاتر از انواع دیگر سیگارهای الکترونیکی است. به همین دلیل ممکن است محصولات JUUL بیشتر از سایر سیگارهای الکترونیکی اعتیاد آور باشند. برخی از کودکان با استفاده از این محصولات به لحاظ فیزیکی به نیکوتین وابسته شده اند.
برخی مارک های سیگار الکترونیکی وجود دارد که ادعا می کنند فاقد نیکوتین هستند، اما مشخص شده است که حاوی نیکوتین هستند.
چرا ترک سیگار بسیار سخت است؟
قطع مصرف تنباکو، باعث علائم ترک نیکوتین می شود. بدین ترتیب، بدن از نظر جسمی به عدم وجود نیکوتین واکنش نشان می دهد. از نظر ذهنی نیز با ترک یک عادت روبرو هستید که نیازمند تغییر اساسی در رفتار شماست. از نظر احساسی، ممکن است حس کنید انگار بهترین دوست خود را از دست داده اید.
مطالعات نشان داده که مصرف کنندگان دخانیات بدون دود به اندازه افراد سیگاری، در ترک سیگار مشکل دارند. افرادی که به طور منظم برای چند هفته یا بیشتر از دخانیات استفاده کرده اند، اگر ناگهان میزان مصرف خود را قطع کرده یا به میزان زیادی کاهش دهند، علائم ترک را دارند.
ترک نیکوتین خطری ندارد، اما علائم ممکن است ناخوشایند باشد. این علائم ظرف چند ساعت شروع می شوند و حدود ۲ تا ۳ روز بعد اوج می گیرند. علائم ممکن است چند روز تا چند هفته طول بکشد.
علائم ترک نیکوتین می تواند شامل هر یک از موارد زیر باشد:
- سرگیجه (که ممکن است یک یا ۲ روز پس از ترک ادامه یابد)
- افسردگی
- احساس ناامیدی، بی حوصلگی و عصبانیت
- اضطراب
- تحریک پذیری
- مشکل در خوابیدن، از جمله بی خوابی بعد از ترک، و خواب ماندن و خواب های بد یا حتی کابوس
- مشکل در تمرکز
- بی قراری یا بی حوصلگی
- سردرد
- خستگی
- افزایش اشتها
- افزایش وزن
- ضربان قلب کندتر
- یبوست و گاز
- سرفه، خشکی دهان، گلودرد و قطره بینی
- تنگی قفسه سینه
این علائم می تواند باعث شود که فرد برای افزایش سطح نیکوتین در خون و توقف علائم، مجدداً از دخانیات استفاده کند.
عواملی که افراد سیگاری را در معرض خطرات بیشتری قرار می دهد، چیست؟
مسلما برای تشخیص فرد سیگاری و گرایش به سمت آن، یک سری عوامل بیش از سایرین دخیل است.
سن
بیشتر افراد سیگار کشیدن را از دوران کودکی یا نوجوانی شروع می کنند. هرچه سن آغاز سیگار کشیدن جوانتر باشد، احتمال اعتیاد در نوجوانان بیشتر خواهد بود.
ژنتیک
علم ژنتیک می گوید، احتمال شروع سیگار کشیدن و ادامه آن می تواند تا حدی ارثی باشد. عوامل ژنتیکی ممکن است بر نحوه برخورد گیرنده های سطح سلول های عصبی مغز شما با دوزهای بالای نیکوتین تأثیر بگذارد. کودکانی که والدین آن ها سیگاری است، احتمال بیشتری دارد که به این ماده روی آورند.
افسردگی یا سایر بیماری های روانی
بسیاری از مطالعات ارتباط بین افسردگی و استعمال دخانیات را نشان می دهد. افرادی که مبتلا به افسردگی، اسکیزوفرنی، اختلال استرس پس از سانحه یا سایر اشکال بیماری روانی هستند، به احتمال زیاد سیگاری هستند.
عوارض اعتیاد به سیگار
دود تنباکو حاوی بیش از ۶۰ ماده شیمیایی شناخته شده سرطان زا و هزاران ماده مضر دیگر است. حتی “تمام سیگارهای طبیعی” یا گیاهی دارای مواد شیمیایی مضر هستند.
که افرادی که سیگار می کشند نسبت به افرادی که سیگار نمی کشند بسیار بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های خاص قرار دارند و می میرند.
سرطان ریه و بیماری ریه
سیگار کشیدن دلیل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان ریه است. علاوه بر این، سیگار کشیدن باعث بیماری های ریوی مانند آمفیزم و برونشیت مزمن می شود.
سیگار خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان ، از جمله سرطان دهان ، گلو (حلق) اعم از شامل، گلو، حنجره، مثانه، لوزالمعده، کلیه، دهانه رحم و برخی از انواع سرطان خون می شود.
مشکلات قلب و سیستم گردش خون
سیگار کشیدن خطر مرگ در بیماری قلبی و عروقی (قلبی عروقی) از جمله حملات قلبی و مغزی را افزایش می دهد. اگر بیماری قلبی یا عروقی دارید، مانند نارسایی قلبی، سیگار کشیدن وضعیت شما را بدتر می کند.
دیابت
سیگار مقاومت به انسولین را افزایش می دهد ، که می تواند زمینه را برای دیابت نوع ۲ فراهم کند. اگر دیابت دارید، سیگار کشیدن می تواند عوارضی مانند بیماری های کلیوی و مشکلات چشمی را تسریع کند.
مشکلات جدی چشم عبارتند از آب مروارید و از دست دادن بینایی ناشی از تحلیل رفتن ماکولا را افزایش دهد.
ناباروری و ناتوانی جنسی
سیگار کشیدن احتمال ناباروری و خطر ناتوانی جنسی در مردان را افزایش می دهد.
عوارض دوران بارداری
مادرانی که در دوران بارداری سیگار می کشند با خطر زایمان زودرس و به دنیا آوردن نوزادانی که وزن کمتری دارند مواجه هستند.
سرماخوردگی، آنفولانزا و سایر بیماری ها
افراد سیگاری بیشتر در معرض انواع عفونت های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و برونشیت هستند.
بیماری دندان و لثه
سیگار کشیدن با افزایش خطر التهاب لثه و عفونت جدی لثه همراه است که می تواند سیستم پشتیبانی دندان (پریودنتیت) را از بین ببرد.
سیگار کشیدن همچنین خطرات سلامتی را برای اطرافیان به همراه دارد. همسران غیر سیگاری و همسران سیگاری در مقایسه با افرادی که با سیگاری زندگی نمی کنند، بیشتر در معرض خطر سرطان ریه و بیماری های قلبی هستند. کودکانی که والدین آنها سیگار می کشند بیشتر در معرض بدتر شدن آسم، عفونت گوش و سرماخوردگی هستند.
وابستگی به نیکوتین چگونه اتفاق می افتد؟
پس از هربار استفاده از سیگار، نیکوتین و سایر مواد شیمیایی حاصل از دود سیگار در بدن جذب می شوند. نیکوتین سریعتر از داروهایی که از طریق رگهای ما وارد بدن می شود، وارد جریان خون شده و به مغز می رسد. نیکوتین بسیاری از قسمت های بدن را تحت تأثیر قرار می دهد. همین موضوع نیز، باعث تپش قلب، تند شدن نبض، فشار خون خواهد شد. این موارد می توانند برای تشخیص فرد سیگاری مورد توجه قرار بگیرند.
نیکوتین با تحریک سیستم عصبی ما برای آزاد سازی پیام رسان های شیمیایی خاص (هورمون ها و انتقال دهنده های عصبی) که بر قسمت های مختلف مغز و بدن ما تأثیر می گذارند، عمل می کند. هورمونی که نیکوتین بر آن تأثیر می گذارد اپی نفرین است که به آن آدرنالین نیز می گویند.
هنگامی که نیکوتین استنشاق می شود، وزوزی که احساس می کنید آزاد شدن اپی نفرین است که بدن را تحریک می کند و باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب می شود. این امر نفس کشیدن تان را کمی مشکل می کند. نیکوتین همچنین قسمت خاصی از مغز را فعال می کند که با تحریک ترشح هورمون دوپامین احساس شادی به وجود می آید. تصور می شود که ترشح دوپامین هنگام استنشاق نیکوتین منشأ احساسات لذت بخشی و رفع تنش است.
اثرات فیزیکی نیکوتین
هنگام شروع سیگار کشیدن ممکن است حالت تهوع، سرگیجه، سردرد یا ناراحتی معده پیدا کنید. این موارد در تشخیص فرد سیگاری نیز کاربرد خواهند داشت.
سیگار کشیدن معمولا باعث می شود تا بدن به داشتن سطح مشخصی از نیکوتین سازگار شود. تحمل بدن ما در برابر اثرات ناخوشایند نیکوتین باعث می شود تا ما بر اثرات لذت بخشی که نیکوتین ایجاد می کند، تمرکز کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه تشخیص فرد سیگاری، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
اثرات روانشناختی
اگر از اثرات روانشناختی نیکوتین نیز اطلاعات کافی داشته باشید، راحت تر می توانید به تشخیص فرد سیگاری بپردازید.
یکی از اثرات روانشناختی اعتیاد به نیکوتین و سیگار این است که فرد بدون آن ها احساس کمبود خواهد کرد و تمامی فعالیت های روزانه اش به استفاده از این ماده وابسته خواهد شد.
خلاصه مطالب
ما در این مطلب سعی کردیم به شما کمک کنیم تا راحت تر به تشخیص فرد سیگاری بپردازید. شاید برخی در رابطه با تشخیص فرد سیگاری اعتقاد داشته باشند که کار سختی نیست. اما فراموش نکنید که بسیاری از سیگاری امروز، همان نوجوانانی هستند که از سنین کم به این ماده معتاد شده و افراد اطراف شان نیز توانایی تشخیص فرد سیگاری را نداشته اند.
به همین دلیل اطلاع از نحوه تشخیص فرد سیگاری بسیار مهم است. به منظور کمک به شما جهت تشخیص فرد سیگاری، ما هشت علامت مهم افراد سیگاری، قیافه افراد سیگاری، علائم نوجوان سیگاری و بسیاری موارد دیگر را بررسی کردیم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص، از کجا بفهمم پسرم سیگار میکشه؟ و یا موارد دیگر داشتید، با کارشناسان دکتر فکر تماس بگیرید.
برای تشخیص فرد سیگاری، بهترین نشانه چیست؟
نشانه ها می تواند متفاوت باشد. به بسیاری از آن ها در متن اشاره شده است.
پس از تشخیص فرد سیگاری، بهترین عکس العمل چیست؟
این موضوع بستگی به شرایط فرد دارد.
آیا برای تشخیص فرد سیگاری می توان به تنها به نشانه های ظاهری اعتماد کرد؟
خیر گاهی لازم است موارد بیشتری را در نظر بگیرید.
اصلی ترین ماده اعتیاد آور در سیگار چیست؟
نیکوتین ماده ای است که در سیگار منجر به اعتیاد می شود.