ریتالین اعتیاد آوره؟
ریتالین اعتیاد آوره؟

ریتالین اعتیاد آوره؟

ریتالین اعتیاد آوره؟ این سوالی است که بسیاری از مصرف کنندگان این ماده، به دلیل نگرانی از ما می پرسند. در پاسخ باید بگوییم که بله، ریتالین اعتیاد آوره. البته این در صورتی است که برخلاف دستور پزشک و یا به صورت سرخود مصرف گردد. از آنجایی که اعتیاد به این ماده می تواند مشکلات بسیاری را به وجود آورد، ما در ادامه قصد داریم تا علاوه بر آشنایی با علائم اعتیاد به ریتالین، بررسی کنیم که چندبار مصرف ریتالین منجر اعتیاد می شود.

بررسی اینکه آیا ریتالین اعتیاد آوره؟

بررسی اینکه آیا ریتالین اعتیاد آوره؟

ریتالین می تواند تأثیرات مثبتی بر تفکر و رفتار کودکان یا بزرگسالان مبتلا به ADHD ( اختلال بیش فعالی) داشته باشد. اما وقتی این دارو برای مدت طولانی و حتی تفریحی مصرف می شود، به دلیل اثرات عصبی منجر به اعتیاد خواهد شد.

پس پاسخ به اینکه ریتالین اعتیاد آوره؟ مثبت است اما نکته مهم آن است که در چه صورت به این ماده اعتیاد پیدا می کنیم و آیا ریتالین در طولانی مدت بی خطر است؟ لازم است بدانید که به نظر می رسد مصرف این دارو تا زمانی که تحت کنترل باشد، بی خطر خواهد بود. اما مصرف آن بدون نسخه پزشک ممنوع است.

متاسفانه برخی از افراد از ریتالین برای کنکور یا درس خواندن در شب امتحان استفاده می کنند و دچار مشکلات خطرآفرینی می شوند. این مورد در لیست بیشترین سواستفاده ها قرار دارد. استفاده طولانی مدت از دارو اگر در زمینه ای غیر پزشکی رخ دهد، می تواند خطرناک باشد.

ریتالین چیست و چگونه استفاده می شود؟

در قسمت فوق با بررسی سوال ریتالین اعتیاد آوره؟ مشخص شد که این ماده اعتیادآور خواهد بود. در این قسمت می خواهیم دلیل این موضوع را بدانیم.

ریتالین (نام عمومی متیل فنیدیت) یک محرک نسخه ای است که می تواند به جوانان مبتلا بیش فعالی و یا عدم تمرکز کمک کند. این دارو همچنین به بزرگسالان مبتلا به ADHD که ممکن است علائمی را در کودکی تجربه کرده باشند، از سوی پزشکان توصیه می شود.

استفاده از داروهای روانپزشکی در کودکان بحث برانگیز است. با این وجود، شواهد نشان می دهد که اگر استفاده از آن از نزدیک کنترل شود، خطری نخواهد داشت.

اگرچه پزشکان مصرف این دارو را به صورت دقیق و در نسخه های پزشکی تعیین می کنند اما در بازار سیاه به صورت بدون نسخه و مشورت پزشکی نیز فروخته می شود. در چنین مواردی احتمال بروز علائم اعتیاد به ریتالین زیاد است.

چرا ریتالین اعتیاد آوره؟

چرا ریتالین اعتیاد آوره ؟

گرچه برای فردی که می پرسد ریتالین اعتیاد آوره؟ می توان به یک پاسخ بله یا خیر اکتفا کرد، اما مطمئنا اگر عوارض مصرف ریتالین به طور علمی توضیح داده شود، تاثیر نفی آن چند برابر خواهد شد. از این رو، در این قسمت قصد داریم با سازوکاری که این ماده در مغز دارد و منجر به اعتیاد می شود، بیشتر صحبت کنیم.

ریتالین یک محرک سیستم عصبی مرکزی است. مانند برخی از محرک های دیگر، ریتالین هم می تواند روحیه را بالا ببرد و انرژی ذهنی را تقویت کند.

این کار را با تغییر الگوی فعالیت در مغز انجام می دهد. سپس بر تولید انتقال دهنده های عصبی مانند دوپامین و نوراپی نفرین تأثیر می گذارد که احساسات و واکنش های عاطفی را کنترل می کنند. در نهایت، تغییرات مذکور به تغییرات زیادی در کارکرد و عملکرد مغز می شود.

اما خارج از مصارف پزشکی، سوء استفاده طولانی مدت از ریتالین می تواند تأثیرات منفی عمیقی بر مغز بگذارد. وقتی مصرف مواد مخدر به نسخه های پزشکی محدود شود، به ندرت وابستگی ایجاد می شود.

به طور کلی، با توجه به اثرات مخرب مواد مخدر بر مغز، مصرف بیش از حد ریتالین نیز می تواند تاثیر مشابهی داشته باشد و به توانایی مغز در تولید منابع کافی دوپامین آسیب برساند. این ماده شیمیایی عصبی برای عملکرد سالم عصبی ضروری است.

کمبود دوپامین می تواند منجر به ولع مصرف شدید ریتالین گردد و به طور خودکار به پاسخ واضح این سوال که ریتالین اعتیاد آوره؟ خواهیم رسید. در آن زمان، مصرف دارو تنها راهی است که مغز برای رضایت فرد طلب می کند. ترشح ناگهانی دوپامین به دنبال استفاده از ریتالین، لذت و انرژی بسیاری ایجاد می کند که باعث افزایش وابستگی و دشوار شدن ترک اعتیاد می شود.

اعتیاد تنها نتیجه منفی سومصرف ریتالین نیست. مطالعات استفاده سنگین از متیل فنیدیت را به افسردگی نیز مرتبط کرده و نشان می دهد که این ماده مانع کنترل تکانه و توانایی مدیریت احساسات می شود. پس نه تنها ریتالین اعتیاد آوره، بلکه می تواند منجر به افسردگی نیز شود.

در صورت مصرف بزرگسالان مبتلا به ADHD، ریتالین می تواند تمرکز و قدرت روانی را افزایش دهد. این ماده اغلب به عنوان ماده ای  کمک درسی توسط دانشجویانی که خود را برای امتحان آماده می کنند، استفاده می شود، که البته انجام این کار از سوی پزشکان توصیه نمی شود. در دوزهای طبیعی، اثرات ریتالین احتمالاً طی دو تا چهار ساعت از بین می رود.

علائم سوء مصرف و اعتیاد به ریتالین

علائم سوء مصرف و اعتیاد به ریتالین

اعتیاد به این ماده در ابتدا با یک سری علائم هشدار دهنده بروز می کند. به همین دلیل در این مرحله نیاز است تا فرد مصرف کننده، این موارد را جدی گرفته و مصرف را محدود نماید. اما اگر استفاده ادامه یابد، قطعاً علائم شدیدتری نمود پیدا خواهد کرد که در ادامه بیشتر در مورد آن ها می خوانیم.

توجه داشته باشید که همیشه بین علائم، عوارض و نشانه های اعتیاد به یک ماده خاص همیشه یک سری تفاوت هایی وجود دارد که گاهی درک و تشخیص آن ها کمی سخت می شود. در مورد ریتالین باید بگوییم که علائم این ماده با عوارض آن فرق دارد و هر کدام در شرایط متفاوتی ظاهر می شود. در ادامه همراه ما باشید تا از این موارد بیشتر بدانید.

عوارض استفاده بیش از حد ریتالین

کسانی که از ریتالین به صورت سرخود استفاده می کنند، عوارض زیر را تجربه خواهند کرد :

برای افراد دارای مشکلات خلقی مانند اختلال دو قطبی نه تنها ریتالین اعتیاد آوره؟ بلکه می تواند خطرناک هم باشد که این افراد از جمله این موارد هستند.

افراد معتاد به ریتالین، اغلب کنترل خود را برای مصرف از دست می دهند و در نهایت چه بخواهند چه نخواهند، گرفتار استفاده از این دارو خواهند شد.

واضح ترین نشانه اعتیاد فرد به ریتالین، عدم توانایی در قطع مصرف مواد مخدر است. حتی در صورت تمایل به ترک آن نیز مشکلات گوناگونی بروز پیدا می کند. سوء مصرف ریتالین، دقیقاً مانند آسیب های اجتماعی مواد مخدر بر زندگی باعث می شود که شخص با مشکلات عدیده ای روبرو گردد که هم بر امور مالی و هم روابط شخصی یا خانواده و دوستان لطمه وارد کند.

علاوه بر اینکه ریتالین اعتیاد آوره، یک سری داروهای دیگر نیز وجود دارد که می توانند اعتیاد آور باشند. این موارد را در ادامه بررسی خواهیم کرد.

  • داروهای ضد افسردگی
  • کنسرتا
  • دگزدرین
  • قرصهای رژیمی
  • استروئیدهای آنابولیک

علائم متمایز استفاده از ریتالین

علائم متمایز استفاده از ریتالین

توجه داشته باشید که این علائم شاید در مراحل اولیه مصرف بروز کند و در صورت کم کردن مصرف، برطرف می شود. اما علائمی که در بالا ذکر شد، در مرحله ای بروز می کند که فرد به صورت کامل درگیر شده و باید حتماً تحت درمان قرار بگیرد.

  • اضطراب و تحریک
  • از دست دادن اشتها و بی اشتهایی
  • تنگی یا درد در قفسه سینه
  • فشار خون بالا
  • گیجی
  • از دست دادن حافظه و عدم تمرکز
  • تهوع و استفراغ
  • بی خوابی
  • توهم
  • سردرد
  • تشنج

وقتی اختلالات خلقی مانند افسردگی و اختلال دو قطبی یا اختلال اسکیزوفرنی وجود داشته باشد، سوءاستفاده از ریتالین اغلب باعث بدتر شدن علائم آنها می شود. افراد در هر سنی که به ریتالین معتاد شده باشند، مشغول تهیه مواد بیشتری از مواد مخدر می شوند و این وسواس تأثیرات منفی بر زندگی شخصی، شغلی و تحصیلی آنها خواهد داشت.

این شاخص های سوءاستفاده را نباید نادیده گرفت. افرادی که آنها را تجربه می کنند باید توسط پزشک یا متخصص اعتیاد ارزیابی شوند. در صورت تشخیص وابستگی شیمیایی، درمان اعتیاد باید بلافاصله شروع شود.

بهترین درمان برای این افراد، بستری شدن است. البته روش های درمانی دیگری نیز وجود دارد که به آن ها اشاره خواهیم کرد.

آیا در صورت استفاده تجربی، باز هم ریتالین اعتیاد آوره؟

آیا در صورت استفاده تجربی، باز هم ریتالین اعتیاد آوره؟

ما در قسمت های فوق به سوال شما در رابطه با اینکه ریتالین اعتیاد آوره؟ پاسخ دادیم و علائم و عوارض آن را بررسی کردیم. حال در این قسمت قصد داریم شرایطی را که می تواند منجر به اعتیاد شود، بررسی کنیم.

ریتالین از جمله موادی است که می‌تواند برای افراد دارای مشکل در تمرکز و یا افراد بیش فعال مفید باشد؛ اما همین ماده ممکن است در صورت استفاده نادرست، اعتیادآور نیز گردد.

اولین مرحله اعتیاد به ریتالین، اصولاً در صورت ترکیب آن با سایر مخدرها و همچنین مصرف الکل آغاز می گردد. شاید در دفعات اول این ترکیب احساس سرخوشی و شادی را در افراد ایجاد کند، اما بتدریج یا حتی ناگهانی، عوارض بسیار خطرناکی را ایجاد می کند. ریتالین می تواند اثرات مواد دیگر مانند الکل را شدیدتر کند و منجر به تشنج یا سکته های قلبی و مغزی گردد.

نسخه های ریتالین در کودکان و اعتیاد والدین

گاهی اوقات مشاهده می شود که پس از تجویز ریتالین برای کودکان، والدین نیز این قرص را بدون اجازه پزشک مصرف می کنند و همین موضوع منجر به اعتیاد آن ها می شود.

در این حالت، والدین یک یا دو قرص مصرف کرده و سپس با تجربه احساسی لذت بخش، کودک را برای تجویز پیش پزشک می برند. بدین ترتیب با مصرف قرص های تجویز شده برای کودکشان، خودشان نیز به این قرص معتاد می شوند.

استفاده پزشکی از ریتالین و اعتیاد

استفاده پزشکی از ریتالین و اعتیاد

افرادی که بیش فعالی دارند، بیش از حد داروی ریتالین را مصرف می کنند و یک اثر آرام بخش و متمرکز کننده را تجربه می کنند. این دارو به آنها کمک می کند تا بتوانند سرعت افکار خود را کاهش دهند و قبل از اقدام یا تصمیم گیری می توانند تفکر بهتری داشته باشند.

در مطالعه ای مربوط به استفاده از دارو در بزرگسالان مبتلا به بیش فعالی، محققان دریافتند که این دارو به تقویت حافظه و توجه آن ها کمک می کند. اینها همه نتایج بسیار مثبتی است.

کسانی که بیش فعالی ندارند، احتمالا واکنش های بسیار متفاوتی نسبت به دارو نشان می دهند. به طوری که، به جای احساس آرامش و تمرکز، ایده های نو به ذهن شان خطور می کند. نگرانی های کوچک آنها کمرنگ شده و همه چیز واضح و شگفت انگیز به نظر می رسد. حتی افرادی که بیش فعالی دارند نیز اگر دوزهای بالایی را مصرف کنند، این تجربه را خواهند داشت.

درمان اعتیاد به ریتالین

همانطور که اشاره شد، ریتالین با نام عمومی متیل فنیدیت شناخته شده و به عنوان یک داروی روان تحریک کننده برای درمان ADHD و نارکولپسی موثر است. با این حال، علیرغم کاربردهای درمانی ریتالین، این ماده می تواند از نظر روانی و جسمی عادت ساز باشد. به همین علت هم معمولا توصیه می شود که در صورت امکان از داروی گیاهی جایگزین قرص ریتالین استفاده شود.

اما به هر ترتیب، از آنجا که ترک مصرف پس از مدتی دشوار می شود، بهتر است روش های اصولی برای این امر به کار برده شود.

گزینه های درمانی برای علائم اعتیاد به ریتالین می تواند شامل سم زدایی پزشکی، درمان سرپایی یا برنامه اقامتی بستری در بیمارستان باشد.

سم زدایی پزشکی ریتالین

اگر کسی بشدت به ریتالین وابسته شده باشد، ممکن است نیاز به سم زدایی پزشکی پیدا کند. سم زدایی پزشکی شامل نظارت توسط متخصصان پزشکی است. در این روش سعی بر آن است که تاثیرات ترک کمتر گریبان گیر شخص شده و تحمل دردها آسان تر شود.

برنامه های توانبخشی ریتالین

تمرکز برنامه های  توانبخشی ریتالین، شامل کمک به بیماران برای توقف اجباری در مصرف دارو است. امروزه برنامه های توانبخشی متعددی برای کمک به این افراد در نظر گرفته می شود.

برخی از برنامه های درمان دارویی در درجه اول بر روی رفتار درمانی است که می تواند شامل درمان شناختی-رفتاری و مدیریت حوادث غیرمترقبه باشد. برنامه های دیگر شامل انواع مختلفی از روش های درمانی است. صرف نظر از مشخصات روش، اکثر برنامه های توان بخشی ریتالین ترکیبی از درمان فردی و گروهی را شامل می شود.

توانبخشی با بستری کردن بیماران

با بستری شدن بیماران معتاد به ریتالین، به آن ها برای سم زدایی بدنشان کمک خواهد شد.

مدت زمانی که افراد در یک برنامه ترک اعتیاد در بیمارستان بستری می مانند حدود ۲۸ روز است. البته این دوران می تواند کوتاه تر هم باشد.

توانبخشی سرپایی بیماران

در این روش شدت کمتری برای درمان بیماران به کار گرفته می شود. در این روش بیمار می تواند همزمان با طی کردن مراحل درمان، به انجام فعالیت های روزمره خود نیز بپردازد. برنامه های سرپایی می توانند شامل مشارکت در برنامه های ۱۲ مرحله ای نیز باشند.

خلاصه مطلب

 ما در این مطلب سعی کردیم به سوال شما در رابطه با اینکه ریتالین اعتیاد آوره یا خیر، پاسخ دهیم. با اعتیاد به این ماده چه علائمی را تجربه خواهید کرد و راه های ترک آن چیست نیز بررسی گردید. در صورتی که پس از مطالعه این مطلب، نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص روش های ترک و یا روش های شناسایی اعتیاد به این ماده داشتید، می توانید با ما تماس بگیرید.

آیا اعتیاد به ریتالین قابل درمان است؟

بله اعتیاد به این ماده مخدر نیز می توند مانند موارد دیگر قابل درمان باشد.

برای جلوگیری از اعتیاد به ریتالین چه کاری می توان انجام داد؟

جهت جلوگیری از اعتیاد به این ماده باید طبق دستور پزشک مصرف گردد.

آیا ریتالین برای کودکان عوارض دارد؟

برای کودکان زیر ۶ سال ممنوع است و برای بالای ۶ سال باید طبق دستور مصرف شود.

آیا ریتالین باعث افزایش راندمان تحصیلی خواهد شد؟

این موضوع برای تمام افراد کاربرد ندارد اما در برخی می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

۳/۵ - (۲ امتیاز)

همچنین ببینید

هروئین خیس

هروئین خیس (wet Heroin) چیست؟ + خطرات استفاده از آن

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور