ترک شیشه
ترک شیشه

برای ترک شیشه چه بخوریم؟

برای ترک شیشه چه بخوریم؟ این سوالی است که بسیاری از افراد معتاد به شیشه به دنبال آن هستند. اگر شما نیز از این دسته افراد می باشید و قصد دارید روش ترک شیشه در منزل را بشناسید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید. ما در ادامه قصد داریم به سوال شما در رابطه با غذاهای مفید برای ترک شیشه پاسخ دهیم و بسیاری از مسائل مهم دیگر در این زمینه را بررسی کنیم.

کم نیستند تعداد افرادی که از وضع بوجود آمده بخاطر اعتیادشان بسیار سرخورده و ناراحتند و دائما می پرسند که برای ترک شیشه چه بخوریم؟ به دلیل اعتیادآور بودن شیشه و عوارض بسیاری که این ماده بر روی بدن دارد، ما قصد داریم در این مطلب، روش های ترک شیشه در منزل را بیشتر بررسی کنیم، چرا که برای ترک شیشه در منزل شرایطی وجود دارد که لازم است از آن ها مطلع باشید.

برای ترک شیشه چه بخوریم؟

برای ترک شیشه چه بخوریم؟

فواید خوردن غذاهای سالم بر هیچ کسی پوشیده نیست و همه ما دوست داریم که رژیم غذایی درستی داشته باشیم؛ به ویژه در دوران بهبودی از اعتیاد.

وسوسه انگیز است که مواد غذایی را جایگزین استفاده از مواد مخدر کنید تا اشتیاق شما را برآورده کند و شما را در معرض خطر عادت های غذایی ناکارآمد، پرخوری و افزایش وزن ناسالم قرار دهد.

در این مقاله، خواهید فهمید که چگونه یک رژیم غذایی سالم می تواند در بهبودی شما از ترک اعتیاد شیشه تأثیر بگذارد و با برخی از بهترین مواد غذایی برای ترک شیشه آشنا شوید.

چرا رژیم غذایی در هنگام ترک شیشه مهم است؟

اعتیاد به شیشه و هر ماده مخدر دیگری، موجب ایجاد تغییر در عادات و ذائقه های غذایی می شود. بسیاری از افراد معتاد به دلیل نداشتن تغذیه درست، دچار فقر غذایی هستند. تمرکز بر روی تغذیه مناسب در دوران نقاهت به بدن شما کمک می کند مواد مغذی خاصی را بدست آورد و به طور بالقوه می تواند به موفقیت روند بهبودی شما کمک کند.

از جمله جوانب مثبت ترک شیشه و به صورت کلی بسیاری از مواد مخدر دیگر، این است که بدن شما دوباره شروع به غذا خوردن می کند تا مواد مغذی از دست رفته را جبران نماید. با این حال، اگر در انتخاب مواد غذایی خود دقت نکنید، ممکن است در روند بهبودی شما چالش های تغذیه ای نیز وجود داشته آید

همچنین، کمبود مواد مغذی می تواند منجر به عدم تعادل در هورمون ها، التهاب مزمن ، درد، اضطراب یا تحریک افسردگی شود که همگی می توانند در عود دوباره تاثیر گذار باشند. افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین و مواد مغذی می تواند روند سم زدایی را بهبود بخشد.

نکات تغذیه ای برای ترک شیشه

نکات تغذیه ای برای ترک شیشه

اگر در دوران ترک اعتیاد نیازهای تغذیه ای خود را برآورده کنید، می توانید دوره نقاهت سبک تری را پشت سر بگذارید. در ادامه همراه ما باشید تا به سوال شما در رابطه با اینکه برای ترک شیشه چه بخوریم؟ و چه نخوریم، پاسخ دهیم.

برای ترک شیشه ، وعده های غذایی و میان وعده های منظم بخورید تا وسوسه پرخوری را کنار بگذارید.

مصرف قندهای ساده و غذاهای پرچرب را کاهش دهید.

برای کمک به مدیریت مسائل متابولیکی و کمبود مواد مغذی، از سبزیجات و میوه های غنی از آنتی اکسیدان و مواد مغذی استفاده کنید.

رژیم های غذایی حاوی پروتئین بالا و کربوهیدرات کم، اسیدهای آمینه شما را افزایش می دهند، به ترمیم اندام کمک کرده و مواد مغذی حیاتی را برای مدیریت علائم ناخوشایند ترک فراهم می کنند.

مواد مغذی مانند روی، کلسیم، منیزیم، اسیدهای چرب امگا 3، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای آمینه، ولع مصرف را کاهش داده و باعث بهبود نوسانات خلقی می شوند.

میان وعده های سالم را با مقدار زیادی پروتئین مفید نگه دارید تا با اشتیاق مصرف کرده و قند خون شما را تثبیت کند.

بهترین مواد غذایی برای ترک شیشه

هنگام انتخاب مواد غذایی برای کمک به ترک شیشه، فقط بخاطر داشته باشید که سطح مواد مغذی خود را به حد نرمال بر می دارید. این امر نه تنها برای بهزیستی جسمی شما مفید است ، بلکه غذایی که می خورید می تواند عملکرد احساسی ، ذهنی و اجتماعی تان را نیز بهبود بخشد.

در اینجا چند ماده غذایی وجود دارد که در این راه به شما کمک می کنند:

آب: اگرچه آب ماده غذایی نیست، اما بدن شما را هیدراته نگه می دارد، سموم مضر را در بدن افراد شیشه ایی دفع می کند و به بدن کمک می کند مواد مغذی ضروری را جذب نماید.

میوه ها و سبزیجات: وقتی صحبت از تغذیه مناسب است، سبزیجات حرف اول را می زنند. برای ترک شیشه استفاده از  گزینه هایی مانند زغال اخته، کلم پیچ، آووکادو، کلم، توت آکای، نارگیل، کلم بروکلی و اسفناج توصیه می شود.

گوشت های بدون چربی: برای ترک شیشه، استفاده از گوشت هایی مانند مرغ کبابی، غذاهای دریایی و بوقلمون که  چربی کم، اما پروتئین زیادی دارند توصیه می شود.

میان وعده های حاوی پروتئین بالا: تخم مرغ، پنیر و ماست سفت همه از غذاهای پر پروتئین هستند که در کاهش عوارض مصرف شیشه موثرند.

روغن ها و چربی های خوب: روغن ها و چربی ها برای داشتن یک رژیم غذایی متعادل ضروری هستند، اما باید به صورت غیر اشباع باشند. گزینه های سالم شامل روغن زیتون، آجیل، دانه ها، ماهی و برخی از محصولات لبنی نیز برای ترک شیشه توصیه می شوند.

سوپرغذاها: غذاهایی که سرشار از ویتامین و مواد معدنی هستند ، وقتی به طور منظم در رژیم غذایی قرار می گیرند، بسیار مفید خواهند بود. نمونه های عالی آن شامل سیب زمینی شیرین، دارچین، بادام، علف گندم، گوجه، توت، شیر خام و دانه های کتان است.

ویتامین هایی که باید در ترک شیشه استفاده کنید، کدامند؟

ویتامین هایی که باید در ترک شیشه استفاده کنید، کدامند؟

اعتیاد به مواد مخدر و مصرف الکل می تواند با ایجاد کمبود قابل توجه مواد مغذی که باعث تشدید علائم ترک یا ایجاد موانع بهبودی می شود، سلامتی فرد را به خطر می اندازد.

اعتیاد به الکل مواد مغذی بدن، به ویژه تیامین را در بدن کاهش می دهد. تیامین مولکولی است که برای اجزای تشکیل دهنده DNA و مواد شیمیایی مغز مهم است و کمبود آن با آسیب مغزی ناشی از الکل در ارتباط است. با پر کردن تیامین می توان از تخریب بیشتر جلوگیری کرد و ویتامین هایی مانند B1 به دوباره پر کردن این ماده مغذی حیاتی کمک می کنند. B1 یکی از مهمترین ویتامینها برای هوشیاری است.

گر چه B1 یکی از ویتامین های حیاتی به شمار می رود، موارد دیگری وجود دارد که باید در نظر گرفته شود. غذاهای پروتیئن دار، می توانند اجزای مهم مغز را دوباره بازسازی نمایند. در ادامه برخی دیگر از ویتامین های مهم برای مغز را بیشتر بررسی خواهیم کرد، که شامل موارد زیر می شود :

  • ویتامین سی
  • B12
  • اسید فولیک
  • گلوتامین
  • ویتامین A

افراد شیشه ای ممکن است با کمبود ویتامین A روبرو باشند. اما باید توجه داشته باشید که در مصرف ویتامین A یزاده روی کرد. زیرا این ویتامین ممکن است برای کبد مشکل ساز باشد. بنابراین مهم است که هنگام مصرف این ویتامین به توصیه های پزشک خود عمل کنید تا از روش های پاکسازی کبد بعد از ترک بهره مند شوید.

راهکارهای مناسب در هنگام ترک شیشه

راهکارهای مناسب در هنگام ترک شیشه

ما در قسمت فوق سعی کردیم به سوال شما در رابطه با اینکه برای ترک شیشه چه بخوریم؟ پاسخ دهیم. حال در این قسمت قصد داریم، راهکارهایی عملی برای ترک شیشه را به شما پیشنهاد دهیم که با استفاده از آن ها می توانید این مرحله را با موفقیت بیشتری پشت سر بگذارید. فراموش نکنید اگر هرچه زودتر برای ترک شیشه اقدام کنید، عوارض مصرف بر روی مغز کمتر خواهد بود.

1- روی ارتباطات مثبت حساب باز کنید

در دوره ترک باید دور دوستانی که معتاد به مصرف مواد مخدر هستند خط قرمز بکشید. این افراد تنها ریسک عود مجدد اعتیادتان را بالاتر خواهند برد. به همین دلیل پیشنهاد ما به شما این است که به جای این افراد اطراف خود را با دوستان سالم پر کنید.

2- با درمانگر خود راحت باشید

بسیاری از افراد معتاد به شیشه، الکل، هروئین، تریاک و سایر مواد مخدر، با درمانگر خود راحت نیستند و به همین دلیل در پروسه درمان آن ها مشکلات بسیاری به وجود خواهد آمد. بهتر است در مراحل درمان با درمانگر خود راحت صحبت کنید و بگویید که به چه دلیلی به استفاده از مواد روی آورده اید. این موضوع به این دلیل مهم است که بسیاری از اعتیادها به دلیل افسردگی و یا فرار از آسیب های روانی اتفاق می افتد.

3- بدانید که اطرافیان همیشه نگران شما هستند

گاهی در پروسه ترک شیشه ممکن است مشکلاتی خانوادگی به وجود بیاید که در این حالت باید آگاه باشید تمامی این اتفاقات به دلیل نگرانی های اعضای خانواده نسبت به شما شکل گرفته است.

4. اولتیماتوم ارائه نکنید

اعتیاد را با اعتیاد درمان نکنید. برخی افراد برای ترک شیشه یا هروئین و یا بسیاری مواد دیگر، به جای درمان مشکل اصلی، اعتیاد خود را به مواد دیگری جایگزین می کنند. به طور مثال ممکن است رو به استفاده از متادون و یا ریتالین بیاورند. با این کار تنها اتفاقی می افتد، سخت تر شدن پروسه و مراحل درمان است.

5. خجالت نکشید

یکی از مشکلات رایج افراد معتاد هنگام ترک شیشه یا ترک سایر مواد مخدر دیگر، احساس شرم و خجالت است. توصیه ما به این افراد این است که اصلاً خجالت نکشید و به جای شرم و انکار اعتیاد خود، با عزمی جزم مراحل درمان را پشت سر بگذارید.

6. از افراد زندگی خود استفاده کنید

اگر کسی را می شناسید که با موفقیت مشروبات الکلی یا شیشه را ترک کرده است، با او صحبت کنید. از آنها بپرسید که سرانجام چگونه با مشکل خود کنار آمدند و در ابتدا چگونه با آنها برخورد کردند.

مطمئناً آنچه برای یک شخص مفید است لزوماً برای همه مفید نخواهد بود. با این حال، اگر فکر می کنید تجربیات ترک آن ها شبیه تجربه موردعلاقه شما است، از او در صورت تمایل درخواست کمک کنید.

7. از تجربه دیگران استفاده کنید

قطعاً یک فرد معتاد، نمی تواند خود به درستی میان منابع متعدد و روش های بسیار درمان، یکی را انتخاب کند. در این حالت پیشنهاد ما کمک از مشاوران و یا افراد با تجربه تر برای آگاهی از اصولی ترین راه ترک اعتیاد است.

8. از هرگونه رفتار محرکی دور باشید

بهترین مواد غذایی برای ترک شیشه

افرادی که تجربه اعتیاد دارند، می دانند هر رفتاری ممکن است برای آن ها تحریک کننده باشد. به طور مثال فرد معتاد به الکل، ممکن است با دیدن نوشیدن آب توسط یک نفر، تحریک به نوشیدن می شود. با اینکه این دود سیگار از نظر یک فرد عادی ربطی به اعتیاد ندارند، اما از نظر یک فرد معتاد، می تواند کاملاً تحریک کننده باشد.

9. آنها را فعال نکنید

فعال کردن یک معتاد به این معنی است که رفتار شما به نوعی به او اجازه می دهد تا به استفاده خود ادامه دهد. این می تواند به معنای بهانه جویی برای آنها یا نجات آنها از موقعیت های بد باشد.

گرچه ممکن است تمرین عشق سخت باشد ، اما در نهایت برای معتاد مفید خواهد بود. هرچه بستر برای مصرف بیشتر فراهم باشد، مدت زمان ترک نیز طولانی تر خواهد شد. فعال کردن همچنین می تواند به معنای انجام یک سری کارها برای فرد معتاد است، در حالی خود او قاد ربه انجام آن هاست. بخشی روند بهبودی، در یادگیری خودکفایی نهفته است. مهارتی که اگر کسی به مسئولیت های معتاد ادامه دهد هرگز اصلاح نخواهد شد.

مت آمفتامین، یا مت و همان شیشه یک محرک قوی و اعتیاد آور سیستم عصبی مرکزی است که از نظر شیمیایی مشابه سایر آمفتامین ها است.

به طور معمول، این دارو به صورت غیرقانونی در اشکالی مانند بلور مت استفاده می شود.  جالب است بدانید، متامفتامین در ابتدا به عنوان درمانی برای گرفتگی بینی و مشکل تنفسی تجویز می شد.

نظرسنجی ملی 2019 در مورد مصرف و سلامت مواد مخدر تخمین می زند که 2 میلیون آمریکایی 12 ساله یا بیشتر در سال گذشته از مت آمفتامین استفاده کرده اند  و آن را به عنوان دومین ماده محرک غیرقانونی استفاده می کنند.

چرا Met اینقدر اعتیاد آور است؟

چرا Met اینقدر اعتیاد آور است؟

مصرف مت، مانند سایر آمفتامین ها، منجر به افزایش فعالیت و کاهش اشتها یا حتی بی اشتهایی، می شود و می تواند احساس لذت و احساس رفاه را القا کند. تفاوت کلیدی بین مت و آمفتامین این است که مقادیر بیشتری از دارو در مقایسه با دوز مشابه آمفتامین به مغز منتقل می شود و آن را به عنوان یک محرک قوی تر می کند.

هنگامی که دارو دود یا تزریق می شود، اثرات آن خیلی سریع احساس خواهد شد. با مصرف این ماده، یک هجوم فوری و شدید، اما کوتاه مدت ایجاد می شود.

این تأثیرات لذت بخش بیشتر از کوکائین به طول می انجامد، اما تا حدی هم زودگذر است و مصرف کنندگان اغلب سعی می کنند با مصرف بیشتر مواد مخدر، بعضی اوقات غذا، خواب و سایر مسئولیت ها را بخاطر مصرف آن حفظ کنند.

مصرف مت باعث افزایش سطح دوپامین، یک ماده شیمیایی مغزی می شود که نقش مهمی در انگیزه و تقویت پاداش دارد.

اثرات طولانی مدت استفاده از شیشه

استفاده از شیشه می تواند منجر به وابستگی و اعتیاد شود  و همچنین می تواند برای بدن و ذهن شما مضر باشد. در واقع این ماده باعث ایجاد تغییراتی در مغز می شود که اثرات آن می تواند برای طولانی مدت باقی بماند و ممکن است فقط تا حدی قابل برگشت باشد. عوارض طولانی مدت شیشه شامل موارد زیر می شود :

  • اضطراب
  • مسائل قلبی عروقی مانند حمله قلبی، ضربان قلب نامنظم، تپش قلب و ایست قلبی
  • آسیب به سلولهای مغز
  • کاهش بیش از حد وزن و سو تغذیه.
  • افزایش خطر سکته مغزی و بیماری پارکینسون
  • مسائل ریوی مانند سرفه مزمن، برونشیت و ذات الریه در افرادی که سیگار کشیدن دارند
  • مسائل مهم دندانپزشکی مانند بیماری لثه، پوسیدگی دندان و از دست دادن دندان ها
  • از دست دادن حافظه و عدم تمرکز
  • نوسانات خلقی
  • برقراری روابط ناسالم عاطفی و بین فردی
  • تحریک بینی، خونریزی بینی
  • تشنج
  • زخم روی پوست
  • افزایش خطر ابتلا به HIV و هپاتیت در افرادی که تزریق می کنند
  • مشکل خواب
  • رفتار خشونت آمیز یا پرخاشگری

روش های درمانی برای اعتیاد شیشه

روش های درمانی برای اعتیاد شیشه

برای ترک شیشه روش های درمانی متفاوتی وجود دارد که در ادامه این موارد را بررسی خواهیم کرد. رفتار درمانی یکی از مواردی است که می تواند در درمان اعتیاد به شیشه بسیار موثر باشد. علاوه بر این، درمان شناختی رفتاری نیز در درمان اعتیاد به شیشه موثر خواهد بود.

درمان شناختی-رفتاری، درمانی برای جلوگیری از عود بیماری با افزایش آگاهی از موقعیت های پرخطر، توسعه مهارت های مقابله ای، تغییر رفتارهای مضر و کنترل ولع مصرف است.

مدل ماتریکس نیز یکی از روش های موفقیت آمیز در ترک شیشه محسوب می شود، که شامل رفتار درمانی، درمان فردی، خانواده درمانی و آموزش، تشویق به شرکت در جلسات 12 مرحله ای، آزمایش مواد مخدر و تقویت رفتارهای مثبت مطلوب مانند پرهیز از مصرف مواد و حضور در جلسات درمان است.

مت آمفتامین یا شیشه چیست؟

مت آمفتامین به سه شکل اصلی وجود دارد:

همه اشکال مت آمفتامین را می توان با مواد دیگر مخلوط کرد که باعث کاهش خلوص می شود. گاهی اوقات این مواد دیگر نیز می توانند مضر باشند. متامفتامین غالباً در قرص هایی که به عنوان MDMA / ecstasy فروخته می شوند وجود دارد.

مت آمفتامین یک محرک قوی است. پزشکان از آن برای درمان مشکلات خواب (نارکولپسی)، اختلال بیش فعالی با کمبود توجه  ADHD و مشکلات شدید اضافه وزن استفاده می کنند. شکل غیرقانونی مت آمفتامین یک پودر کریستالی سفید، بی بو و تلخ مزه است که می تواند به راحتی در آب یا الکل حل شود. به آن یخ، بلور، شیشه یا گچ می گویند. شکل دودی مت آمفتامین اغلب یخ، بلور  یا شیشه نامیده می شود. متامفتامین غیرقانونی اغلب در آزمایشگاه های موقت از مواد ارزان قیمت تهیه می شود.

مت آمفتامین می تواند دود شود، خرخر شده، بلعیده شود یا تزریق گردد. هنگام دود یا تزریق، فرد احساس لذت بخشی می کند که فقط چند دقیقه طول می کشد. شکل دودزا، دود بدون بو ایجاد می کند که پس مانده ای را می توان دوباره دود کرد و به فرد اجازه می دهد تا 12 ساعت یا بیشتر اثرات دارو را تجربه کند. هنگامی که آن را خرخر می کنند یا از طریق دهان مصرف می کنند، فرد سرخوشی می کند اما عجله شدید ناشی از سیگار کشیدن یا تزریق دارو را ندارد.

در دوزهای کم، مت آمفتامین می تواند بیداری و فعالیت بدنی را افزایش دهد و اشتها را کاهش دهد. در دوزهای بالا، می تواند درجه حرارت بدن را به سطوح خطرناک  و احتمالاً کشنده  افزایش دهد و همچنین باعث تشنج شود. از آنجا که مت آمفتامین ضربان قلب و فشار خون را افزایش می دهد، می تواند به طور دائمی به عروق خونی مغز آسیب برساند و باعث سکته مغزی شود.

افرادی که از مت آمفتامین استفاده می کنند ممکن است مضطرب، گیج و خشن شوند. آنها ممکن است تأثیرات جدی روانی مانند پارانویا، دیدن یا شنیدن چیزهایی را که وجود ندارند (توهم) و اعتقاد به چیزهایی که درست نیستند را تجربه نمایند.

استفاده از مت آمفتامین می تواند منجر به اختلال استفاده از محرک شود. اگر استفاده از آن متوقف شود، می تواند منجر به افسردگی، اضطراب و پارانویا گردد. همچنین، فرد معمولاً اشتیاق زیادی نسبت به دارو دارد.

خلاصه مطلب

موضوع مورد بحث ما در این مطلب، پاسخ به این سوال بود که برای ترک شیشه چه بخوریم؟ برای ترک شیشه روش ها و متدهای بسیاری وجود دارد که در این مطلب بررسی گردید. علاوه بر آگاهی از این متدها، که می تواند در مراحل درمانی بسیار کمک کننده باشد، ما به بررسی مواد غذایی که می تواند برای ترک شیشه موثر باشد نیز پرداختیم. اگر به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با نحوه ترک شیشه و یا روش ترک شیشه در منزل هستید، پیشنهاد می کنیم با کارشناسان دکتر فکر تماس بگیرید.

برای ترک شیشه بهترین راه حل چیست؟

برای ترک شیشه نیاز است تحت نظر باشید تا بهترین روش برای شما استفاده گردد.

آیا برای ترک شیشه استفاده از مواد غذایی می تواند موثر باشد؟

قطعاً یک سری مواد غذایی می تواند در پروسه ترک موثر باشد.

آیا بعد از ترک شیشه عوارض آن باقی می ماند؟

یک سری عوارض ممکن است حتی پس از ترک باقی بماند.

مدت زمان مورد نیاز برای ترک شیشه چقدر است؟

این مدت براساس میزات مصرف و اعتیاد متغیر خواهد بود.

3.9/5 - (12 امتیاز)

همچنین ببینید

نظر مراجع در مورد مصرف ناس

نظر مراجع در مورد مصرف ناس

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور