نفرت از والدین چگونه است

۱۰علت نفرت از والدین و روش های مقابله با آن

متاسفانه به دلیل مشکلات فراوانی که میان برخی از فرزندان و والدین به وجود می آید در صورتی که صلح و سازش برقرار نشود به تدریج نفرت از والدین در فرزندان شکل می گیرد.

همانطور که می دانیم خانواده باید جایگاهی برای آرامش اعضای آن باشد نه اینکه تبدیل به محلی برای آزار و اذیت و ایجاد تنش گردد، به همین علت پیدا کردن راه حل و عمل به آن ها برای ایجاد صمیمیت و دوری از تنفر بسیار مهم است.

طبق بررسی های انجام شده آمارها نشان می دهند مشکلات میان فرزندان و والدین زمینه ساز ایجاد اختلافات دنباله داری می شود که اهداف آینده فرزندان را تحت تاثیر قرار داده و ممکن است مسیر رسیدن به اهداف دشوارتر گردد و یا اینکه این فرزندان به طور کلی از مسیر درست زندگی خود دور شوند و حتی به سمت بزهکاری متمایل گردند.

برعکس این موضوع نیز برای خانواده هایی صدق می کند که روابط خوبی میان اعضای آن برقرار است و همگی برای رسیدن به پیشرفت به یکدیگر کمک می کنند، بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع ما در این مقاله قصد داریم به بررسی علل مختلف ایجاد نفرت از والدین در فرزندان بپردازیم و همچنین راه های مقابله با این مشکل را توضیح دهیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید. همچنین می توانید برای توضیحات بیشتر در این زمینه با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

علل نفرت از والدین در بچه ها

علل ایجاد نفرت از والدین

بهتر است بدانیم ایجاد تنفر بچه ها از والدین بدون علت نیست و قطعا مشکلی که مربوط به سبک زندگی و یا شرایط روحی و روانی باشد در ایجاد تنفر بچه ها از پدر و مادر نقش دارد. لازم به ذکر است تا زمانی که ریشه و علل ایجاد نفرت از والدین مشخص نگردد راه حل مناسب نیز پیدا نشده و قطعا راه حل های به کار گرفته شده برای مقابله با این مشکل تاثیر گذار نخواهند بود، بنا به توضیحات گفته شده بهتر است در ادامه مطلب به بررسی علل ایجاد تنفر بچه ها از پدر و مادر بپردازیم:

احساس غرور و نیاز به مستقل شدن

برخی از فرزندان با وارد شدن به سن نوجوانی و یا ابتدای جوانی به دلیل احساس غروری که اقتضای سن آن ها می باشد نیاز دارند از والدین مستقل شده و به تنهایی برای زندگی خود تصمیم بگیرند، برای هر کاری که انجام می دهند به پدر و مادر توضیح نداده و به طور کلی حس استقلال خود را ارضا کنند.

بهتر است بدانیم با توجه به شرایط فرهنگی و اجتماعی که در میان خانواده های ما وجود دارد مستقل شدن در تمام امورات فرزندان در سنین کم انجام نمی شود و والدین برای خود حق نظر دادن و تصمیم گیری برای تمام جوانب زندگی فرزندان را در نظر می گیرند در حالی که این رفتار موجب آزار فرزندان شده و به تدریج تنفر بچه ها از پدر و مادر شکل می گیرد.

دخالت بیش از حد والدین

متاسفانه برخی از والدین توجهی به بزرگ شدن فرزندان ندارند و در کوچکترین امورات زندگی آن ها که کاملا بی اهمیت نیز می باشد دخالت می کنند. بهتر است بدانیم چنین فرزندانی علاوه بر اینکه با مشکل نفرت از والدین رو به رو می شوند بلکه دچار سرخوردگی، وابستگی و کمبود اعتماد به نفس نیز می شوند زیرا به دلیل دخالت های بی مورد والدین خود از تصمیم گیری بدون حضور آن ها می ترسند و تصور می کنند هیچ یک از انتخاب هایشان درست نیست.

متعهد نبودن والدین نسبت به فرزندان

بهتر است بدانیم برخی از والدین نسبت به زندگی فرزندان خود و نیازهای مختلفی که دارند بی توجه بوده و خود را متعهد نمی دانند. چنین والدینی تصور می کنند که رفع نیازهای غذایی و مسکن فرزندان تنها کاری است که باید برای آن ها انجام دهند به همین علت تنفر بچه ها از پدر و مادر به تدریج شکل می گیرد. این فرزندان به مقایسه کردن رفتار والدین خود با والدین هم کلاسی ها یا دوستانشان زندگی پر از دغدغه ای را تجربه کرده و برای داشتن هر چیزی در زندگی حسرت می خورند.

تربیت غیر اصولی

همانطور که می دانیم تربیت کودکان و فرزند پروری موضوعی بسیار مهم می باشد زیرا تربیت ناصحیح عوارض جدی برای فرزندان و والدین آن ها به همراه خواهد داشت. یکی از عوارض عدم به کارگیری اصول صحیح فرزند پروری ایجاد حس نفرت از والدین در بچه ها می باشد زیرا چنین فرزندانی ممکن است دچار گستاخی شده و در مقابل نظرات والدین خود مقابله کرده، پرخاشگر شوند و با پاسخ نامناسب والدین مواجه گردند یا اینکه رفتارهای زننده والدین بر روحیه فرزندان تاثیر گذاشته و به تدریج حس تنفر بچه ها از پدر و مادر شکل بگیرد.

دعوای والدین

علت نفرت از والدین

عاملی که زمینه ساز موارد بسیار زیادی از تنفر بچه ها از والدین می باشد دعوای والدین است، متاسفانه تعداد زیادی از والدین بدون توجه به فرزندان خود با یکدیگر بحث کرده و به دعوا می پردازند. چنین رفتارهای تنش زایی علاوه بر اینکه حس نفرت از والدین را در بچه ها ایجاد می کند باعث شکل گیری بسیاری از بیماری های روحی مانند افسردگی و اضطراب شدید می شود زیرا این فرزندان تصور می کنند که حتما برای والدین خود مهم نیستند که بدون در نظر گرفتن آرامش آن ها به طور مداوم در حال دعوا و بحث می باشند، گاهی نیز خود را مستحق چنین زندگی پر از تنشی نمی دانند و سوالات بسیاری در ذهنشان به وجود می آید.

عدم توجه به نظرات فرزندان

یکی از مواردی که والدین در رابطه با فرزندان خود باید بدانند این است که با بزرگ شدن کودکان، آن ها نیز حق نظر دادن درمورد امورات زندگی شخصی و موضوعات مشترک کل خانواده را دارند ولی نه به معنای ایجاد استقلال در سنین کم و پایین، بلکه فرزندان ما نیاز دارند که به نظرات آن ها نیز توجه شده و اگر درست باشند از آن ها استفاده شود و اگر اشتباه باشند دلایل کافی توسط والدین به فرزندان توضیح داده شود تا بتوانند در زندگی به تجربیات بهتری دست پیدا کنند.

بنابراین بی توجهی به نظرات و پیشنهادات فرزندان، بیان جملاتی همچون تو حق نظر دادن نداری، به تو ربطی ندارد، تو حرف نزن، تو هنوز بچه ای و…. قطعا در روحیه فرزندان تاثیر منفی گذاشته و ممکن است نفرت از والدین در بچه ها ایجاد شود.

روابط عاطفی ضعیف

کودکان به اولین کسانی که در زندگی عشق می ورزند، آن ها را مورد محبت قرار می دهند و تمایل دارند آن ها نیز چنین احساساتی را دریافت کنند، والدین می باشند. متاسفانه برخی از والدین به نیازهای عاطفی فرزندان خود توجه نکرده، ابراز علاقه را خجالت آور تصور می کنند و با چنین طرز تفکری کودکان خود را پرورش می دهند، در نتیجه این فرزندان با خلاء های عاطفی رشد کرده و در مقایسه خود با دیگران و نبود ارتباط عاطفی خوب در میان اعضای خانواده از پدر مادر متنفر می شوند.

مقایسه فرزندان با دیگران

دلیل نفرت از والدین

متاسفانه مشکلی بزرگ که در اکثر خانواده ها نمایان می شود مقایسه کردن فرزندان توسط والدین با دیگران می باشد. ضروری است که بدانیم همه افراد شبیه به یکدیگر نیستند و هر فردی دارای یکسری از توانایی ها و استعدادهای منحصر به فرد می باشد که نیاز به حمایت والدین برای شکوفایی دارند ولی متاسفانه بسیاری از والدین با دیدن موفقیت های دیگران آن ها را تبدیل به غول بزرگی برای فرزندان خود می کنند.

تحمیل کردن عقاید والدین به فرزندان

یکی دیگر از علل ایجاد حس نفرت از والدین در بچه ها تحمیل کردن عقاید والدین به آن ها می باشد. متاسفانه برخی از والدین تصور می کنند که طرز تفکر آن ها فقط درست می باشد و هرکاری که طبق میل این افراد انجام نشود بیهوده است و عوارض خطرناک به دنبال دارد، به همین علت نظرات و عقاید خود را در هر سنی به فرزندان تحمیل کرده بدون اینکه در نظر بگیرند با بزرگ شدن کودکانشان آن ها چنین تصوری را درک نمی کنند و بالاخره مشکلات فراوانی در خانواده ایجاد می شود.

مشکلات روحی

بهتر است بدانیم وجود مشکلات روحی برای والدین و فرزندان می تواند زمینه ساز ایجاد حس تنفر بچه ها از پدر و مادر شود. این مشکل اغلب موارد برای افرادی ایجاد می شود که به طور کامل تحت درمان قرار نمی گیرند و یا اینکه نسبت به پذیرش بیماری خود مقاومت می کنند در نتیجه حس نفرت از والدین روز به روز افزایش خواهد یافت.

روش های مقابله با نفرت از والدین

با توجه به اینکه اصلی ترین عامل امنیت زندگی همه افراد خانواده آن ها می باشد بنابراین ایجاد صمیمیت، احترام و مقابله با حس نفرت از والدین در بچه ها بسیار مهم خواهد بود. بهتر است بدانیم اکثر فرزندانی که از والدین خود متنفر می شوند به تدریج از خانه و خانواده دور شده و آینده ایده آلی که انتظار رسیدن به آن را داشته اند از دست خواهند داد، ممکن است با بیماری های روحی و روانی زیادی مواجه شوند و در ساده ترین حالت افسرده و سرخورده شوند، به همین علت آشنایی با راه های برطرف کردن تنفر بچه ها از پدر و مادر که در ادامه مطلب به آن ها اشاره می کنیم، ضروری می باشد:

مراجعه به مشاور

کنترل نفرت از والدین

توصیه می کنیم در قدم اول افرادی که دچار حس تنفر نسبت به پدر مادر خود می شوند و همچنین والدینی که متوجه این احساس فرزندان خود هستند در اسرع وقت به مشاور مراجعه کنند. مشاور می تواند با بررسی شرایط سنی، احساسی، مشکلات خانوادگی و… بهترین راه حل را پیشنهاد دهد. ما بیان کردیم که والدین و فرزندان هر دو طرف باید به مشاور مراجعه کنند زیرا همه مشکلات مربوط به والدین یا فرزندان به تنهایی نیست.

صحبت اصولی والدین و فرزندان

همانطور که گفتیم تا علل اصلی تنفر بچه ها از پدر و مادر مشخص نشود راه حل مناسب نیز به کار گرفته نخواهد شد به همین علت والدین و فرزندان باید برای ریشه یابی مشکلات خود با یکدیگر به صورت کاملا اصولی صحبت کنند، نظرات یکدیگر را مورد توجه قرار داده و بدون جبه گرفتن در مقابل یکدیگر ریشه مشکلات خود را شناسایی کنند.

تغییر رفتار والدین

همانطور که در همین مقاله توضیح دادیم یکی از علل ایجاد نفرت از والدین رفتارهای اشتباه پدر و مادر نسبت به فرزندان می باشد، بنابراین اگر اعضای یک خانواده تمایل دارند مشکلات بینشان برطرف شود والدین باید نسبت به تغییر رفتارهای اشتباه خود اقدام نمایند.

درک فرزندان از شرایط والدین

متاسفانه برخی از والدین به دلیل شرایط مالی ضعیفی که دارند و یا محدود بودن گستره آگاهی اجتماعی نمی توانند زندگی ایده آلی را برای فرزندان خود فراهم کند، از طرفی فرزندان آن ها طی مقایسه زندگی خود با دیگران دچار حساسیت و زود رنجی شده و والدین خود را مقصر تمامی ضعف های زندگی می دانند در نتیجه به تدریج حس نفرت از والدین ایجاد خواهد شد، بنابراین برای حل چنین مشکلی فرزندان خانواده باید شرایط والدین خود را درک کرده و به بهبود زندگی و افزایش آگاهی آن ها کمک کنند.

ایجاد صمیمیت در خانواده

مقابله با نفرت از والدین

بهتر است بدانیم خانواده ای که صمیمیت در آن وجود داشته باشد اعضای آن نسبت به یکدیگر جبه نگرفته و اگر مشکلی داشته باشند از راه اصولی آن را بیان می کنند و از این طریق با حس نفرت از والدین مقابله می نمایند، بنابراین بهتر است برای جلوگیری از بروز مشکلات و همچنین برطرف کردن اختلافات نسبت به ایجاد و افزایش صمیمیت در خانواده تلاش کنید.

رسیدن به خودباوری

یکی دیگر از راه های مقابله با حس تنفر بچه ها از پدر و مادر تلاش در جهت رسیدن به خودباوری فرزندان و عدم توجه به صحبت های کاذب والدین می باشد. بهتر است بدانیم افرادی که به توانایی های خود اطمینان دارند و به خودباوری رسیده اند نسبت به صحبت های تخریب کننده والدین خود توجهی نخواهند کرد و به تلاش در جهت رسیدن به اهدافشان ادامه می دهند.

درمان بیماری های روحی و روانی

یکی از اقدامات ضروری برای افزایش کیفیت زندگی و همچنین جلوگیری از بروز مشکلات مختلف از جمله حس نفرت از والدین، درمان به موقع بیماری های روحی و روانی می باشد. این بیماران بنا به اقتضای بیماری خود حساس و زود رنج می شوند، در ذهن خیال بافی کرده و در نهایت روابط میان اعضای یک خانواده با اختلال مواجه می شود.

خلاصه مطلب

ما در این مقاله به بررسی موضوع مهم حس نفرت از والدین در بچه ها پرداختیم، تعدادی از علل مهم ایجاد چنین مشکلی را توضیح داده و همچنین راه های درمان آن را نیز بیان کردیم. با توجه به اهمیت حفظ بنیان خانواده و روابط میان والدین و فرزندان، چنانچه در این زمینه به مشاوره تخصصی نیاز دارید، می توانید با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

نفرت از والدین در چه سنی ایجاد می شود؟

ایجاد این مشکل سن خاصی ندارد و در هر بازه زمانی که علل آن نمایان شوند حس نفرت نیز بروز می کند

آیا نفرت از والدین قابل کنترل و برطرف شدن است؟

بله، برای این کار باید علل و ریشه ایجاد چنین حسی شناسایی شود

آیا نفرت از والدین می تواند همیشگی باشد؟

بله، در صورتی که به موقع علل ایجاد آن برطرف نشوند و صمیمیت در خانواده شکل نگیرد

آیا نفرت از والدین همیشه به دلیل سبک زندگی ناصحیح است؟

خیر، گاهی اوقات ناشی از بیماری های روحی فرزندان و یا والدین می باشد

۵/۵ - (۱ امتیاز)

همچنین ببینید

مشاوره تلفنی کودک

مشاوره تلفنی کودک

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور