تاثیر ایجا صمیمیت در خانواده

10 مورد از بهترین راهکارهای ایجاد صمیمیت در خانواده

یکی از مهم ترین ارکان جامعه و همچنین زندگی همه افراد، خانواده می باشد. صمیمیت در خانواده موجب جلوگیری از رخ دادن بسیاری از مشکلات شده، سبب پیشرفت روز افزون افراد می شود و از بروز خلاء های عاطفی که موجب تمایل به رابطه های لحظه ای می گردند، جلوگیری می کند. در واقع تاثیر گذارترین افراد در زندگی همه ما، اعضای خانواده هستند زیرا ما را به خوبی می شناسند، آینده ما برای آن ها اهمیت دارد و خود را در شکل گیری آینده و زندگی ما سهیم می دانند.

بسیاری از مشکلات روحی و عاطفی انسان می توانند ریشه در عدم صمیمیت خانوادگی داشته باشند و یا اینکه برعکس، این ارتباط نزدیک موجب جلوگیری از کمبودهای عاطفی شود. درست است حس عاطفی و صمیمیت میان اعضای یک خانواده از ابتدا وجود دارد ولی اگر اقداماتی در جهت تقویت آن و افزایش میزان صمیمیت انجام نگیرد، به تدریج اعضای یک خانواده از هم دور شده، هرکسی به کارهای خود مشغول می شود و ارتباط با دوستان جای ارتباط و صمیمیت میان اعضای خانواده را می گیرد.

انسان به هر دوی روابط دوستانه و خانوادگی نیاز دارد و نمی توان گفت که یکی از آن ها جایگزین دیگری می شود. وجود صمیمیت میان اعضای خانواده موجب یادگیری ابراز احساسات و برقراری روابط اجتماعی می شود و در نهایت سبب گسترش روابط دوستانه خواهد شد. به دلیل اهمیت حفظ بنیان خانواده قصد داریم در این مقاله به بررسی برخی از مهم ترین راهکارهای تاثیر گذار بر ایجاد صمیمیت در خانواده بپردازیم، پس با ما در ادامه مطلب همراه باشید. همچنین می توانید برای توضیحات بیشتر در این زمینه با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

راه های ایجاد صمیمیت در خانواده

روش های ایجاد صمیمیت در خانواده

به طور قطع برای ایجاد و افزایش صمیمیت میان اعضای یک خانواده عوامل و راهکارهایی وجود دارد و در صورتی تاثیر گذار هستند که تمام افراد در اجرای آن ها کوشا باشند و فقط در حد حرف و نظر باقی نماند. بهتر است یاد بگیریم و به تدریج تمرین کنیم که تمامی رفتارهای محترمانه، صمیمانه و با احساس را که در برخورد با دوستان، همکاران و دیگر افراد به کار می گیریم را می توانیم نسبت به اعضای خانواده خود هم داشته باشیم. بهتر است بدانیم که صمیمیت به طور کلی سه بُعد دارد، که در زیر به آن ها اشاره می کنیم:

  • بُعد جسمی: شامل صمیمت های فیزیکی می باشد مانند فشردن دستان فرد مقابل، بوسیدن صورت و یا در آغوش گرفتن اعضای خانواده. این بُعد از صمیمیت بسیار ساده است ولی می تواند خیلی تاثیر گذار باشد.
  • بُعد عاطفی: نسبت به صمیمیت جسمی زمان بیشتری را برای اثر گذاری لازم دارد و با حرف زدن یا انجام کارهای مختلف قابل اجرا می باشد. مانند بیان جملات محبت آمیز، همکاری در انجام امور وقت گیر و حتی تهیه هدیه های مختلف.
  • بُعد فکری: این نوع از صمیمیت با بیان نظرات در زمینه های مختلف، گفتگوهای منطقی و انتقاد پذیر بودن ایجاد می شود. صمیمیت همیشه به معنای ابراز احساسات نیست، بلکه همکاری در امور مختلف هم نوعی از صمیمیت محسوب می شود.

با توجه به توضیحات گفته شده، در ادامه مطلب به برخی از مهم ترین راه های ایجاد و افزایش صمیمت در خانواده می پردازیم:

راه ارتباطی با هر فرد را یاد بگیرید

با توجه به شناختی که اعضای خانواده از یکدیگر دارند باید نوع راه ارتباط با یکدیگر را پیدا کنید. در واقع درک کردن فرد مقابل را بلد باشید. به او منتقل کنید که برای شما بسیار ارزشمند است و از این رو با زبان خودش با او صحبت می کنید. برخی از افراد برای ارتباط گیری و افزایش صمیمیت صحبت می کنند، برخی با انجام کارهای مورد علاقه آن فرد سعی در صمیمی شدن دارند و… پس قرار نیست یک روش را برای ایجاد صمیمیت میان تمام اعضای خانواده به کار بگیرید بلکه باید دیگران را درک کرده و متناسب با شخصیتی که دارند با آن ها صمیمی شوید.

برای اطلاع از شناخت شخصیت با روانشناسی رنگ ها بر روی لینک کلیک کنید.

به یکدیگر ابراز علاقه و محبت کنید

ابراز علاقه برای صمیمیت در خانواده

تا زمانی که یاد نگیریم ابراز علاقه فقط برای نامزد، معشوقه و یا همسر نیست نمی توانیم صمیمیت در خانواده را ایجاد کنیم. در واقع راه یادگیری ابراز علاقه و محبت کردن از خانواده شروع می شود. برای این کار خجالت نکشید، مغرور نباشد و این کار را بیهوده و مسخره ندانید.

در بررسی خیلی از مواردی که افراد با مشکلات روحی و عاطفی مواجه شده اند، مشخص شده که آن ها در خانواده خود هیچگاه ابراز علاقه و محبت کردن را نداشته اند. مهم ترین الگوی هر فرد در خانواده والدین هستند، زمانی که پدر و مادر در حد و حدود چارچوب های مشخص در مقابل فرزندان خود به یکدگیر و به فرزندانشان محبت کنند، فرزندان هم این کار را یاد گرفته، خجالت نمی کشند و برای آن ها کاری عجیب تلقی نمی شود.

انتقاد پذیر باشید تا از بحث و دعوا جلوگیری کنید

همانطور که گفتیم یک بُعد از صمیمیت بُعد فکری می باشد، قطعا طرز فکر همه افراد مثل هم نیست بنابراین در صحبت های خود و بحث هایی که شرکت می کنید انتقاد پذیر باشید و بلافاصله با عصبانیت و خشم نسبت به حرف های اعضای خانواده خود واکنش نشان ندهید. چه بسا در همین صحبت ها شما نقاط ضعف خود را شناسایی می کنید و برای برطرف کردن آن ها قدم بر می دارید.

در سختی ها کنار هم باشید

صمیمیت در خانواده فقط به معنای ابراز علاقه و محبت نیست بلکه در مواقع سختی و بروز مشکلات باید در کنار اعضای خانواده خود باشید تا آن ها بدانند تنها نیستند و یک خانواده برای حل مشکلشان قدم بر می دارد.

زندگی همه افراد از سختی ها و آسانی ها شکل گرفته پس نباید طوری رفتار کنید که مشکل هر فردی به خودش مربوط است زیرا روزی هم شما به مشکل بر می خورید و قطعا به کمک نیاز خواهید داشت. شک نداشته باشید زمانی که در سختی ها در کنار اعضای خانواده خود باشید، صمیمیت در خانواده چندین برابر خواهد شد و این ارتباط فراموش شدنی نیست.

اعضای خانواده را سرزنش نکنید

هیچ فردی بی نقص نیست، همه ما در زندگی مرتکب اشتباهات زیادی می شویم و شکست می خوریم. زمانی که اعضای خانواده شما دچار خطا و اشتباه می شوند به جای سرزنش کردن، به آن ها دلایل اشتباه را توضیح دهید بگویید که در کنارشان هستید تا راه درست را یاد بگیرند. با سرزنش کردن هیچگاه صمیمیت در خانواده را ایجاد نمی کنید و بلکه موجب دور شدن افراد از یکدیگر خواهید شد.

اعضای خانواده را با یکدیگر و یا دیگران مقایسه نکنید

مقایسه کردن یک فرد با دیگران موجب کاهش عزت نفس می شود. هر فردی دارای یکسری از استعدادها و توانمندی ها می باشد که باید شناسایی و شکوفا شوند. در واقع همه افراد باید به خودباوری رسیده و درک کنند که قرار نیست توانایی های تمام مردم جهان و یا اعضای خانواده شبیه به هم باشند بلکه این تفاوت ها هستند که موجب تکمیل زندگی خواهند شد.

برای خانواده خود وقت صرف کنید

صرف وقت برای ایجاد صمیمیت در خانواده

بدون شک همه ما می دانیم که وقت صرف کردن برای یک کار و یا یک فرد نشان دهنده ارزشمند بودن او می باشد، پس چه بهتر که این حس ارزشمند را به اعضای خانواده خود که مهم ترین افراد زندگی شما هستند منتقل کنید. با هم به تفریح بروید، فیلم ببینید و حتی فقط صحبت کنید ولی هیچگاه به بهانه وقت نداشتن از آن ها دور نشوید.

راز دار باشید

هر حرفی که یکی از اعضای خانواده به شما می گوید را به دیگران منتقل نکنید، بگذارید خانواده به شما اعتماد کنند و خیالشان از بابت راز داری شما راحت باشد. گفتن حرف های خصوصی یکی از مهم ترین راه های ایجاد صمیمیت در خانواده است، پس از رازهایی که به شما گفته می شود حتی در مواقع سختی سوء استفاده نکنید.

برای اطلاع از مشاوره فردی بر روی لینک کلیک کنید.

به علایق یکدیگر احترام بگذارید

همانطور که شما تمایل ندارید دیگران به سلیقه و علایق شما توهین کنند، دیگران هم چنین رفتاری را نمی پسندند، پس بهتر است به بهانه راحت بودن و صمیمیت در خانواده، اعضای آن را مسخره نکنید و به سلایق همدیگر احترام بگذارید. یک موضوعی از دید هر فرد به نوعی متفاوت جالب به نظر می رسد و زاویه دید افراد یکسان نیست، بنابراین قضاوت کردن و تمسخر سلیقه دیگر اعضای خانواده موجب دوری آن ها از یکدیگر می شود.

در مناسبت ها یکدیگر را غافلگیر کنید

غافلگیری برای ایجاد صمیمیت در خانواده

انسان ها دوست دارند تاریخ های خوب و خاطره انگیز زندگی آن ها در یاد دیگران هم بماند. شما عزیزتر از اعضای خانواده خود ندارید پس در روز تولد، سالگرد ازدواج والدین و هر مناسبتی که به ذهنتان می رسد، اعضای خانواده خود را غافلگیر کنید. برای این کار نیازی به جشن های بزرگ و هزینه های اضافی ندارید، حتی با خریدن یک شاخه گل، تبریک و ابراز محبت هم می توانید صمیمیت در خانواده را ایجاد کنید.

برای اطلاع از مشاوره روابط عاطفی بر روی لینک کلیک کنید.

بنابراین با توجه به توضیحات گفته شده برای نزدیک شدن اعضای خانواده به یکدیگر، ایجاد حس خوشبختی، تنها نبودن، ایجاد و افزایش صمیمت باید اقدام کنید، از عمل، رفتار و حرف خود خجالت نکشید، نترسید و کار خود را غیر عادی ندانید.

خلاصه مطلب

ما در این مقاله به بررسی بُعدهای مختلف صمیمیت در خانواده پرداختیم و راه های مختلفی برای ایجاد و افزایش صمیمیت را بیان کردیم. همانطور که می دانیم مهم ترین و امن ترین جای دنیا برای هر فردی خانه و خانواده او می باشد پس با عمل به توصیه هایی که بیان کردیم ارتباط با اعضای خانواده خود را بهتر کنید. چنانچه در رابطه با این موضوع به مشاوره تخصصی نیاز دارید، می توانید با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.

آیا صمیمیت در خانواده به رفع مشکلات کمک می کند؟

بله، زمانی که اعضای خانواده در کنار یکدیگر باشند با هم فکری می توانند بسیاری از مشکلات را حل کنند

آیا تفریح و گردش موجب افزایش صمیمیت در خانواده می شود؟

بله، زیرا نشان دهنده صرف وقت بوده و این کار برای اعضای خانواده ارزشمند است

آیا خریدن کادوهای گران قیمت موجب افزایش صمیمیت در خانواده می شود؟

قیمت هدیه مهم نیست بلکه ابراز علاقه و محبتی که با آن همراه می باشد ارزشمند است

آیا صمیمیت در خانواده باعث بهبود روابط اجتماعی فرزندان می شود؟

بله، فرزندان در کانون خانواده نحوه برقراری ارتباط اجتماعی را یاد می گیرند

5/5 - (1 امتیاز)

همچنین ببینید

خیانت زن

نشانه های خیانت زن و نحوه برخورد با آن

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور