شکست عاطفی
شکست عاطفی

شکست عاطفی چیست؟ و راه های رهایی از آن

برای کسی که از یک رابطه یا احساس عاشقانه با تلخی بیرون می آید، دانستن اینکه معنی شکست عاطفی چیست؟ می تواند به یک دغدغه فکری تبدیل شود. بعلاوه، معمولا چنین افرادی نسبت به علائم و پیامدهای شکست عاطفی کنجکاو هستند، چرا که می خواهند هر چه زودتر از حالات روحی رنج آور آن عبور کنند. به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم تا علاوه بر پاسخ به سوالات مطرح شده، در مورد راه های رهایی از شکست عاطفی نیز نکات مهمی را یادآور شویم.

اگر با وجود مطالعه مطالب پیش رو هنوز با سوالات گوناگونی در این زمینه مواجه شدید یا جهت رویایی و غلبه بر پیامدهای منفی شکست عاطفی نیازمند راهنمایی هستید، می توانید با مشاوران دکتر فکر در ارتباط بوده و از طریق آنلاین یا تماس تلفنی مشاوره دریافت نمایید.

معنی شکست عاطفی چیست؟

همه ما در مورد داستان های عاشقانه و شیرین عشق شنیده و دیده ایم. به همین دلیل انتظار انسان ها پس از اینکه عشق به کسی را احساس کرده اند، این است که روزی به وصال معشوق رسیده و زندگی زیبایی داشته باشند. اما گاهی با وجود تمام علایق و آرزوها این اتفاق نمی افتد و با انتخاب یک عشق اشتباه چاره ایی جز جدایی یا دل کندن نیست.

در چنین حالتی، غالبا شکست عاطفی  رخ می دهد. حال سوال این است که دقیقا معنی شکست عاطفی چیست؟ اگر بخواهیم از منظر روانشناسی به این سوال پاسخ دهیم، باید بگوییم که شکست عاطفی زمانی رخ می دهد که شخص از پایان یک رابطه یا احساس عاشقانه که انتظار پایان آن را نداشته، شوکه می شود.

به نوعی او هنوز درگیر احساسات عاشقانه است و دوست دارد که به معشوق برسد، اما همزمان خشم و سردرگمی را نیز در خود درمی یابد.

جهت آگاهی از پیامدهای ازدواج بدون عشق و علائم آن لینک را لمس فرمایید

علائم شکست عاطفی چیست؟

علائم شکست عاطفی چیست؟

هر کسی ممکن است واکنش ها و علائم شکست عاطفی را به نحو متفاوتی در خود نشان دهد. امکان دارد که یک فرد پس از شکست عاطفی به دنبال انتقام برآید، دیگری تنهایی را پیشه کند، شخص دیگر به دنبال یک رابطه تازه و بهتر باشد، یا از روش های مختلف برای رسیدن و برقراری مجدد رابطه تلاش کند.

این ها تنها بخشی از واکنش های احتمالی پس از شکست عشقی است. اما برخی از روحیات متداول وجود دارد که در صورت بروز آن ها می توان پی برد که خود یا اطرافیان دچار شکست عاطفی شده اند. در زیر به مهم ترین آن ها اشاره خواهیم کرد.

به نیازهای شخصی تان اهمیتی نمی دهید

بخش اعظمی از خوب بودن حال ما تا به این بستگی دارد که تا چه حد خود را دوست داریم و به نیازهایمان رسیدگی می کنیم. افرادی که شکست عاطفی میخورند، معمولا در یک مرحله هیچ توجهی به خود و نیازهایشان ندارد. چرا که دائم در حال فکر کردن به شخص مورد نظر یا مرور خاطرات و اتفاقات گذشته هستند.

این دوره نیز در افراد مختلف متفاوت است. به طوری که شاید تنها به چند روز یا یک ماه اولیه پس از جدایی ختم شود، یا حتی چند ماه و چند سال طول بکشد. علائم شکست عاطفی در چنین موردی می تواند از جزئی ترین موارد تا ابعاد گسترده متغیر باشد. مثلا، خص حتی حوصله دوش گرفتن، شانه کردن موها، بیرون رفتن، صحبت با دیگران یا … را نیز نداشته باشد.

انگیزه خود را از دست می دهید

شاید نداشتن اشتیاق برای رسیدن به اهداف علت های مختلفی داشته باشد، اما می توان آن را یکی از پیامدهای جدی شکست عاطفی دانست. این عدم انگیزه و شوق تنها مختص به دستیابی به اهداف بزرگ نمی شود، بلکه حتی احتمال دارد که میلی برای کسب درآمد، رفتن سر کار، سلامت ماندن و … نیز وجود نداشته باشد.

بعلاوه، فرد نسبت به موضوعاتی که قبلا علاقه نشان می داد بی اهمیت می شود و دیگر اقدامی برای انجام آن ها انجام نمی دهد.. به نوعی می توان گفت که دچار روزمرگی شده و تقریبا بدون هدف خاصی آن ها را سپری می کنند. این علائم در هنگام کراش داشتن بیشتر رخ می دهد.

توجه داشته باشید که اگر چنین حالاتی ادامه دار باشد، به افسردگی های شدیدی ختم خواهد شد و نه تنها از نظر روانی بلکه از حیث جسمی نیز آسیب زا خواهد بود. به همین دلیل توصیه می شود که حتما با مشاوران دکتر فکر که تجربه و تخصص بالایی در این زمینه دارند، در ارتباط باشید.

نسبت به روابط بی اعتماد می شوید

شخصی که شکست عاطفی را پشت سر می گذارد، دو راه پیش روی خود دارد. یا خواهد پذیرفت که جدایی خالی از درد نیستز و با پذیرفتن رنج ها به زمان اجازه می دهد تا تاثیر شفابخش خود را نشان دهد. در این صورت، پس از دوره سوگ مجددا به سلامت روحی و جسمی باز خواهیم گشت و برای برقراری رابطه جدید دچار مشکل نخواهیم شد.

حال اگر، چنین اتفاقی رخ ندهد و ما به جای بروز احساسات طبیعی، آن ها را سرکوب نماییم باید منتظر پیامدهای منفی شکست عاطفی بود. چرا که ما مشکلات را به زمان حال و آینده خود منتقل کرده ایم که همواره به شکل های مختلف تاثیر خود را نشان می دهند. 

از جمله اینکه دیگر نسبت به روابط عاطفی دید مثبتی نخواهیم داشت و حتی از آن هراس داریم. به نحوی که می توان گفت که شخص در منطقه امن خود بیشتر احساس امنیت کرده و ترجیح می دهد آن را با کسی شریک شود تا مبادا بعدا دوباره شکست بخورد.

 

جهت آشنایی با ویژگی های عشق واقعی و راه های تشخیص آن بر روی لینک کلیک فرمایید

پیامدهای شکست عاطفی

پیامدهای شکست عاطفی

همانند علائم ، پیامدهای شکست عاطفی نیز می توانند متغیر باشند. حتی نوع عشق نیز در این زمینه تاثیر گذار است. به عنوان مثال، عواقب عشق بیمارگونه به شکل متفاوتی با عشق سالم خود را نشان می دهند. اما در مجموع می توان گفت که بروز چنین پیامدهایی ناشی از ثبت وقایع و خاطرات در ذهن و مغز است. این امر موجب می شود که تاثیرات منفی بر روان و حتی جسم وارد شود که در صورت عدم رسیدگی، به وخامت می گرایند. از مهم ترین پیامدهای شکست عاطفی می توان به موارد زیر اشاره کرد.

داشتن استرس و نگرانی

تحقیقات ثابت کرده است که یکی از متداول ترین علائم و پیامدهای شکست عاطفی ، داشتن اضطراب و استرس می باشد. تاثیر استرس را هم می توان در حالات روانی دید و هم جسمانی. تاثیر استرس در بعد جسمانی به مواردی همچون کشش عضلانی، افزایش کورتیزول و هورمون های دیگر، احتمال بالا رفتن فشار خون، و حتی در موارد حاد به سل منجر شود.

اما از نظر روحی نیز می توان به علائمی همچون تحریک پذیری، ناآرامی، تنش، نگرانی، بی قراری، خستگی، ضعف، نامنظم شدن روند خواب، نداشتن تمرکز و … اشاره نمود. گفتنی است که اگر این احوالات ادامه دار باشد، احتمال اینکه به فوبیای اجتماعی منجر شود نیز وجود دارد.

نشخوار فکری

اگر بعد از شکست عاطفی مدام به جدایی و گذشته فکر می کنید، دچار نشخوار فکری شده اید. اینکه مدام از خود بپرسید که چرا این اتفاق افتاد؟ چرا او رفت؟ من چه تقصیری داشتم؟ اگر چکار می کردم به اینجا نمی رسید؟ تا حدی طبیعی است و معمولا برای فراموش کردن معشوق چنین افکاری در ذهن عبور خواهد کرد. اما اگر بیش از حد شود، نگران کننده خواهد بود.

اینگونه افکار نه تنها باعث ایجاد استرس، بلکه انرژی شما را تحلیل می دهند. توجه داشته باشید که اگر فکری برای درمان آن نکنید، به یاد عادت تبدیل خواهد شد. به نحوی که می تواند به همه ابعاد زندگی بسط داده شود.

کم شدن قدرت کنترل

چنانچه بعد از شکست عاطفی نشخوار فکری بوجود بیاید، می تواند سبب دشواری کنترل اعمال شود. از سوی دیگر، به علت آنکه شخص دردها و رنج های روحی را در خود احساس می کند، ممکن است حتی با محرک های کوچک نیز واکنش نشان دهند. بعلاوه، کنترل خشم یا عصابیت نیز در چنین مواقعی دشوار خواهد شد. البته نمی توان این را به همه افرادی که شکست عاطفی داشته اند نسبت داد، اما امکان بروز ان وجود دارد.

 

به منظور آشنایی با عواقب عشق یک طرفه و راه های رهایی از آن وارد لینک شوید

 

راه های رهایی از شکست عاطفی

راه های رهایی از شکست عاطفی

پیامدهای شکست عاطفی هر چقدر هم تلخ باشند، نباید به مدت طولانی دوام بیاورند یا در وجود ما نهادینه شود. باید پذیرفت که با ضعیف نشان خود تنها کسی که اسیب خواهد دید، خود ما خواهیم بود. بنابراین، توصیه می کنیم از راه های رهایی از شکست عاطفی که در ادامه می آید در این زمینه بهره بگیرید.

افسردگی از پیامدهای شکست عشقی

در توضیح بسیاری از علائم شکست عاطفی دیدیم که افراد غالبا دچار استرس، نگرانی، عدم توجه به خود و … می شوند. اگر همه این ها دست به دست هم دهند به افسردگی منجر خواهند شد. متاسفانه یکی از شایع ترین پیامدهای شکست عاطفی افسردگی است. شاید بهتر باشد که بدانیم علائم افسردگی چیست و آن را غم های زودگذر اشتباه نگیریم.

  • بی علاقگی نسبت به فعالیت هایی که قبلا نسبت به آن ها علاقه مند بوده ایم
  • ناتوانی در تصمیم گیری درست و بموقع
  • کاهش انرژی و توان
  • احساس ناراحتی و تنهایی
  • گوشه گیری و انزوا
  • بی نظمی در خواب
  • احساس بی ارزشی
  • فکر کردن به خودکشی ( در موارد حاد)
  • سر درد
  • کم اشتهایی یا بی اشتهای
  • پرخاشگری

خود را شاد نگه دارید و ورزش کنید

اجازه ندهید تا غم یا احساس های حزن انگیز بر شما غلبه کند. اگر به فعالیت خاصی علاقه مندید که موجب شادی شما می شود، در انجام آن درنگ نکنید. حتی کوچکترین فعالیت ها همچون یک تماس تلفنی با دوستتان، درست کردن یک کیک یا دسر، آواز خواندن، نقاشی کشیدن، گل کاری نیز در تغییر حالات شما تاثیر گذار خواهند بود.

علاوه بر این، از فعالیت های بدنی یا ورزشی نیز غافل نشوید. ورزش نه تنها اعضای بدن شما را شاداب می کند، بلکه در افزایش اعتماد بنفس نیز بسیار موثر می باشد. در ص.رت امکان به باشگاه بروید یا خودتان یک برنامه روزانه مرتب برای این امر در نظر بگیرید.

اجازه ندهید افسردگی طولانی مدت شود

به طور معمول روانشناسان توصیه می کنند که اگر پیامدهای شکست عاطفی بیشتر از دو تا سه هفته به طول انجامید، بایستی برای رفع آن حتما به مشاوران یا روانشناسان مراجعه شود. در برخی از موارد که روانشناس تشحیص دهد یا لازم بداند، برای شما داروهای ضد افسردگی تجویز خواهد کرد. البته، توصیه اکید این کارشناسان آن است که به دلیل عوارض جانبی داروهای ضد افسردگی، تا حد امکان از مصرف آن ها خودداری کنید.

از این رو، بهتر است که از روش های ایمن تر یا کم خطرتر برای بهبود خود استفاده نمایید. برای مثال، دغدغه های مفید برای خود بسازید. هر چقدر که ذهن شما بیشتر مشغول باشد، زمان کمتری برای ناراحتی یا تمرکز بر گذشته خواهد داشت.

کارهای مفید انجام دهید. مثلا، به نحوهای گوناگون می توانید به دیگران کمک کنید. این کار حس بسیار خوبی به شما خواهد داد. همچنین، خواب کافی و رژیم غذایی سالم را فراموش نکنید.

از محبت و حمایت دوستان استفاده کنید

بسیار طبیعی است که بعد شکست عاطفی ، یک خلاء عاطفی نیز داشته باشید. همین امر یک احساس تنهایی را در شما بوجود می آورد. به همین دلیل، حتما از محبت و حمایت افرادی که شما را دوست دارند، بهره گیرید. مطمئن باشید که هیچکس به اندازه پدر و مادر یا به طور کلی خانواده شما را دوست ندارد. سعی کنید از لحظات بودن در کنار آن ها لذت ببرید و حتی در امکان با آن ها در این مورد صحبت کند.

دوستان خوب نیز نقش موثری در کمک به یافتن راه های رهایی از شکست عاطفی دارند. منظور دوستانی است که به شما روحیه می دهند یا تشویق می کند. البته، متاسفانه گاهی اوقات برخی از دوستان برای بیرون آمدن از چنین شرایطی به شما از پیشنهادات مخرب همچون مواد مخدر یا مهمانی های نامناسب استفاده می کنند.

علاوه بر این، ازدوستانی که مدام شما را سرزنش کرده یا مورد انتقاد قرار می دهند، دوری نمایید. حتی می توانید دوستی ها یا روابط جدید بسازید و از دور همی های مثبت احساس بهتری کسب نمایید.

خلاصه مطالب

هدف ما از ارائه این مقاله آن بود تا ضمن توضیح معنی شکست عاطفی به ابعاد مختلفی همچون علائم و پیامدهای آن بپردازیم.

با این حال، برای برخی از افراد که دچار آسیب های جدی شده اند و یا خود را ناتوان از اجرا کردن راه های رهایی از شکست عاطفی هستند، به گفتگو با یک مشاور یا روانشناس نیاز است. چرا که در جلسات مشاوره ای، فرد به طور اختصاصی از شرایط خود و رابطه سخن گفته و روانشناس بهتر می تواند او را راهنمایی کند. از این رو، همکاران ما در دکتر فکر این امکان را فراهم آورده اند تا دوستان گرامی برای کسب مشاوره در این زمینه در تمامی روزهای هفته از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس بگیرند.

معنی شکست عاطفی چیست؟

شکست عاطفی زمانی رخ می دهد که شخص از پایان یک رابطه یا احساس عاشقانه که انتظار پایان آن را نداشته، شوکه می شود.

پیامدهای شکست عاطفی چیست؟

مواردی همچون بی توجهی به نیازهای خود، بی اعتمادی به روابط، از دست دادن انگیزه و … را می توان مهم ترین پیامدهای شکست عاطفی دانست.

برای رهایی از شکست عاطفی چه باید کرد؟

در این مقاله می توانید اصلی ترین اقدامات جهت رهایی از پیامدهای شکست عاطفی را مطالعه فرمایید.

آیا برای بیرون آمدن از حالات شکست عاطفی باید به مشاور مراجعه کرد؟

اگر علائم و پیامدها شدید و طولانی مدت است، بهتر است از مشاوران دکتر فکر راهنمایی بگیرید.

5/5 - (2 امتیاز)

همچنین ببینید

بهترین مرکز مشاوره خانواده در تبریز با مجوز

بهترین مرکز مشاوره خانواده در تبریز با مجوز + تماس، آدرس

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

تماس با مشاور

رزرو مشاوره