مهمترین عوارض قرص اورژانسی موضوعی است که ما در ادامه این مطلب بررسی خواهیم کرد. همانطور که می دانید قرص های اورژانسی برای جلوگیری از بارداری مصرف می شوند و در مورد آن ها سوالات بسیاری وجود دارد که شامل عوارض قرص اورژانسی در دراز مدت، عوارض قرص اورژانسی چقدر طول میکشد و چگونه عوارض قرص اورژانسی را از بین ببریم می شود. در صورتی که شما هم از این دست سوال ها دارید، توصیه می کنیم در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا پاسخ سوال های خود را بگیرید.
مهمترین عوارض قرص اورژانسی
پیشگیری از بارداری اورژانسی می تواند از بارداری بعد از رابطه جنسی محافظت نشده جلوگیری کند یا اگر روش پیشگیری از بارداری که استفاده کرده اید شکست خورده باشد، کار ساز واقع گردد.
2 نوع پیشگیری از بارداری اضطراری وجود دارد:
- قرص ضد بارداری اورژانسی
- دستگاه داخل رحمی (IUD یا سیم پیچ)
شما باید قرص پیشگیری بارداری اورژانسی را در عرض 3 روز یا 5 روز پس از رابطه جنسی محافظت نشده مصرف کنید تا موثر باشد. هر چه زودتر آن را مصرف کنید، موثرتر خواهد بود.
IUD را می توان تا 5 روز پس از رابطه جنسی محافظت نشده یا تا 5 روز پس از اولین زمانی که ممکن است تخمک گذاری کردید، برای موثر بودن آن نصب شود.
IUD در پیشگیری از بارداری موثرتر از قرص های ضد بارداری است.
مصرف قرصهای ضد بارداری اورژانسی میتواند باعث سردرد یا شکم درد شود و احساس بیماری در شما ایجاد کند.
قرص های ضد بارداری اورژانسی می تواند قاعدگی بعدی شما را زودتر، دیرتر یا بیشتر از حد معمول دردناک کند.
اگر در عرض 2 ساعت پس از مصرف یا 3 ساعت پس از مصرف استفراغ شدید داشتید، باید به پزشک مراجعه کنید.
اگر از IUD به عنوان پیشگیری از بارداری اورژانسی استفاده می کنید، می توان آن را کنار گذاشته و به عنوان روش معمول پیشگیری از بارداری استفاده کرد.
هیچ عارضه جانبی جدی در استفاده از روش های پیشگیری از بارداری اورژانسی وجود ندارد.
پیشگیری از بارداری اورژانسی باعث سقط جنین نمی شود.
مدت زمان تاثیر قرص اورژانسی چقدر است ؟
بسته به اینکه از چه نوع قرصی استفاده کنید، مدت زمان تاثیر متفاوت می باشد.
قرص لوونورژسترول : ۳ روز
قرص یولی پریستال یا ellaOne: 5 روز
بهتر است بدانید که قرصهای استروژن-پروژسترونی ترکیبی مثل LD و HD برای تاثیرگذاری بیشتر باید هر چه زودتر پس از رابطه جنسی محافظت نشده استفاده شده باشند.
نحوه عملکرد قرص اورژانسی
لوونل حاوی لوونورژسترل، یک نسخه مصنوعی (ساخت بشر) از هورمون طبیعی پروژسترون است که توسط تخمدان ها تولید می شود.
تصور می شود مصرف آن باعث توقف یا تأخیر انتشار تخمک (تخمک گذاری) خواهد شد.
برای جلوگیری از بارداری، لوونل باید در عرض 72 ساعت (3 روز) پس از رابطه جنسی مصرف شود. با روش معمول پیشگیری از بارداری شما تداخلی ایجاد نمی کند.
ellaOne حاوی اولیپریستال استات است که عملکرد طبیعی پروژسترون را متوقف می کند. این همچنین با توقف یا به تاخیر انداختن آزاد شدن تخمک عمل می کند.
برای جلوگیری از بارداری ellaOne باید در عرض 120 ساعت (5 روز) پس از رابطه جنسی مصرف شود.
چه کسانی می توانند از قرص اورژانسی استفاده کنند؟
اکثر زنان می توانند از قرص های ضد بارداری اورژانسی استفاده کنند. این شامل زنانی می شود که نمی توانند از پیشگیری از بارداری هورمونی مانند قرص های ترکیبی و چسب ضد بارداری استفاده کنند. دختران زیر 16 سال نیز می توانند از آن استفاده کنند.
عوارض قرص اورژانسی در دراز مدت
مصرف قرص های ضد بارداری اورژانسی عوارض جدی یا طولانی مدتی ندارد.
اما می تواند باعث موارد زیر می شود:
چه کسانی می توانند از پیشگیری اضطراری از بارداری استفاده کنند؟
هر زن یا دختری در سنین باروری ممکن است برای جلوگیری از بارداری ناخواسته به پیشگیری از بارداری اورژانسی نیاز داشته باشد. هیچ منع مصرف پزشکی مطلقی برای استفاده از پیشگیری از بارداری اورژانسی وجود ندارد. هیچ محدودیت سنی برای استفاده از پیشگیری از بارداری اضطراری وجود ندارد. معیارهای واجد شرایط بودن برای استفاده عمومی از IUD مسی برای استفاده از IUD مسی برای اهداف اضطراری نیز اعمال می شود.
از قرص اورژانسی پیشگیری از بارداری چه انتظاری می توان داشت؟
اگر به فکر استفاده از روشهای پیشگیری از بارداری اضطراری هستید، ممکن است از خود بپرسید: بعد از آن چه احساسی خواهم داشت؟
این قرص ها بی خطر هستند. به همین دلیل می توانید برخی از آنها را بدون نسخه خریداری کرد. آنها حاوی همان هورمونهایی هستند که در قرصهای ضدبارداری وجود دارد و زنان برای دههها از آن استفاده میکنند.
این قرص به زنان دارای اضافه وزن زیاد توصیه نمی شود.
اکثر زنان پس از استفاده از روش های پیشگیری از بارداری اورژانسی هیچ عارضه ای پیدا نمی کنند؛ اما اگر عارضه ای داشتند نیز باید حتماً با پزشک در میان بگذارند.
از قرص های ضد بارداری می توان به عنوان پیشگیری از بارداری اضطراری نیز استفاده کرد، اما برای جلوگیری از بارداری باید بیش از یک قرص را در یک زمان مصرف کنید. این رویکرد موثر است، اما نسبت به لوونورژسترول کمتر موثر است و احتمال ایجاد حالت تهوع با استفاده از آن وجود دارد.
چگونه عوارض قرص اورژانسی را از بین ببریم؟
اگر سردرد دارید یا گرفتگی عضلات دارید، یک یا دو روز از مسکن های بدون نسخه مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن استفاده کنید.
شایع ترین عارضه جانبی این قرص ها، ناراحتی معده است. از هر 5 خانمی که از Ella، Plan B One-Step و داروهای ژنریک استفاده می کنند یک نفر احساس ناراحتی خواهد کرد.
اگر بعد استفاده از این قرص حالت تهوع داشتید، لازم است وعده های غذایی خود را کوچک تر کنید. مکیدن یک آب نبات نیز می تواند به از بین بردن این حالت کمک بسیاری نماید.مصرف دارو برای آرام کردن معده به مدت یک یا دو روز می تواند کمک کننده باشد.
اگر ظرف چند ساعت پس از مصرف قرص دچار استفراغ شدید، باید دوز را تغییر دهید و یا احتمالاً ابتدا باید داروی ضد تهوع مصرف نمایید.
آیا قرص اورژانسی باعث نازائی میشود؟
این باور اشتباه در بین عموم خانم ها وجود دارد که تصور می کنند با استفاده از قرص های اورژانسی دچار نازایی خواهند شد؛ در ابتدا باید تعریفی صحیح از نازایی ارائه دهیم. افرادی که پس از اقدام برای بارداری تا یک سال باردار نشوند، نازا محسوب خواهند شد. پس اگر تا قبل از یک سال باردار نشدید، آن وقت لازم است به دنبال دلیل باشید. در نهایت نیز لازم است بدانید این قرص به هیچ عنوان منجر به نازایی نخواهد شد و این یک باور اشتباه است.
خلاصه مطلب
مهمترین عوارض قرص اورژانسی موضوع مورد بحث ما در این مطلب بود. ما سعی کردیم به تمامی سوالات شما در رابطه با اینکه عوارض قرص اورژانسی در دراز مدت چیست و یا عوارض قرص اورژانسی چقدر طول میکشد پاسخ دهیم. در صورتی که پس از مطالعه این مطلب نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص چگونه عوارض قرص اورژانسی را از بین ببریم داشتید، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
آیا قرص ضدبارداری باعث نازایی می شود؟
خیر این تصوری اشتباه است.
شدیدترین عارضه قرص ضد بارداری چیست؟
شدیدترین عارضه می تواند حالت تهوع و یا تغییر در قاعدگی باشد.
آیا عوارض قرص های ضدبارداری با یکدیگر متفاوت است؟
بله عوارض این قرص ها بسته به نوعی که استفاده می کنید می تواند متفاوت باشد.