ترک حشیش دغدغه بسیاری از افرادی است که به این ماده معتاد می شوند. به همین دلیل ما در این مطلب سعی داریم به بررسی این موضوع بپردازیم که بعد از ترک حشیش چه باید کرد؟ و برای ترک حشیش چه بخوریم؟ و راه های از بین بردن اثر حشیش چیست. در ادامه همراه ما باشید.
چگونه برای ترک حشیش اقدام کنیم؟
مصرف حشیش در سراسر ایالات متحده رایج است. اگرچه این ماده مخدر به طور گسترده در بسیاری از مناطق کشور جرمزدایی شده است، اما مصرف حشیش همچنان میتواند برای برخی افراد به سطوح اجباری و مشکلساز پیش رود، در این مرحله ممکن است ترک مصرف برایشان دشوار باشد. افرادی که وابستگی قابل توجهی به حشیش در طول دوره مصرف خود ایجاد می کنند، ممکن است علائم ترک دردسرساز را نیز در هنگام تلاش برای ترک تجربه کنند که دوره بهبودی اولیه را نیز چالش برانگیز می کند.
مصرف حشیش چه تاثیری بر مغز دارد؟
استفاده مکرر حشیش خطرات خاصی را به همراه دارد. فردی که به طور منظم از حشیش استفاده می کند ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به اختلال مصرف حشیش باشد. حشیش همچنین با سایر خطرات سلامت جسمی و روانی همراه است. با افزایش قدرت غلظت متوسط حشیش از جزء روانگردان اولیه آن، این خطرات ممکن است برای مصرف کنندگان افزایش یابد.
اجزای روانگردان حشیش از طریق یک سری از فعل و انفعالات شیمیایی بر مغز تأثیر می گذارد. تتراهیدروکانابینول اولین ترکیب شیمیایی مسموم کننده موجود در شاهدانه است. THC از نظر ساختار شیمیایی شبیه به کانابینوئیدهای طبیعی در بدن مانند آناندامید است. این شباهت به THC اجازه می دهد تا به گیرنده های کانابینوئیدی مغز متصل شود و عملکرد طبیعی سیستم اندوکانابینوئید را مختل کند. THC همچنین ترشح مقادیر بیشتر از حد طبیعی دوپامین را تحریک می کند که تا حدی مسئول بالا بودن لذت بخش آن است.
THC بر مغز کاربر در مناطقی که خلق و خو، حافظه، تفکر و تمرکز را کنترل میکند، تأثیر میگذارد. اثرات ماریجوانا ممکن است برای برخی افراد مطلوب باشد و عبارتند از:
· رضایت
· احساس آرامش
· تحریف در ادراک حسی
· تغییر حس زمان (به عنوان مثال، گذر ذهنی کند زمان)
اثرات THC روی مغز همیشه اثرات لذت بخشی ایجاد نمی کند. اختلال در مسیرهای عادی ارتباط مغز ممکن است گاهی منجر به اثرات ناراحت کننده ای مانند:
· اختلال شناختی
· کاهش هماهنگی و زمان واکنش
· افزایش اضطراب
· پارانویا
· ویژگی های روان پریشی حاد، مانند توهم و هذیان
علیرغم این تصور رایج که حشیش کاملاً ایمن یا عاری از هرگونه پتانسیل اعتیادآور است، مطمئناً شواهدی وجود دارد که خلاف آن را نشان می دهد.
آیا حشیش اعتیاد آور است؟
وابستگی فیزیولوژیکی، که با سازگاری مغز و بدن با علف های هرز ایجاد می شود، یک ویژگی مشترک مرتبط با بسیاری از موارد اعتیاد به حشیش است. افرادی که به حشیش وابستگی پیدا می کنند ممکن است در طول زمان شروع به تولید کمتر انتقال دهنده های عصبی اندوکانابینوئید خود کنند و حساسیت زدایی شوند. به اثرات آنها اگر این اتفاق بیفتد، مصرف کننده سنگین حشیش ممکن است علائم ترک را تجربه کند، زمانی که مصرف ماده مخدر حشیش خود را کاهش دهد یا مصرف آن را به طور کامل متوقف کند.
راه های از بین بردن اثر حشیش
اگر باید بلافاصله در خانه کشیدن حشیش را متوقف کنید، به یاد داشته باشید که اطراف خود را با یک شبکه پشتیبانی گسترده احاطه کنید. در مواقع کناره گیری و ولع خوردن، داشتن افراد سالم و ایمن در اطرافتان می تواند راهی برای محافظت از شما در برابر عود بیماری باشد.
ایجاد یک طرح و داشتن یک هدف روشن می تواند به شما کمک بسیاری برای ترک حشیش نماید.
از شر لوازم مربوط به حشیش خلاص شوید. هنگام ترک حشیش در خانه، ممکن است بخواهید از شر وسایل مرتبط با سیگار کشیدن و مصرف حشیش خلاص شوید، مانند بونگ، پیپ، کاسه و ویپ.
عوامل محرک را شناسایی کنید و راهبردی برای مقابله با آنها تعیین کنید. محرک های شخصی شما برای تمایل به استفاده از حشیش ممکن است با افراد دیگر متفاوت باشد. اگر قصد ترک استفاده از علف های هرز را دارید، لازم است که نقاط فشار خود را در چه مواردی قرار دهید و راهبردهایی را برای مقابله سالم با آنها در نظر بگیرید.
یک شبکه پشتیبانی قوی بسازید. وقتی نوبت به هوشیاری یا حداقل کاهش مصرف مواد میرسد، بسیار مهم است که اطراف خود را با افراد سالم و حمایتکننده احاطه کنید که میخواهند به شما کمک کنند در مسیر تصمیم خود برای پرهیز از مواد مخدر بمانید. ایجاد یک شبکه حمایتی قوی به شما کمک می کند تا حشیش را ترک کنید و ارتباطات سالم حیاتی را برای شما فراهم می کند که فرد برای پرهیز از خودداری کند.
جایگزین علف هرز پیدا کنید اگر مصرف کنندگان حشیش در هنگام بروز هوس، جایگزینی جامع تری پیدا کنند، ممکن است ترک آن آسان تر باشد. فعالیتهای بدنی مانند یوگا یا ورزش کردن، یا یافتن سرگرمیهای جدید برای کنار آمدن با آن کمک خواهد کرد.
برای تشخیص افراد متادونی کلیک کنید.
روش های درمانی برای ترک حشیش شامل چه مواردی می شود؟
ارائه دهندگان درمان اعتیاد ممکن است از چندین درمان رفتاری برای کمک به افرادی که با مصرف حشیش دست و پنجه نرم می کنند، استفاده کنند، مانند:
درمان شناختی- رفتاری. درمان شناختی رفتاری شکلی از رفتار درمانی است که بر درمان انواع مسائل بهداشت روانی با این فرض تمرکز دارد که بسیاری از رفتارهای مشکل ساز ناشی از الگوهای فکری ناسالم هستند. با CBT، میتوان الگوهای افکار منفی آنها را شناسایی کرد، راههای سالمتری برای کنار آمدن با احساساتشان یاد گرفت و الگوهای افکار منفی آنها را مشاهده کرد.
مدیریت اضطراری مدیریت اقتضایی شکلی از درمان است که از انگیزه و پاداش برای تقویت تغییرات سالم در فرد استفاده می کند. هنگامی که از طریق یک روش مدیریت اضطراری درمان می شود، ارائه دهندگان ممکن است به بیماران پاداش های ملموسی بدهند که رفتارهای مثبت آنها را تقویت کند (مانند هوشیاری).
درمان تقویت انگیزه درمان تقویت انگیزه تلاش میکند تا هرگونه دوگانگی نسبت به درمان را برطرف کند و در افرادی که از مشکلات سوء مصرف مواد رنج میبرند، تمایل درونی به تغییر ایجاد کند.
برای اطلاع از مطمئن ترین راه برای ترک اعتیاد کلیک کنید.
ترک مصرف حشیش چقدر طول می کشد؟
حشیش (حشیش) رایج ترین ماده مخدر غیرقانونی است. برای سالها، حشیش به عنوان یک ماده مخدر نرم در نظر گرفته میشود و از نگرانیهای معمول در مورد اعتیاد معاف است.
در نتیجه، معیارهای تشخیصی برای ترک حشیش در راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم گنجانده شده است.
مطالعه دانشگاه دوک روی 496 فرد سیگاری بالغ حشیش که سعی در ترک سیگار داشتند، نشان داد که 95.5 درصد از آنها حداقل یک علامت ترک را تجربه کرده اند در حالی که 43.1 درصد بیش از یک علامت را تجربه کرده اند. تعداد علائمی که شرکت کنندگان تجربه کردند به طور قابل توجهی با دفعات و میزان مصرف سیگار قبل از تلاش برای ترک آن مرتبط بود.
علائم و نشانه های اعتیاد به حشیش
ممکن است احساس عصبانیت و تحریک پذیری بیشتری داشته باشید، در خواب و غذا خوردن مشکل داشته باشید و حتی ممکن است دچار معده درد یا سردرد شوید. برخی افراد آن را با احساسی که هنگام تلاش برای ترک کافئین به شما دست می دهد مقایسه می کنند.
اگرچه ترک علف های هرز به طور معمول یک تا دو هفته طول می کشد، برخی از مصرف کنندگان حشیش چندین هفته یا چند ماه علائم ترک را تجربه می کنند که به عنوان سندرم ترک پس از حاد شناخته می شود.
تجربه یک فرد از ترک حشیش ممکن است با تجربه دیگری کاملاً متفاوت باشد و شدت آن به مجموعه ای از عوامل از جمله دفعات مصرف و همچنین سلامت کلی بستگی دارد. با این حال، برخی علائم رایج ترک وجود دارد که معمولاً در عرض 24 تا 72 ساعت پس از قطع مصرف زیاد رخ می دهد.
برای آشنایی با بهترین روش ترک کراک کلیک کنید.
چرا سندرم پس از ترک حاد می تواند مانعی برای بهبودی باشد؟
اگرچه بسیاری از سیگاریهای معمولی حشیش باور نمیکنند که به این ماده معتاد هستند، بسیاری از مصرفکنندگان سابق حشیش ولع مصرف مواد را در روزهای اولیه پرهیز گزارش میکنند. تجربه هوس از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما تمایل مداوم به استفاده از این ماده را شامل می شود.
این یکی از مشخصه های اعتیاد است، خواه اعتیاد به هروئین، الکل، قمار یا رابطه جنسی باشد. در یک مطالعه، 75.7 درصد از شرکت کنندگانی که سعی در ترک سیگار داشتند، ولع شدید برای حشیش را گزارش کردند.
تحریک پذیری
تحریک پذیری می تواند از خفیف و نسبتاً آسان برای کنترل آزار تا عصبانیت بیش از حد و حتی پرخاشگری متغیر باشد. این یک واکنش طبیعی به کناره گیری از حشیش است.
اگر تحریکپذیری بیش از یک هفته طول کشید، بهتر است از یک پزشک، مشاور مواد مخدر یا روانشناس کمک بگیرید، زیرا ممکن است این علامت بخشی از مشکل دیگری باشد که مصرف حشیش شما را پنهان کرده است.
بیش از نیمی از کسانی که سعی در ترک حشیش دارند، تغییرات خلقی، تحریک پذیری یا اضطراب را گزارش می دهند. برخی دیگر پرخاشگری، عصبی بودن، بی قراری و از دست دادن تمرکز را گزارش می کنند.
اضطراب
اضطراب میتواند نشانهای از مسمومیت با حشیش و ترک حشیش باشد. احساسات پارانوئیدی متمایز که هنگام مصرف زیاد ماریجوانا رخ میدهد، به خوبی در میان مصرفکنندگان شناخته شده است.
زمانی که اضطراب ادامه یابد یا حتی پس از ترک سیگار بدتر شود، می تواند نگران کننده باشد. مانند تحریک پذیری، یادآوری این نکته می تواند مفید باشد که ترس شما احتمالاً بخشی طبیعی از ترک مواد مخدر است.
اگر بعد از یک هفته از قطع مصرف حشیش همچنان احساس اضطراب دارید، به پزشک مراجعه کنید. مصرف حشیش گاهی اوقات می تواند باعث اختلالات اضطرابی ناشی از مواد شود و ممکن است قبل از شروع استفاده از شاهدانه یک مشکل اضطرابی وجود داشته باشد.
برای آشنایی با ترک اعتیاد آسان کلیک کنید.
افسردگی
افسردگی، که با خلق و خوی مداوم غمگین همراه با چندین علامت دیگر مانند کاهش علاقه به فعالیت های روزانه و مشکل در تمرکز مشخص می شود، یکی دیگر از احتمالات ترک حشیش است.
احساس افسردگی گاه به گاه طبیعی است. این غیرعادی نیست که افرادی که حشیش را ترک می کنند، از برخی از پیامدهای منفی مصرف مواد مخدر و همچنین حالات احساسی که حشیش پنهان کرده است، آگاه تر شوند.
به عنوان مثال، برخی از افرادی که پس از چندین سال استفاده از حشیش را متوقف می کنند، ممکن است احساس کنند که مقدار قابل توجهی را هدر داده اند.
اگر احساس افسردگی بعد از یک یا دو هفته برطرف نشد، بر عملکرد شما تأثیر می گذارد، یا اگر ایجاد تغییرات در زندگی شما طاقت فرسا به نظر می رسد، از پزشک یا مشاور دارو کمک بگیرید. مانند سایر تغییرات خلقی، افسردگی می تواند ناشی از مواد باشد یا از قبل در مصرف حشیش وجود داشته باشد و قابل درمان است.
مشکلات خواب
تخمین زده میشود که 46.9 درصد از افراد درگیر اعتیاد قبلی مشکلات خواب را گزارش کردهاند، از جمله بیخوابی (مشکل در خوابیدن یا ماندن در خواب)، رویاهای غیرمعمول واضح یا آزاردهنده، و تعریق شبانه در طول ترک حشیش.
سردرد
همه کسانی که حشیش را ترک می کنند سردرد را تجربه نمی کنند، اما برای کسانی که این کار را انجام می دهند، سردرد می تواند بسیار شدید باشد، به خصوص در چند روز اول پس از ترک.
سردرد، مانند سایر علائم ترک مصرف حشیش، معمولاً یک تا سه روز پس از ترک شروع می شود و دو تا شش روز پس از قطع به اوج خود می رسد. علائم معمولاً پس از دو هفته محو میشوند، اما برخی از سیگاریهای سابق علائم را برای چند هفته یا حتی ماهها بعد ادامه میدهند.
سایر علائم فیزیکی
علائم فیزیکی ترک حشیش نسبت به علائم روانشناختی همراه با ترک تمایل کمتری دارد، زودتر به اوج می رسد و سریعتر محو می شود. دفعات و مقدار مصرف حشیش قبل از توقف بر شدت و طول مدت ترک تأثیر می گذارد، که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
· دل درد
· تغییرات در اشتها
· کاهش یا افزایش وزن
· علائم آنفولانزا مانند سردرد، تعریق، لرزش و لرزش، تب و لرز
· مقابله و تسکین
ایجاد چند تغییر در سبک زندگی سالم و به کارگیری برخی استراتژی های مقابله ای می تواند به شما کمک کند تا از این دوره کناره گیری عبور کنید:
برای کمک به کاهش تنش بدنی از نظر فیزیکی فعال بمانید.
به دوستان و اعضای خانواده اطلاع دهید که چه زمانی به حمایت یا فضا نیاز دارید.
از موقعیت هایی که به نظر شما باعث اضطراب می شود، مانند مهمانی های شلوغ و پر سر و صدا اجتناب کنید.
تکنیک های تمدد اعصاب مانند مدیتیشن را تمرین کنید.
خلاصه مطلب
ما سعی کردیم در این مطلب به بررسی این موضوع بپردازیم که بعد از ترک حشیش چه باید کرد؟ و برای ترک حشیش چه بخوریم؟ در صورتی که پس اط مطالعه این مطلب نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص راه های از بین بردن اثر حشیش داشتید، می توانید با کارشناسان تماس بگیرید.
آیا ترک حشیش به تنهایی ممکن است؟
بله اگر علائم ترک شدید نباشد، می توانید ترک کنید.
بهترین ماده برای ترک حشیش چیست؟
مواد مناسب برای ترک حشیش با توجه به شرایط افراد تجویز می شود.
از چه روش هایی برای ترک حشیش استفاده می شود؟
روش های درمانی و رفتاری شناختی برای ترک استفاده می شود.