عوارض مشروب
عوارض مشروب در ناباروری زنان

عوارض مشروب برای زنان و تاثیرات جبران ناپذیر آن

آیا از عوارض مشروب بر روی رحم زنان آگاهی دارید. شاید بسیاری از خانم ها این موضوع را ندانند که در مقایسه با مردان بسیار آسیب پذیر تر از اثرات مشروب هستند. دلایل این موضوع را ما در ادامه بررسی خواهیم کرد هم چنین به معرفی اثرات و عوارض مشروب در ناباروری زنان نیز می پردازیم. در ادامه همراه ما باشید.

تفاوت عوارض مشروب برای زنان نسبت به مردان

عوارض مشروب برای زنان نسبت به مردان متفاوت است.

مطالعات نشان می‌دهد که عوارض اعتیاد به مشروب در زنان شدیدتر از مردان است و زنانی که مشروب بیش از حد مصرف می‌کنند بیشتر از مردان از مشکلات جدی مربوط به آن رنج می برند. علاوه بر این، میزان مرگ و میر زنانی که مشکلات مشروبی دارند به دلیل خودکشی، تصادفات و سایر مسائل مرتبط با سلامتی بالاتر از دو برابر مردان است.

عوارض مشروب بر روی رحم زنان

چرا عوارض مشروب برای زنان شدید تر از مردان است؟

سطح مشروب خون در زنی که به اندازه یک مرد مشروب مصرف کرده است، بالاتر خواهد بود زیرا زنان معمولاً جثه کوچک‌تری داشته، آب کمتری در بدن خود دارند و مشروب را کندتر از مردان متابولیزه می‌کنند.

این بدان معناست که مغز و کبد زنی که مشروب می‌نوشد بیشتر از مغز و کبد یک مرد در معرض مشروب قرار دارد. زنانی که مشکلات مشروبی دارند ممکن است کمتر از مردان مشروب بنوشند اما همچنان همان میزان اختلال را تجربه می کنند. آنها همچنین می توانند آسیب کبدی و سایر مشکلات سلامتی مرتبط با مشروب را سریعتر از مردان تجربه کنند، حتی اگر مصرف مشروب کمتری داشته باشند.

عوارض مشروب برای زنان

مصرف بیش از حد مشروب هم برای مردان و هم برای زنان زیان آور است.

عوارض مشروب برای زنان می تواند شامل موارد زیر باشد:

اختلالات عملکرد مغز: زنان در نتیجه مصرف مشروب سریعتر از مردان دچار کوچک شدن بافت مغز، کاهش عملکرد مغز و آسیب مغزی می شوند. نوجوانان دختری که مشروب مصرف می کنند بیش از مردان با مشکلات حافظه ای رو به رو خواهند شد.

علاوه بر این، نوشیدن زیاد مشروب در نوجوانان دختر بر بخش هایی از مغز که با حافظه و تصمیم گیری مرتبط است، تأثیر می گذارد.

بیماری های کبدی: زنان بیشتر از مردان در معرض خطر ابتلا به بیماری های کبدی مرتبط با مشروب مانند هپاتیت مشروبی و سیروز هستند.

مشکلات قلبی: آسیب به عضله قلب، بیماری قلبی و فشار خون بالا حتی اگر زنان کمتر مشروب مصرف کنند، می توانند سریعتر رخ دهد.

ناباروری: مصرف مزمن مشروب ممکن است به چرخه های قاعدگی نامنظم و الگوهای تخمک گذاری نامنظم منجر شود و باروری را کاهش دهد و منجر به شروع زودتر یائسگی گردد.

سرطان: مشروب با بسیاری از انواع سرطان مرتبط است که اندام های متعددی از جمله دهان، گلو، مری، روده بزرگ و کبد را درگیر می کند. زنانی که مشروب مصرف می کنند نیز بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند و این خطر با مصرف منظم مشروب افزایش می یابد.

کم آبی بدن: مشروب یک ادرارآور است (آب را از بدن دفع می کند) و از آنجایی که زنان در حال حاضر آب کمتری در بدن خود نسبت به مردان دارند (به طور متوسط)، مشروب می تواند در بدن زنان بیشتر متمرکز شود. این می تواند کم آبی، علائم خماری مانند سردرد و گرفتگی عضلانی را افزایش دهد و اثرات بالقوه درازمدت سلامتی ناشی از مصرف مزمن مشروب را بدتر کند.

سرطان : زنانی که مشروب مصرف می کنند ممکن است  با احتمال بیشتری خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان سر و گردن را داشته باشند.

سکته مغزی : مشروب سلول های مغز را از بین می برد و زنان نسبت به مردان بیشتر مستعد ابتلا به این اثر مشروب هستند.

بارداری : مشروب می تواند بر توانایی زنان برای باردار شدن تأثیر بگذارد. علاوه بر این، مصرف مشروب در دوران بارداری می تواند عواقب مضر جدی برای کودک متولد نشده داشته باشد.

قربانی شدن : زنانی که از مشروب استفاده می کنند در معرض خطر بیشتری برای قربانی تجاوز جنسی یا سایر اعمال خشونت آمیز هستند.

افسردگی و آسیب شخصی : علاوه بر این، مصرف مشروب می تواند به افسردگی، مشکلات خواب، نارسایی قلبی، زمین خوردن و تغذیه نامناسب در زنان به ویژه زنان مسن کمک کند.

سرطان. زنانی که مشروب مصرف می کنند ممکن است خطر ابتلا به سرطان سینه و سرطان سر و گردن بیشتری داشته باشند. یک مطالعه اخیر منتشر شده در مجله انجمن پزشکی آمریکا نشان داد که مصرف حداقل سه تا شش نوشیدنی مشروبی در هفته ممکن است با افزایش 15 درصدی خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط باشد.

عوارض مشروب

عوارض مشروب در ناباروری زنان

در سال 2016، یک مطالعه بزرگ در BMJ به رابطه بین مصرف مشروب و ناباروری پرداخت. محققان 6120 زن ساکن دانمارک را که در حال تلاش برای باردار شدن بودند و تحت درمان باروری نبودند، بررسی کردند. این زنان مصرف هفتگی مشروب خود را از آبجو (بطری های 330 میلی لیتر)، شراب قرمز یا سفید (120 میلی لیتر لیوان)، شراب دسر (50 میلی لیتر لیوان) و الکل (20 میلی لیتر) گزارش کردند. تقریباً 70 درصد از شرکت کنندگان در طول دوره پیگیری باردار شدند و میانگین مصرف الکل دو وعده در هفته بود. به نظر می رسد مصرف کمتر از 14 وعده الکل در هفته تأثیر قابل توجهی بر باروری نداشته باشد، همچنین میزان مصرف آبجو و شراب نیز تأثیری نداشت.

هنوز مشخص نیست که الکل چگونه ممکن است باروری را تحت تأثیر قرار دهد. برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف بیش از 25 گرم الکل در روز (تقریبا 14 نوشیدنی در هفته) با سطوح بالاتر هورمون های جنسی در مقایسه با عدم مصرف مرتبط است که ممکن است باروری را کاهش دهد. اما تحقیقات هنوز ارتباط مستقیم و قطعی بین مصرف الکل و پیامدهای باروری ایجاد نکرده است.

علیرغم عدم اطمینان مداوم در مورد این موضوع، اکثر پزشکان همچنان به بیماران خود توصیه می کنند که در حین تلاش برای باردار شدن از مصرف الکل خودداری کنند یا مصرف آن را کاهش دهند. از آنجایی که جنین ممکن است در دوره اولیه پس از لقاح در برابر مواد آسیب‌پذیر باشد، برای زنانی که فعالانه در تلاش برای باردار شدن هستند، احتیاط‌آمیز است که در دوران باروری خود از الکل خودداری کنند تا زمانی که بارداری منتفی شود.

نوشیدن مشروب در هر مرحله از بارداری می تواند به جنین آسیب برساند و هر چه بیشتر بنوشید، خطر آن بیشتر می شود. به همین دلیل است که افسران ارشد پزشکی بریتانیا توصیه می کنند که ایمن ترین رویکرد این است که در دوران بارداری به هیچ وجه مشروب ننوشید.

مشروب و پیری

با افزایش سن، عضله از دست می دهیم و چربی اضافه می کنیم. همچنین مشروب را کندتر تجزیه می کنیم.

هنگامی که زنان به یائسگی می رسند بدن آنها تحت تأثیر هورمون های تغییر یافته قرار می گیرد. مشروب می تواند برخی از علائم یائسگی، مانند گرگرفتگی و تعریق شبانه را تحریک کند. یائسگی همچنین می تواند خواب شما را به دلیل تعریق شبانه مختل کند و بسیاری از زنان نیز در این زمان وزن اضافه می کنند. مشروب اغلب هر دوی این مسائل را بدتر می کند.

با افزایش سن، استخوان های ما نیز به آرامی نازک تر می شوند، به خصوص در زنان پس از یائسگی. نوشیدن مقدار زیادی مشروب می تواند این وضعیت را بدتر کند و خطر پوکی استخوان را افزایش دهد.

اثرات مخرب مشروب

عوارض مشروب بر روی رحم زنان

مصرف خفیف تا متوسط ​​الکل پیامدهای منفی متعددی برای عملکرد تولید مثل زنان دارد. مطالعات حیوانی نشان داده است که مصرف الکل بلوغ زنان را مختل می کند و نوشیدن الکل در این دوره نیز ممکن است بر رشد و سلامت استخوان ها تأثیر بگذارد. فراتر از بلوغ، الکل در چرخه قاعدگی طبیعی در انسان و حیوانات مونث اختلال ایجاد می کند و بر سطوح هورمونی در زنان یائسه تأثیر می گذارد. تحقیقات مکانیسم های این اثرات و پیامدهای این اثرات برای سلامت استخوان را بررسی کرده است.

مصرف خفیف تا متوسط ​​الکل بر عملکرد باروری زنان در چندین مرحله از زندگی تأثیر می گذارد. نشان داده شده است که اثر مضری بر بلوغ دارد، چرخه قاعدگی طبیعی و عملکرد تولید مثل را مختل می کند و سطوح هورمونی را در زنان یائسه تغییر می دهد. علاوه بر این، مصرف الکل می تواند پیامدهایی برای سلامت استخوان ها داشته باشد.

خلاصه مطلب

ما در این مطلب سعی کردیم به بررسی عوارض مشروب بر روی رحم زنان بپردازیم و گفتیم که این ماده می تواند به صورت کلی خطر ناباروری و یائسگی زودرس را برای زنان به همراه داشته باشد. در صورتی که پس از مطالعه این مطلب نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص عوارض مشروب در ناباروری زنان داشتید، می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

آیا مشروب می تواند باعث ناباروری در زنان شود؟

بله می تواند در این مورد تاثیر گذار باشد.

آیا مصرف مشروب در دوره بارداری می تواند باعث نقص جنین شود؟

بله می تواند منجر به نقص شود.

آیا مصرف مشروب باعث یائسگی زود رس می شود؟

بله طبق تحقیقات می تواند باعث یائسگی شود.

4/5 - (2 امتیاز)

Check Also

درمان اعتیاد بدون بستری شدن در کمپ با مدل ماتریکس

درمان اعتیاد بدون بستری شدن در کمپ با مدل ماتریکس

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور