در هر کشوری علت طلاق می تواند در طیف وسیعی از علل های متفاوت قرار گیرد. در کشور ما دلایلی مختلفی سبب جدایی یک زوج می شوند، که البته همگی با پیامدهای منفی کوتاه مدت و بلندمدت خاص خود همراه هستند. با این وجود، یک سری عوامل را می توان در میان سایرین، شایع تر و بارزتر دید. به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم تا با 15 علت طلاق در زندگی زناشویی و راه های پیشگیری از آن آشنا شویم تا بدین ترتیب از بروز چنین مشکلاتی جلویری به عمل آید.
همچنین، اگر شما نیز در رابطه زناشویی خود با چنین مشکلاتی موجه شده اید و یا از به وجود آمدن آن ها واهمه دارید، می توانید از طریق تماس با مشاوره طلاق دکتر فکر، با راهکارهای مقابله با علت علت طلاق از هر نوعی آشنا شوید.
شناخت علت طلاق چه فایده ایی دارد؟
برای هر کسی پیدا کردن کسی که بتواند با او یک زندگی مشترک بسازد، یکی از مهم ترین تصمیمات و مراحل زندگی به شمار می رود. چرا که ما پس از بستن عهد ازدواج به یکدیگر متعهد شده و قبول می کنیم که همسرمان به نزدیکترین شخص زندگیمان تبدیل شود. اما گاهی، زندگی آن طور که ما برنامه ریزی کرده ایم پیش نمی رود و ما را درگیر مشکلاتی می کند که حتی شاید باعث طلاق عاطفی یا قانونی شود.
به همین دلیل، چه برای افرادی که هنوز ازدواج نکرده اند و چه زوج هایی که در زندگی مشترک به سر می برند، واجب است که علت های اصلی طلاق را بشناسند تا از بروز آن پیشگیری نمایند.
البته، ممکن است افرادی نیز در خلال زندگی با مسائلی دست و پنجه نرم کنند که شیرینی این رابطه را به تلخی بکشاند. به همین دلیل توصیه می شود که در ادامه با ما همراه باشید تا شایع تری علت های طلاق و راه های پیشگیری از آن آشنا شویم.
15 علت طلاق در زندگی زناشویی و روش های پیشگیری
بسته به موقعیتی که ما در آن زندگی می کنیم، مشکلات نیز متفاوت خواهد بود. اما 15 علت طلاق که می خوانید بر اساس حقیقات جزء مهم ترین دلایل جدایی محسوب می شوند. به تفکیک هر کدام را بیان کرده ایم.
مشکلات مالی از علل طلاق
از جمله دلایل شایعی که میتواند به طلاق منجر شود، مشکلات مالی یا فقر است. البته همیشه هم نمی توان گفت که مشکل مالی صرفاً یا بودن در یک شرایط دشوار اقتصادی می باشد. اما به هر حال زمانی که توقعات مادی و مالی یکی از طرفین برآورده نشود به طور معمول باعث ایجاد کشمکش خواهد شد و خود یک علت بزرگ طلاق به شمار میرود.
ابراز نارضایتی های مالی معمولاً از طرف خانم ها بیشتر از آقایان است چرا که آقایان وظیفه تامین زندگی را بر عهده دارند. در سالهای اخیر مشاهده شده است که این مورد نسبت به سایر موارد پررنگ ترشده است. اگر بخواهیم این مورد را ریشه یابی کنیم میتوان به مسائلی همچون تغییر سبک زندگی ناشی از فضای مجازی و مقایسه کردن زندگی با افرادی دانست در رسانه های اجتماعی مشاهده میکنیم.
علت دیگر را باید در مشکلات اقتصادی جستجوگر که در شرایط کنونی گریبانگیر جامعه شده و به نوعی تامین نیازهای خانواده و فرزندان را دشوارتر از پیش کرده است.
مقابله با چنین مشکلی و جلوگیری از طلاق یا جدایی احتمالی ناشی از آن هم نیاز به همکاریهای فردی در خانواده دارد و هم به فرهنگ سازی و رفع مشکلات اقتصادی.
زمانی که یک زن و مرد با یکدیگر تعهد میبندم و وارد یک زندگی مشترک می شوند، بایستی نه تنها از خود گذشتگی را تمرین کنند بلکه با تلاش و درک متقابل سعی نمایند تا رشد و تعالی یکدیگر کمک کرده و خانواده را در مسیر درستی قرار دهند. یادمان باشد که هرچقدر ناسپاسی بیشتر باشد، صدمات و لطمههای روحی وارده به ما نیست نیز زیادتر خواهد بود.
اختلاف نظر در تربیت فرزندان
احتمالاً شما هم این سخن را از زوجها شنیدهایی که یکی از اصلی ترین اختلافاتی که در بین آنها وجود دارد به دلیل تربیت فرزندان می باشد
هیچکدام از ما نمی توانیم شیرینی و زیبایی که فرزند به یک زندگی می دهد را انکار کنیم. اما متاسفانه گاهی پدر و مادر به دلیل احساس مسئولیت پذیری و عشقی که به فرزند خود دارند، سعی می کنند تا شیوه خود را را برای تربیت او اجرای نمایند. این امر زمانی مشکل ساز و علت طلا در زندگی زناشویی خواهد بود که زن و مرد باید دیگر توافق نداشته و معتقد باشند که نظر طرف مقابل اشتباه است.
اگر این اختلاف نظرها طبقه پیدا کند به یک کشمکش دائمی در خانواده تبدیل خواهد شد که نه تنها فرزندان را آزار می دهد بلکه باعث ایجاد کدورت در دل همسران میشود.
مسلما نمی توان در این مقاله همه روش های شیوه تربیتی درست فرزندان را بیان کرده و یا گفت که کدام طرف درست میگوید. اما روشهایی همچون مطالعه کتاب و دریافت مشاوره کودک و نوجوان می تواند ما را به یک نتیجه درست در مورد نحوه پرورش فرزندمان برساند.
توصیه می شود که حتما در صورت داشتن جنین اختلافی حتماً در یک فضای دوستانه به دور از فرزندان سعی کنید در لایحه خود را به طور منطقی برای دیگری بیان کرده و با همفکری به یک نتیجه برسند..
مشکلات جنسی
از جمله مهمترین بنیان هایی که باعث دوام یک زندگی مشترک می شود، داشتن رابطه جنسی است. اما مهمتر از آن کیفیت و نحوه ایجاد این رابطه می باشد. خوب است که از بیست فایده رابطه جنسی بر روی سلامت زنان و مردان نیز آگاه شویم تا به ضرورت آن بیشتر پی ببریم.
اگر یک زوج نتوانند نیازهای یکدیگر را در ک کنند و این امر به طور طولانی مدت در زندگی جریان داشته باشد، آن فردی رابطه همسران، ایجاد فاصله، کدورت، استرس و حتی خشم خواهد بود.
متاسفانه با آنکه رابطه جنسی نامناسب یک علت شایع طلاق در جامعه به شمار می رود، اما به دلیل آنکه به وضوح از آن سخنی به میان نمی آید، گاهی توسط زوجین بی اهمیت شمرده می شود. توصیه می شود که حتما این مسئله را جدی گرفته و اگر در ایجاد چنین ارتباطی دچار مشکل یا مسئله هستید از مشاوره جنسی فکر بهره برده تا راهکارهای بهبود این رابطه را دریافت نمایید.
بدبینی و ایجاد محدودیت
همه ما میدانیم که آزادی حق انسان و یک نیاز طبیعی است. با این وجود گاهی در یک زندگی مشترک یکی از طرفین یا هر دو آنها این حق را از دیگری سلب میکنند. این کار یک اشتباه در زندگی زناشویی که منجر به طلاق می شود، محسوب می شود.
افرادی که علت طلاق آنها ایجاد محدودیت از طرف مقابل می باشد بیان می کنند که بسیار رنج کشیده و احساس ناخوشایندی داشتند.
ممکن است دلایل متفاوتی باعث شود که یک فرد همسر خود را به طور دائم مورد تجسس قرار داده و یا به خود حق تعیین و تکلیف برای دیگری دهد. علت داشتن بدبینی را می توان در جوانب و زمینههای گوناگونی بررسی کرد. اما اغلب مشکلات روحی و روانی که شخص در دوران کودکی تجربه کرده می تواند سبب به وجود آمدن چنین دیدی شود.
هرچند که گاهی برخی از بدنی ها بعد از ازدواج و به دلیل یک تجربه ناخوشایند به وجود می آیند. به هر ترتیب اگر میخواهیم زندگی ما به جدایی ختم نشود باید از روش های درست برای رفع چنین ویژگی در همسرمان استفاده کنیم، که البته نیازمند مشورت با یک مشاور و روانشناس می باشد. چرا که غالبا حضور هر دو طرف نیاز است.
خیانت یک علت مهم در طلاق
بی وفایی نه تنها در کشور ما بلکه در همه دنیا یک امر ناپسند و غیر انسانی به شمار می رود. به طوری که یک علت طلاق در زندگی زناشویی که در دادگاهها نیز موارد بسیاری را به خود اختصاص می دهد، خیانت کردن است.
خیانت می تواند در درجات و وجهه های گوناگونی از فک تا رابطه را در بر گیرد. برای برای جلوگیری از بروز چنین مشکلی بایستی حتماً بسترهای درست رابطه زناشویی ایجاد شود .
خیانت به هیچ وجه به هیچ شکلی توجیه پذیر نمی باشد. اما اگر کمبودهای روحی، جسمی جنسی کمتر باشد میل به انجام آن پایین تر می آید. برای این منظور می توانید راه های جلوگیری از خیانت همسر و 5 روش برخورد اصولی را مطالعه فرمایید
داشتن شخصیت وابسته
افرادی که شخصیت وابسته دارند به طور معمول در زندگی مشترک موفق نخواهند بود. این وابستگی میتواند پدر، مادر، خواهر، برادر یا حتی شخص همسر باشد. در هر صورت زمانی که فرد برای تصمیم گیری یا انجام وظایف خود نیازمند شخص دیگری باشد، در مدیریت زندگی و رابطه دچار مشکل خواهد شد.
البته این به معنای آن نیست که هیچ گونه وابستگی یا تعلق خاطری به وابستگان و اطرافیان خود نداشته باشیم. بلکه حدود وابستگی باید مشخص و در حد تعادل باشد. برای مثال، زن یا مرد وابسته به خانواده همواره پای دخالتهای بی جای آنها را به رابطه دو نفره یا زندگی مشترک باز کند. همچنین وابستگی بیش از حد به همسر نه تنها آینده بعد که برای او می تواند آزاده نیز باشد. که البته این خود یک نشانه از کمبود یا عدم اعتماد به نفس می باشد. تغییر چنین خصوصیتی بایستی نیازمند ریشه یابی و واکاوی دوران کودکی سخت و همچنین شرایط زندگی مشترک می باشد. البته
ازدواج اجباری
علت دیگر طلاق در زندگی زناشویی آن است که دختر یا پسر بنا به دلایل مختلفی علیرغم میل باطنی مجبور به ازدواج با شخصی گردند. البته این مسئله در سالهای گذشته و زندگی های سنتی بیشتر رواج داشت، اما با این حال نیتوان به طور کلی آن را در جامعه امروزی نفی کرد.
ازدواج های اجباری می تواند منشاء های مختلفی همچون عوامل فرهنگی، اقتصادی، روانشناختی و اجتماعی داشته باشند. حتی گاهی امکان دارد که شخص بدون آنکه خود متوجه شود، به دلایل شرایط نامناسبی که در دوران تجرد او را احاطه کرده، علیرغم آنکه رضایت چندانی ندارد، تنها برای فرار از شرایط کنونی تصمیم به ازدواج بگیرد.
بنابراین گرچه تحمیل یا اعتبار شخص یا اشخاص خاصی در این گونه ازدواج ها دخیل نیست، اما به نوعی ازدواج اجباری به شمار می رود خود از هفت نشانه و دلایل سرد شدن رابطه زناشویی به شمار می رود.
متاسفانه اغلب چنین ازدواج هایی به طلاق، افسردگی، ناامیدی، بیماری های روحی روانی و مشکلات متعددی منجر میشوند. از این رو توصیه میشود که به هیچ وجه برای فرار از یک شرایط نامناسب و بدون میل باطنی تن به ازدواج ندهید.
عدم واقع بینی
از جمله عواملی که در یک زندگی باعث بروز تنش ها و کشمکش های زیاد می شود، توقعات نامعقول از طرف مقابل است. دلیل به وجود آمدن انتظارات بیش از حد، وجود اختلاف طبقاتی است.
منظور از اختلاف طبقاتی تنها شرایط مالی نیست. بلکه می تواند جنبه های مختلفی اعم از تحصیلات، شغل، فرهنگ تربیت را نیز در بر می گیرد. به همین دلیل است که همواره توصیه می شود که دختران و پسران جوان تحت تاثیر احساسات، اختلاف های طبقاتی را نادیده نگیرند، چنانکه بعداً این مورد خود می تواند به علت طلاق تبدیل گردد.
از سوی دیگر امکان دارد که حتی با وجود نداشتن فاصله اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و یا تحصیلی، باز هم یکی از طرفین انتظارات نابجایی را از دیگری داشته باشد. البته بیشترین این انتظارات در حوزه مالی و احساسی مشاهده می شود. برای مقابله با چنین مشکلی، بایستی شناخت خود را از از دیگری بالا برده و منطقی تر شرایط زندگی نگاه کنند.
دخالت اطرافیان در زندگی خصوصی
اگر دادگاههای خانواده سری بزنیم خواهید دید که یکی از پرتکرارترین مشکلات بین همسران دخالت اطرافیان می باشد. به طوری که بر اساس تحقیق که در یک بررسی جامعه شناختی در استان اصفهان انجام شد، ثابت کردید که بیشترین علت طلاق از نظر زوجین مداخله دیگران در زندگی خصوصی می باشد.
دلیل دخالت نیز میتواند موارد مختلفی همچون دلسوزی های بی مورد، حسادت، کینه ورزی زیرکانه، عدم قبول جدایی فرزند از خانواده، دخالت مادر شوهر در زندگی، دخالت مادر زن و غیره باشد.
بی توجهی به ارزشهای اخلاقی
متاسفانه در برخی از خانواده ها این تصور وجود دارد که روابط بین زن و مرد بایستی کاملاً آزاد باشد. به طوری که آگاه خط و مرز این روابط اصالت اخلاقی خارج شده و منجر به از هم پاشیدگی خانواده می گردد.
این موضوع نه تنها در کشور ما بلکه در بسیاری از کشورهای دنیا علت مهم طلاق محسوب می شود. اما میتوان گفت که با توجه به آنچه که در فرهنگ ما وجود دارد، رعایت نکردن بسیاری از موازین اخلاقی به راحتی سبب تزلزل بنیان خانواده و جدایی زوجین خواهد شد.
عدم درک متقابل
از آنجا که مهمترین هدف ازدواج برای اغلب افراد و رسیدن به آرامش می باشد، دستیابی به چنین هدف بدون در نظر گرفتن علایق و احترام به خواسته های یکدیگر امکان پذیر نخواهد بود.
البته برای داشتن تفاهم و درک متقابل بایستی از قبل از ازدواج به این موضوع توجه کرد. چرا که اگر تفاوت زیادی بین خواسته ها و امیال طرفین باشد، مسلما نباید انتظار در بعد از ازدواج انتظار یک زندگی آرام را داشت.
گاهی اوقات بالا بردن آستانه صبر و سازش پذیری شرط لازمه رسیدن به درک متقابل است. در برخی از موارد افرادی که علت طلاق را عدم تفاهم می بینند، تنها به این دلیل است که مهارت زندگی مشترک را نیاموخته و نکات همسرداری را بلد نیستند. اگر ما از یکدیگر شناخت کافی داشته باشیم به خوبی می توانیم خواسته های یکدیگر احترام گذاشته و با وجود تمام تفاوت های فردی از بودن در کنار دیگری لذت ببریم.
زن سالاری و مرد سالاری
متاسفانه بسیار دیده شده است که علت طلاق در زندگی زناشویی، دید اخلاقی نسبت به جایگاه زن یا مرد است. در گذشته شاهد جامعه مردسالار بودیم و بسیاری از زنان از حقوق مناسبی برخوردار نبودند.
امروزه نیز در اعتراض به سالاری های گذشته، گرایش به زن سالاری یا فمینیست هستیم. پر واضح است که افراط و تفریط هر دو می تواند مشکل ساز باشند.
مرد یا زنی که خود را بر جنسیت دیگری برتر دانسته و تلاش میکند تا تصمیمات را به تنهایی اتخاذ یا بعد دیگری تحمیل نماید، در واقع در حال نقض حقوق طرف مقابل می باشد. به همین دلیل، فاصله عاطفی و حتی جنسی در چنین زوجین زیاد و احساس آرامش پایین است.
مشکلات جسمی و ناباروری
از آن جا که داستان فرزند برای اغلب زوجین بسیار مهم است، گاهی دیده میشود که علت طلاق ناباروری یکی از آنها می باشد. این در حالی است که بر اساس آمار ۲۵ درصد زوج های ایرانی در یک مرحله از زندگی خود، نازایی اولیه را تجربه می کند.
با این وجود ممکن است یک روز تا چندین سال بعد از ازدواج نیست، صاحب فرزند نشده ولی با عشق در کنار یکدیگر زندگی کنند. اما در مجموع، به دلیل آنکه نقش پدری یا مادری برای بسیاری از افراد مهم می باشد، در صورت محقق نشدن چنین چیزی احساس سرخوردگی یا شکست کرده و همین امر می تواند باعث فردی یا حتی از جدایی زوجین شود.
خوشبختانه با توجه به پیشرفت های بسیار زیادی که در زمینه باروری صورت گرفته است، تنها یک درصد از زوج های نازا احتمال بارور نشدن را دارند. بدین ترتیب، اگر پسران مراحل درمان را به درست طی کنند، به راحتی این مسئله فایق خواهند آمد.
هر چند که امکان دارد که یکی از همسران یا هر دو مایل به گذراندن این دوره درمانی نباشند. اما مطمئنا استفاده از های مست و پزشکان می تواند زمینه اثربخش باشد.
عدم اعتماد و اطمینان به یکدیگر
زندگی ایی که بدون اعتماد و اطمینان بنا شده و ادامه یابد دائماً با اضطراب، شک و ظن همراه خواهد بود. از این رو در چنین خانواده و رابطه ایی همواره جای آرامش خالی است.
عدم اعتماد در بعضی از افراد ممکن از ناشی از شیوه های تربیتی یا کمبودهای ناشی از دوران کودکی رخ دهد. اما اکثر زوجین که علت طلاق خود را نبود اعتماد بیان می کنند، به دلیل یک یا چند اتفاق اطمینان خود را به همسر از دست دادند. پنهان کاری یا دروغ از جمله رشته های مهم سرو اعتماد به شمار می رود.
حتی فضای مجازی که امروز نقش بسیار پررنگی را در زندگی بازی میکنند، پتانسیل از بین بردن اعتماد بین طرفین را دارند. بهترین راه برخورد با همسر چشم چران یا کسی که غیر قابل اعتماد است، بسیار مهم می باشد. این که او را ببخشید یا از او جدا شوید، بستگی به شرایط و و شخصیت طرف مقابل تان دارد. چرا که گاهی یک تصمیم اشتباه می تواند نتایج بدی را به دنبال داشته باشد.
خشم و پرخاشگري
متاسفانه یک علت رایج طلاق در زندگی زناشویی ، رفتار پرخاشجو یا خشونت آمیز همسر می باشد. این نوع رفتار، اغلب خشونت خانگی نامیده می شود که با عواقب بسیاری همچون آسیبهای جسمی، وقتی، جنسی و اقتصادی همراه است. البته خشونت در میان آقایان نسبت به خانم ها دیده می شود. فرمند خرج در هر نوع آزاردهنده و باعث بروز عکس العمل های متفاوتی خواهد شد.
بهترین راه مقابله با چنین خصلتی، یادگیری مهارتهای کنترل و مدیریت خشم می باشد. البته قبل از هر چیز مجددا باید منبع اصلی را یافت و سپس متناسب با آن مهارت کنترل را آموخت. چرا که در بعضی از افراد خشونت تنها در برخی از مواقع رخ می دهد اما در ممکن است ناشی از یک بیماری روانی باشد که نیازمند مداخله و درمان است.
خلاصه مطالب
در این مقاله تلاش کردیم تا با ذکر 15 علت طلاق در زندگی زناشویی و شیوه های پیشگیری از آن ها، گامی در جهت کمتر کردن احتمال زوج های گرامی برداریم.
با این حال، اگر در زندگی خود با هر گونه مسئله ایی روبرو شده اید که احتمالا شما و شریک زندگیتان را آزار می دهد، می توانید با مشاوران دکتر فکر تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. برای این منظور، شماره های موجود در سایت از ساعت 8 صبح الی 12 در همه روزهای هفته پاسخگوی همه دوستان عزیز خواهد بود.
مهم ترین علت های طلاق چیست؟
در این مقاله می توانید 15 علت طلاق در زندگی زناشویی را مطالعه فرمایید.
از کجا بفهمیم که مشکلات زناشویی منجر به طلاق می شود؟
برای آگاهی از این مورد و شناخت روش های حل مشکلات حاد می توانید با مشاوران دکتر فکر تماس بگیرید.
آیا نداشتن رابطه جنسی نیز می تواند باعث طلاق شود؟
به دلیل اهمیتی که رابطه جنسی در تحکیم رابطه زوجین دارد، فقدان ان می تواند در جدایی تاثر گذار باشد.