روش دفع سریع متادون از بدن
روش دفع سریع متادون از بدن

پادزهر خانگی متادون | روش دفع سریع متادون از بدن و منفی شدن تست اعتیاد

روش دفع سریع متادون از بدن روندی است که باید تحت نظارت پزشک انجام شود. متادون یک داروی افیونی است که برای درمان اعتیاد به مواد مخدر استفاده می‌شود، اما خودش نیز می‌تواند اعتیادآور باشد. برای دفع سریع متادون از بدن، روش‌های مختلفی وجود دارد که شامل سم زدایی تدریجی یا فوق سریع است. این روش‌ها با توجه به سن، دوز مصرفی و شرایط جسمی فرد متفاوت هستند.

پادزهر خانگی متادون یک راه حل جایگزین برای دفع متادون از بدن شناخته شده است. استفاده از داروهای خاص مانند بوپرنورفین، نالترکسون و کلونیدین می‌تواند به صورت پادزهر برای ترک متادون مورد استفاده قرار گیرد. این داروها علائم ترک را کاهش می‌دهند و دوره سم زدایی را آسان می‌کنند اما باز هم از عوارض آن نباید غافل شد.

اگر درباره روش دفع سریع متادون از بدن و پادزهر خانگی متادون برایتان سوالی ایجاد شد و یا نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید، می‌توانید از مشاوران با تجربه سامانه دکتر فکر کمک بگیرید تا شما را به بهترین شکل راهنمایی کنند.

پادزهر متادون چیست؟

پادزهر خانگی متادون بیشتر برای ترک اعتیاد مواد مخدری مانند هروئین و مورفین استفاده می‌شود. متادون با اثر بر گیرنده‌های اوپیوئیدی، علائم ترک را بدون درد و ایجاد نشئگی کاهش می‌دهد و میل به مصرف مواد را کم می‌کند.مصرف متادون بدون تجویز پزشک می‌تواند به اعتیاد شدیدتر منجر شود.

برای ترک اعتیاد به متادون، مراجعه به یک کلینیک ترک اعتیاد و استفاده از داروهای لازم توصیه می‌شود. همچنین درمان از طریق متادون بیشتر به صورت دوز روزانه تجویز می‌شود و درمان آن می‌تواند برای مدت طولانی، حتی مادام‌العمر، ادامه یابد.

روش دفع سریع متادون از بدن چیست؟

ترک اعتیاد به مواد افیونی بسیار سخت و در مواردی به حدی دشوار است که امکان دارد فرد از ترک آن صرف نظر کند. بهتر است تمامی افرادی که معتاد به این ماده هستند، با یک روان درمانگر در این زمینه مشورت نمایند. مطابق با طبقه بندی که در DSM-IV وجود دارد، اصولی ترین راه ترک اعتیاد در خانه برای متادون یک دوره مصرف داروی دوازده ماهه است که نتایج مطمئن‌تری نسبت به سایرین دارد.

پادزهر خانگی متادون

۳ ترفند منفی کردن تست متادون

منظور از سم زدایی متادون این است که با کمک مراقبت های پزشکی و همچنین درمان دارویی به بیمار کمک می‌شود تا فرد کمترین میزان درد را تحمل کند و در نتیجه کارکرد بهتری در درمان داشته باشد. لازم به ذکر است که مرحله سم زدایی موجب نمی‌شود تا فرد به راحتی درمان شود، بلکه تنها می تواند به آماده سازی افرادی که تجربیات ترک متادون را داشته اند برای ادامه یافتن درمان کمک کند تا وضعیت بهتری برای درمان داشته باشد.

چه چیزی متادون را خنثی می‌کند؟ پاسخ به این سوال شامل استفاده از موارد زیر به عنوان خنثی کننده متادون است:

  • سم زدایی با آگونیست های آلفا آدرنرژیک (کلونیدین)
  • سم زدایی با داروهای آگونیست افیونی (متادون)
  • سم زدایی با داروهای آگونیست – آنتاگونیست افیونی (بوپرنورفین)
  • سم زدایی با داروهای آنتاگونیست افیونی (روش سریع یا فوق سریع)

تشخیص افراد متادونی با توجه به میزان مصرف و همچنین شرایط جسمانی آن‌ها سخت بوده و روش دفع سریع متادون از بدن برای درمان آن‌ها متفاوت است. یکی از دلایلی که توصیه می‌شود به پزشک معالج و یا روانپزشک مراجعه نمایید، همین مورد است. در واقع از مهم ترین وظایف پزشک این است که کم خطرترین و کم عوارض ترین درمان و دارو را برای شما در نظر بگیرد. طب سوزنی نیز از جمله درمان های مناسب این ماده است. 

پس از استفاده از روش دفع سریع متادون از بدن چه فرد علائمی خواهد داشت؟

در صورت استفاده از روش دفع سریع متادون از بدن فرد ممکن است با علائم زیر مواجه شود:

  • از علائم ترک اعتیاد فرد، می توان به آبریزش بینی، پا درد و در مواردی اسهال اشاره نمود.
  • اصرار فرد برای مصرف مواد و اشتیاق برای عدم ترک ماده مخدر.
  • نیاز به افزایش ماده مخدر در صورتی که تلاش برای ادامه ترک وجود داشته باشد.
  • مصرف ماده به میزان مورد نیاز و یا بیش از انتظار فرد.
  • تمایل دائمی یا کوشش های ناموفق برای ترک یا کنترل مصرف ماده.
  • حوصله فراوان و همچنین صرف زمان زیاد برای مصرف ماده مخدر.
  • عدم ادامه فعالیت های شغلی فرد، همانند مشاغل اجتماعی و تفریحی به دلیل مصرف ماده مخدر.
  • درگیر شدن با مشکلات جسمانی و روانی در صورت عدم مصرف ماده مخدر.

روش های کاهش عوارض ماده مخدر

برای درمان ماده مخدر، همیشه راه های مختلفی وجود دارد و نمی توان یک روش واحد را برای آن در نظر گرفت. اما به طور کلی می‌توان روش‌های کاهش عوارض احتمالی برای ترک ماده مخدر را به صورت زیر دانست:

  • در مرحله اولیه درمان: سم زدایی و پایدارسازی
  • در مرحله دوم درمان : پیشگیری از عود و توانبخشی
  • استفاده نکردن از روش درمان هایی که پشتوانه علمی دقیقی ندارند و یا به اثبات نرسیده است و مورد قبول وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیستند.

چه چیزی اثر متادون را از بین می برد؟

متادون از جمله داروهایی است که در دسته مواد افیونی قرار می گیرد. این دارو می تواند به دو صورت مورد استفاده قرار گیرد :

  • استفاده از این دارو به صورت محلول در آب
  • استفاده از این دارو به صورت تزریقی

در واقع دلیل افراد برای مصرف این نوع قرص، خاصیت مسکن بودن و ضد درد آن است که تا حد زیادی می‌تواند درد را تسکین بخشد.

برای بکارگیری بهترین روش دفع سریع متادون از بدن راه‌های مختلفی وجود دارد که باید در این زمینه با پزشک معالج مشورت شود؛ زیرا هر یک از این روش ها با توجه به سن افراد معتاد و شدت وابستگی آن‌ها به مواد و استفاده از قرص‌های مختلف در نظر گرفته خواهد شد و به همین دلیل در دارو درمانی و همچنین روان‌درمانی باید تمامی این موارد مدنظر قرار داده شود.

از بین بردن اثر متادون

مصرف کلونیدین از راه منفی شدن تست متادون

کلونیدین از جمله داروهای ضد فشار خون است که سابقه آن به بیش از ۲۵ سال می‌رسد. یکی از عوارضی که برای مصرف این ماده وجود دارد این است که به علائمی همچون حالت تهوع، ضربان قلب سریع و دردهای عضلانی را در پی خواهد داشت. همچنین مواردی مانند آبریزش بینی و تعرق نیز از دیگر عوارض شناخته شده آن است.

تجویز پزشکان به طور معمول برای از بین بردن اثر متادون و مصرف کلونیدین‌ها تا یک دوم میلی‌گرم در روز است. اما یکی از عوارض جانبی که در استفاده از روش دفع سریع متادون از بدن وجود دارد، می توان به افت فشارخون اشاره کرد که از مهم‌ترین عوارض آن است. بنابراین مصرف آن برای افرادی که دچار افت فشار هستند، به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

مصرف نالترکسون

داروی نالترکسون از داروهایی است که به عنوان آنتاگونیست مورد استفاده و تایید قرار گرفته است. با توجه به نوع دوز مصرفی دارو باید مطابق با نظر پزشک این دارو مورد استفاده قرار گیرد. به دلیل تاثیرات بلند مدتی که برای مصرف این ماده وجود دارد، پزشکان توصیه می‌کنند از این ماده دو تا سه بار در هفته استفاده شود تا احتمال اعتیاد طولانی مدت آن نیز کم شود.

لوفکسیدین

استفاده از داروی لوفکسیدین نیز روش دفع سریع متادون از بدن به حساب می‌آید. با توجه به عوارضی که در مصرف کلونیدین وجود دارد، این موضوع موجب شده است تا مصرف آن محدود شده و آنتاگونیست در کنار آن استفاده شود. استفاده از لوفکسیدین موجب می شود تا عوارض متادون به حداقل برسد و فرد با افت فشار کمتری مواجه شود.

مصرف تیلنول، آسپرین یا ایبوپروفن از دیگر روش دفع سریع متادون از بدن

با توجه به اینکه برخی از افراد، دچار عوارضی مانند سردرد و یا دردهای عضلانی می‌شوند، گاهی علائمی مشابه آنفولانزا را تجربه خواهند نمود. استفاده از این داروها موجب می‌شود تا فرد این علائم را نداشته باشد. به عنوان مثال : پپتوبیسمول برای درمان اسهال و مشکلات گوارشی است که حین ترک متادون نیز تجویز می‌شود.

بنادریل (ترادوزون) از جمله ۳ ترفند منفی کردن تست متادون

این نوع دارو، از جمله داروهای ضد افسردگی است. با توجه به اینکه بسیاری از افرادی که ماده مخدر را ترک می‌کنند، دچار مشکلات و عوارض و یا اختلال خواب می‌شوند، برای تنظیم الگوی خواب می توانند از داروهای بنادریل استفاده نمایند.

لازم به ذکر است که مصرف خودسرانه این دارو می‌تواند عوارض بسیار جدی برای فرد داشته باشد، به همین دلیل باید برای از بین بردن اثر این داروها، از شیوه‌ی روان‌درمانی نیز استفاده کرد.

تست متادون تا چند روز مثبت است؟

برای تشحیص تست اعتیاد به مواد مخدر راه های مختلفی وجود دارد مانند:

  • تست ادرار

در صورتی که برای تشخیص اعتیاد به ماده مخدر در آزمایشگاه ها، از تست ادرار متادون استفاده می‌کنید، باید گفت که این تست تنها یک آنالیز برای ادرار است و می‌تواند به طور تقریبی تا سه روز از آخرین بار مصرف فرد، را نشان دهد و در برخی از موارد ممکن است به دلیل رقیق کردن تست ادرار، نتیجه‌ی آزمایش آن‌ها را منفی کند.

استفاده از کیت تست های اعتیاد می‌تواند در منزل نیز انجام شود. در صورتی که این تست در منزل انجام شود، می‌توانید برای تفسیر این آزمایش، از بروشور موجود در کیت استفاده کنید.

  • تست بزاق 

زمان ردیابی تست بزاق دهان می‌تواند به طور تقریبی در ۲۴ ساعت گذشته، مصرف این ماده را نشان دهد. البته یکی از معایبی که برای مصرف این ماده وجود دارد این است که ممکن است نسبت به میزان بزاق این تشخیص متفاوت باشد ولی به طور کلی می‌تواند بازه زمانی چند روزه را نیز نشان دهد.

  • تست مو

این تست برای تشخیص مصرف طولانی‌مدت متادون مناسب است. متادون در مو تا ۳ ماه پس از مصرف قابل تشخیص است و برای افرادی که به تازگی مصرف متادون را شروع کرده‌اند، چند هفته زمان نیاز دارد تا اثرات متادون در مو ظاهر شود.

  • تست تعریق

تست تعریق متادون که می تواند موثر بودن روش دفع سریع متادون از بدن را به طور کامل نشان دهد.

خنثی کننده متادون

راه منفی شدن تست متادون

منفی کردن تست متادون با توجه به ماده مصرفی متفاوت است و راه های مختلفی وجود دارد که می تواند این تست را منفی کند. به عنوان مثال در صورتی که با استفاده از آزمایش ادرار قرار به مشخص کردن تست اعتیاد باشد، افراد نسبت به رقیق کردن تست اعتیاد اقدام می کنند.

یکی دیگر از راه‌های منفی شدن تست متادون، ایجاد اختلال با استفاده از مصرف برخی از داروها است. از این رو، فرد با آزمایش منفی مواجه می‌شود. اما این موضوع در آزمایشگاه به طور کامل قابل ردیابی است و به همین دلیل می‌توانند در آزمایشگاه دوباره برای انجام تست اقدام کنند.

اثرات دوز بالا مصرف متادون

مصرف متادون با دوز بالا ممکن است اثرات جبران ناپذیری برای افراد ایجاد کند از جمله:

  • کندی و شکستگی در تکلم
  • کندی در تحرک
  • راه رفتن غیر متوازن
  • تعادل ضعیف، سر گیجگی، خواب آلودگی و چرت زدن
  • حالت تهوع و استفراغ

علائم شدید در هنگام خواب

افرادی که دچار مصرف متادون هستند، هنگام خواب با برخی علائم زیر روبرو می‌شوند:

  • تنفس سطحی
  • حالت نیمه هوشیاری و یا بیهوشی
  • عدم توانائی در به هوش آوردن شخص
  • خر و پف، خس خس و خرناس کشیدن
  • مردمک چشم نوک سوزنی

هشدار مسمومیت یا اوردوز متادون

مصرف مواد زیر در کنار متادون می‌تواند موجب اوردوز فرد شود:

  • الکل
  • آرام بخش‌های Euhypnos ،Normison ،Mogadon ،Valium ،Serepax ،Rohypnol
  • باربیتورات ها (نمک اسید باربیتوریت) Barbiturates
  • مسکن ها مانند Doloxene یا  Digesic
  • هروئین
  • ترکیبی از مواد مذکور، یا مصرف دوزهای بالاتر از دوز توصیه شده .

در صورتی که این داروها را در کنار متادون استفاده نموده‌اید، توصیه می‌شود سریع با پزشک مشورت کنید؛ زیرا در بسیاری از موارد مشکلات جبران‌ناپذیری به وجود خواهد آمد و با توجه به دوزهای بالاتر و ترکیب‌های کنترل نشده دارو، مواد مخدر و الکل با متادون، هر ساله موجب آمار مرگ و میر بالا در بسیاری از کشورها بوده است.

خطرهای ناشی از مصرف ماده مخدر به همراه اقدامات پیشگیرانه

خطر اقدام
عدم آشنایی پزشک با دارو  مصرف خوراکی متادون تحت نظارت تیم درمانی، دقت در انتخاب بیمارانی که دارو به منزل می‌برند.
خطر بالای مسمومیت در ده روز اول درمان توضیح در مورد خطر مسمومیت به بیمار، مراقبت تنگاتنگ بیمار، دقت و ظرافت در تنظیم دوز درمانی.
تزریق متادون برده شده به منزل تاکید بر نگهداری دارو دور از دسترس دیگران، به خصوص کودکان، تاکید بر سم بودن دارو برای افراد خارج از برنامه درمان با متادون
مسمومیت اتفاقی اطرافیان به‌خصوص کودکان، از طریق متادون برده شده به منزل تاکید بر نگهداری دارو دور از دسترس دیگران، به خصوص کودکان، تاکید بر سم بودن دارو برای افراد خارج از برنامه درمان با متادون
مرگ ناشی از مصرف چند ماده هم‌زمان با مصرف متادون برقراری راپو (ارتباط درمانی) مناسب با بیمار، ارائه اطلاعات در مورد خطر مصرف چند ماده به‌طور هم‌زمان، آموزش بیمار و خانواده در مورد علائم مسمومیت مانند: بیدار نشدن و صداهای تنفسی اضافی
سوانح و تصادفات توضیح به بیمار در مورد خطر رانندگی هنگام مصرف و کار روی ماشین‌های خطرناک تا زمان تنظیم سطح خونی.
بیماری‌های روانپزشکی همراه، بخصوص خطر خودکشی بررسی خطر خودکشی، بررسی وضعیت روانپزشکی، شک زیاد پزشک به وجود خطر خودکشی، ارجاع به مراکز دارای امکانات درمان روانپزشکی در صورت نیاز.
قطع درمان برقراری راپو و ارتباط مناسب درمانی با بیمار

نکات مهم روش های منفی کردن تست متادون

در زیر چند نکته در مورد روش‌های منفی کردن تست متادون و اهمیت آگاهی از این روش‌ها برای جلوگیری از فریب شریک زندگی در روابط شخصی توضیح داده شده است:

  • آگاهی از روش‌های تقلب: گاهی افراد ممکن است از روش‌های مختلف برای منفی کردن تست اعتیاد استفاده کنند. برخی از این روش‌ها شامل ورزش سنگین، نوشیدن آب زیاد و استفاده از داروهای خاص است.
  • اهمیت نظارت و ارتباط: اگر شریک زندگی شما رفتارهای غیرعادی نشان می‌دهد، مهم است که ارتباط نزدیک و نظارت داشته باشید یعنی در مورد مصرف مواد مخدر صحبت کنید و بر رفتارهای روزمره او نظارت داشته باشید.
  • تغییر pH ادرار: استفاده از موادی مانند آبلیمو یا جوهر لیمو برای تغییر pH ادرار می‌تواند در برخی موارد به منفی شدن تست کمک کند.
  • نظارت بر دارو: اگر شریک زندگی شما داروهای متادون را در اختیار دارد، بهتر است که بر نگهداری و مصرف این داروها نظارت داشته باشید تا از مصرف غیرقانونی یا دستکاری در نتایج آزمایش جلوگیری شود.

پادزهر متادون چیست

خلاصه مطلب

روش دفع سریع متادون از بدن برای افرادی که درگیر بیماری اعتیاد شده‌اند، به این صورت است که سم‌زدایی تدریجی و سریع وجود دارد و باید تحت نظارت پزشکی انجام ‌شود. برای پاسخ به این سوال که چکار کنیم تست متادون منفی بشه؟ می‌توان گفت استفاده از داروهای ضد مخدر مانند نالترکسون و بوپرنورفین بسیار کمک‌کننده است. همچنین مصرف مایعات فراوان و مواد غذایی حاوی فیبر نیز به عنوان پادزهر خانگی متادون به ترک این ماده مخدر کمک می‌کند.

اگر هر گونه سوالی درباره روش دفع سریع متادون از بدن و پادزهر خانگی متادون برای شما پیش آمد و نیاز به راهنمایی داشتید فقط کافیست با مشاوران متخصص دکتر فکر ارتباط برقرار کنید تا راهنمایی‌های لازم را به شما ارائه دهند.

“جهت دانلود pdf مقاله پادزهر خانگی متادون کلیک کنید.”

آیا شیر اثر متادون را از بین می‌برد؟

شیر به عنوان پادزهر خانگی متادون اثر آن را کامل از بین نمی‌برد ولی ممکن است در صورتی که با متادون و یا برخی دیگر از آنتی‌بیوتیک‌ها تداخل داشته باشد اثرش را کاهش دهد.

چه دارویی تست متادون را منفی می‌کند؟

برای منفی کردن تست متادون، داروهای خاصی وجود ندارند که بتوانند به‌طور مستقیم اثر متادون را از بین ببرند. متادون به‌مدت چند روز در بدن باقی می‌ماند و برای منفی شدن تست، قطع مصرف و گذشت زمان لازم است. داروهایی مانند نالترکسون می‌توانند علائم ترک را کاهش دهند، اما تست شما را منفی نمی‌کنند.

آیا آبلیمو اثر متادون را از بین می‌برد؟

آبلیمو ممکن است به افزایش روند سم‌زدایی متادون در بدن کمک کند، اما این به معنای از بین بردن اثر آن نیست. متادون برای درمان اعتیاد استفاده می‌شود و اثر آن به‌طور طبیعی در بدن تداوم می‌یابد. استفاده از آبلیمو یا سایر نوشیدنی‌ها شاید به دفع مواد مخدر کمک کند، اما به‌طور قطعی اثر متادون را از بین نمی‌برند.

آیا گلاب اثر متادون را از بین می‌برد؟ 

بله، گلاب می‌تواند به‌طور موقت علائم خماری ناشی از مصرف بیش از حد متادون را تسکین دهد و در کمتر از ۱۰ دقیقه، به کاهش علائم خماری کمک کند و فرد را به شرایطی شبیه به یک هفته پس از آخرین مصرف متادون برساند.

۴.۱/۵ - (۱۵ امتیاز)

همچنین ببینید

قرص گاباپنتین

قرص گاباپنتین برای چیست؟ + کاربرد آن در ترک اعتیاد به شیشه

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور