ترک الکل

ترک الکل چند روز طول می کشد + فواید آن

اینکه ترک الکل چند روز طول می کشد برای بسیاری از افرادی که قصد ترک آن را دارند، بسیار مهم است. چرا که در این مورد اطلاع رسانی های زیادی نشده و عموم مردم نمی دانند که بدن پس از ترک الکل چه واکنش هایی نشان می دهد. این امر به همراه ناآگاهی از فواید ترک الکل می تواند سبب کاهش تمایل و اراده برای رهایی از چنین ماده مضری گردد. این در حالی است گاهی ترک الکل در خانه نیز امکانپذیر بوده و تنها نیازمند توجه به یک سری نکات مهم است.

بر این اساس، در ادامه با جوانب مختلف ترک الکل بیشتر آشنا خواهیم شد و بهترین روش های انجام این کار را مورد بررسی قرار می دهیم. همچنین، دوستان گرامی که در این زمینه نیازمند راهنمایی و مشاوره هستند می توانند با مشاوران و روانشناسان دکتر در ارتباط بوده تا راهنمایی های لازم جهت درمان را دریافت نمایند.

فواید ترک الکل چیست؟

مصرف الکل به دلیل آنکه به دوز پایین یا مصرف ناچیز محدود نمی شود، همانند اعتیاد شیشه، تریاک، هروئین و … همیشه خطرآفرین خواهد بود. چرا که با ترکیباتی که در خود دارد بدن را دچار وابستگی کرده و کارکرد سیستم بدن را مختل می کند.

به همین دلیل، اگر برای ترک آن اقدامی صورت نگیرد، به زودی نه تنها از نظر جسمی و فیزیکی، بلکه از لحاظ روحی و روانی نیز بسیار مخرب خواهد بود. پر واضح است که ترک الکل با چالش های خاص خود همراه است، اما نتایج مثبتی که به همراه دارد بشدت ارزشمند خواهد بود. شاید برای شما هم اطلاع از فواید ترک الکل جالب و ضروری باشد. در ادامه آن ها را مرور خواهیم کرد.

بهبود کارایی مغز

فواید ترک الکل چیست؟

از آنجا که ترکیبات الکل باعث مسدود شدن سیگنال های مغز می شود، عوارضی همچون گفتار نامفهوم، واکنش های ضعیف و حافظه کم را سبب خواهد شد. همچنین، بر اساس تحقیقات انجام شده در دانشگاه بوستون اعتیاد به الکل لوب های جلویی مغز را کوچک میکند. این در حالی است که ترک الکل موجب می‌شود تا ماده خاکستری از بین رفته بعد از دو هفته در مغز شروع به بازسازی کند. بدین ترتیب، پردازش اطلاعات و زوال عقل بهبود خواهد یافت. 

سلامت قلب و عروق

تاثیر الکل بر روی قلب و عروق مشکلاتی همچون فشار خون، سکته قلبی، نارسایی قلبی، انفارکتوس میوکارد و … را به وجود می‌آورد. به طوری که افراد مصرف کننده الکل شش برابر بیشتر از افراد عادی در معرض خطرات و آسیب های قلبی عروقی قرار دارند. این در حالی است که ترک الکل سبب کاهش فشار خون، چربی خون و نارسایی های قلبی می گردد.

بهبود عملکرد کبد

کبد از جمله اندامهای است که برای دفع سموم نقش اساسی را ایفا می کند. حال اگر نوشیدن الکل بیش از حد باشد، توانایی این بخش برای مقابله با سموم کاهش یافته و مشکلاتی همچون کبد چرب و سیروز را به وجود می‌آورد.

خبر خوب آن است که کبد قابلیت ترمیم سازی دارد یعنی پس از ترک الکل، شروع به بازسازی خود میکند. بنابراین هرچه این ترک زودتر اتفاق بیفتد، کبد سالم تر و جوان تری خواهید داشت.

قوی تر شدن سیستم ایمنی

از مهمترین عوارض مشروب برای مردان و زنان ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن می باشد. این ماده بواسطه کم کردن گلبول های سفید خون منجر به نقص سیستم ایمنی خواهد شد. با این حال، سیستم ایمنی افرادی که موفق به ترک الکل می شوند، حدود یک ماه بعد مجدداً شروع به فعالیت و و قوی تر شدن می کند.

بهتر شدن خلق و خو

تاثیرات بسیار منفی الکل در خلق و خو، عصبانیت، پرخاشگری، قضاوت های نادرست، افسردگی، اضطراب، انزوا و … در پژوهش های گوناگون به اثبات رسیده است. همین امر موجب روابط ناسالم و حتی طلاق عاطفی زن و شوهر می شود. اما با ترک الکل و نبود خماری، اشتیاق برای برقراری ارتباط با دیگران بسیار بیشتر شده و توانایی تصمیم گیری نیز بالا می رود.

سایر فواید ترک الکل

  • بازگشت مجدد وزن بدن به حالت نرمال
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان
  • بهبود روابط جنسی
  • خواب بهتر و با کیفیت تر
  • احتمال بیماری کمتر
  • فشار خون کمتر
  • بالا رفتن انرژی
  • پوست جوانتر و شفاف تر
  • صرفه جویی در هزینه
  • کنترل بیشتر بر روی رفتار
  • زندگی اجتماعی بهتر
  • احساس بهتر
  • جذب راحت تر ویتامین ها
  • بهبود حافظه
  •  

ترک الکل چند روز طول می کشد؟

ترک الکل چند روز طول می کشد؟

اینکه ترک الکل چند روز طول می کشد بستگی به مدت زمان و نوع الکل هایی دارد که مصرف شده است. هر چقدر دوره طولانی تر و میزان درصد الکل بالاتر باشد، زمان بیشتری برای ترک آن نیاز است. بنابراین، نمی‌توان دقیقاً گفت که چند روز برای این پروسه نیاز است. اما به طور کلی، فرایند زمانی ترک را می توان به شرح زیر بیان نمود.

  • ۶ ساعت پس از ترک: علائم چندانی در این مرحله نشان داده نمی شود. اما اگر فرد در دفعات نزدیک و منظم نوشیدن را تجربه کرده باشد احتمالاً علائم متوسط تا شدید را احساس می کند.
  • ۶ تا ۲۰ ساعت پس از ترک: افرادی که به مدت طولانی الکل رسیدند احتمالاً حدود ۱۰ ساعت پس از طرح شروع به تشنج و درد می کنند. البته این مورد معمولاً بعد از دو یا سه روز به شدت کاهش می یابد.
  • ۲۲ ساعت پس از ننوشیدن:در این مرحله علائم به اوج خود رسیده و احساساتی همچون اضطراب، افسردگی، تحریک پذیری، بی اشتهایی و مشکل در خوابیدن بروز می کند.
  • ۲۴ ساعت پس از ترک: احتمالا شخص شروع به توهم و خیال می کند و این مورد در طی ۳۶ تا ۴۸ ساعت به اوج خود خواهد رسید.
  • ۳۶ ساعت پس از ترک: علائم متوسط تا شدید در این بازه زمانی خود را نشان می دهد که امکان دارد شامل لرزش، بالا رفتن تپش قلب، عرق شدید، بی قراری، تهوع، استفراغ، کابوس، عدم تمرکز، حساس شدن بیش از حد نسبت به نور و صدا و غیره باشد. در موارد حادتر ترک الکل، احتمال تشنج وجود دارد که بسیار خطر آفرین می باشد.
  • ۴۸ ساعت پس از ترک: در این مرحله احساساتی همچون بی قراری، کاهش هوشیاری، عدم تنظیم مناسب دمای بدن، فشار خون و … رخ می دهد. البته این تاثیرات معمولاً در ۵% از ترک کنندگان دیده می شود.
  • ۴ روز پس از ترک: علائم خفیف در چهار یا پنج روز بعد از ترک کاهش می یابند.
  • یک هفته پس از ترک: پس از این مدت توهم رو به کاهش می رود. اما احتمال اینکه تا یک ماه بعد نیز گاهی شخص دچار توهم شود نیز وجود دارد.

بدن پس از ترک الکل چه علائمی نشان می دهد؟

بدن پس از ترک الکل واکنش های روحی و جسمی مختلفی را از خود نشان می دهد. این واکنش ها در ساعات و روزهای اولیه احتمالا چندان خوشایند نیست، اما بتدریج نتایج و احساسات مثبت خود را نشان خواهند داد. به ویژه آنکه در مواقعی که نوشیدن طولانی و زیاد بوده باشد، مغز به انرژی و مواد شیمیایی بیشتری جهت تسکین نیاز دارد که این امر سبب زمانبر بودن پیدایش حالات خوب باشد. بارزترین علائم مثبت و منفی جسمی و روحی پس از ترک به ترتیب زیر می باشند.

  • افسردگی موقت: از آنجا که الکل بسیاری از سیستم ها و انتقال دهنده های عصبی را لمس و تحت تاثیر قرار می دهد، ممکن است تا مدتی پس از ترک مغز به دنبال آن بگردد تا آنکه به مرور به حالت تعادل برسد. بعلاوه با توجه مسدود شدن گیرنده ها توسط الکل و ایجاد احساس شادی کاذب، افسردگی بعد از ترک طبیعی خواهد بود و نباید ناامید شد.
  • استرس یا اضطراب: احتمالا زمانی که از مسئله یا موردی ناراحت بوده اید، با خوردن الکل آن ها را فراموش نموده اید. در حالیکه که بعد ترک با بسیاری از مسائل حقیقی روبرو خواهید شد که زمانی آن ها را نادیده می گرفتید. این مورد باعث استرس و اضطراب در شما خواهد شد. در حالی که اگر یاد بگیرید که بدون الکل مشکلات خود را حل کنید، اعتماد بنفس بالاتری خواهید داشت.
  • علائم کوتاه مدت در روزهای اولیه: تب و لرز، سردرد، اضطراب، تهوع، بی خوابی، لرزش، استفراغ، هذیان خمری، اضطراب و افسردگی، پرخاشگری، کابوس دیدن، کاهش انرژی، کاهش متابولیسم، کاهش و سردی مزاج جنسی، اختلال در خواب.
  • بهبود عملکرد جسم در طولانی مدت: با قطع و ترک الکل، بدن شروع به ارسال سیگنال به قسمت های مختلف بدن می کند و سعی در برقراری تعادل دارد. البته این پدیده یک شبه اتفاق نمیفتد و نیاز به زمان دارد. بدین ترتیب، مجددا کنترل حواس، مدیریت واکنش ها، بهبود انرژی بدن، رفع خماری، کاهش بیماری ها و سرطان ها و … رخ خواهد داد.

آیا ترک الکل در خانه امکانپذیر است؟

یا ترک الکل در خانه امکانپذیر است؟

اگر می خواهید بدون مراجعه به مراکز و کلینیک های توانبخشی، در خانه الکل را ترک نمایید، بایستی چند نکته را مورد نظر داشته باشید. چرا که ترک اعتیاد به الکل در خانه غالبا به دلیل دردها و سختی هایی که فرد تجربه می کند، دشوار می باشد. اما نکته بسیار مثبت آن در این است که خود را تحت حمایت خانواده و افرادی می بیند که برای او مهم هستند و این موضوع به او انگیزه می دهد. با این وجود، برای کسب یک نتیجه توصیه می شود که نکات زیر را مدنظر داشته باشید.

  • دلایلی که شما را به سمت نوشیدن سوق می دهید بیابید و یادداشت کنید. ممکن است جمع های دوستانه، شکست عشقی، فرار از تنهایی، استرس و یا هر مشکل دیگری منشا این تمایل باشد. آن را پیدا و برای رفع شان راهکار مناسب بیندیشید.
  • اگر در موقع یا مواقع خاصی از شبانه روز عادت به نوشیدن دارید، فعالیت هایی را ترتیب دهید تا با مشغول شدن ذهن و بدن، حواستان کمتر در پی نوشیدن برود.
  • هر نوع نوشیدنی الکلی که در خانه داشته اید را از بین ببرید تا برای خوردن آن ها وسوسه نشوید.
  • به خانواده، دوستان یا هر کسی که برایتان مهم است در مورد ترک الکل خود بگویید. به این نحو حتی اگر مجددا قصد بازگشت داشته باشید، آن ها به شما کمک خواهند کرد.
  • فواید ترک الکل که قبلا به آن ها نیز اشاره شد را دائما با خود مرور یا حتی در جایی یادداشت نمایید.
  • پیشرفت هایی که تاکنون در مسیر ترک داشته اید را در جایی یادداشت و بخاطر آن ها به خود افتخار کنید.
  • از سایر نوشیدنی های سالم مورد علاقه خود استفاده کنید. حتی می توانید از دم نوش های خوش طعم و آب میوه ها لذت ببرید.

ترک الکل به روش سم زدایی

اگر به دنبال ترک الکل در کمترین زمان باشید، سم زدایی بهترین روش می باشد. این راهکار بیشتر برای افرادی است که بیش از حد به الکل اعتیاد پیدا کرده و در معرض خطرات جدی می باشند که البته خالی از عوارض منفی نیز نیست.

برای این کار غالبا نیاز است که به متخصصان این حوزه مراجعه شود. اما در مواردی ترک الکل در خانه با روش سم زدایی نیز انجام می شود. با این وجود، به دلیل خطرات احتمالی بهتر است که این کار با نظارت پزشکان صورت گیرد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

خلاصه مطالب

در این مقاله هدف ما آگاهی سازی در مورد فواید ترک الکل در خانه و همه شکل های مختلف آن بود و سعی کنیم تا به طور گام به گام توضیح دهیم که ترک الکل چند روز طول می کشد.

با این وجود، اگر احساس می کنید که ترک الکل برای شما یا نزدیکانی که به آن اعتیاد دارند دشوار است، می توانید مشاوره تخصصی دریافت کرده و شناخت بیشتری از بهترین روش های انجام این کار به دست آورید. همکاران ما در تمامی روزهای هفته از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما عزیزان می باشند.

ترک الکل چند روز طول می کشد؟

در مقاله کنونی می توانید مراحل و زمانبندی ترک الکل را مطالعه فرمایید.

بدن پس از ترک الکل چه واکنش هایی نشان می دهد؟

رایج ترین علائمی همچون تب و لرز، سردرد، اضطراب، تهوع، بی خوابی، استفراغ، هذیان، افسردگی، پرخاشگری، کابوس دیدن، کاهش انرژی، کاهش متابولیسم، اختلال در خواب و … می باشند.

فواید ترک الکل چیست؟

ترک الکل سبب تنظیم خواب، شاداب شدن پوست، کاهش خطر ابتلا به سرطان، کاهش بیماری های قلبی، کنترل رفتار، روابط عمومی بهتر و … می شود.

آیا ترک الکل در خانه امکانپذیر است؟

بستگی به شرایط پزشکی و روانی فرد دارد. برای اطلاع از این امر می توانید از مشاوران دکتر فکر راهنمایی بگیرید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

Check Also

درمان اعتیاد بدون بستری شدن در کمپ با مدل ماتریکس

درمان اعتیاد بدون بستری شدن در کمپ با مدل ماتریکس

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور