خماری تریاک
خماری تریاک

داروی گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک

قرار گرفتن در شرایط خماری تریاک مانند تمام مواد مخدر دیگر، می تواند برای فرد مشکلات و دردهای روحی و جسمی به وجود آورد که او را از انجام امور روزمره بازدارد. برای این منظور، علاوه بر شیوه های علمی، می توان از داروی گیاهی جهت تسکین و جلوگیری از خماری تریاک استفاده نمود. همچنین، روش های مختلفی نیز برای درمان پا درد وجود دارد که برخی موقتی و تعدادی دائمی هستند.

در این مقاله بیشتر به این موضوع می پردازیم و با راه های مختلف درمان و کاهش درد خماری تریاک آشنا خواهیم شد. همچنین، اگر خود یا نزدیکانتان در این مرحله قرار دارید و نیازمند راهنمایی و مشاوره در مورد روش های کارآمد ترک اعتیاد می باشید، می توانید با مشاورین ما تماس گرفته و پاسخ سوالات خود را در اسرع وقت دریافت نمایید. 

علائم خماری تریاک چیست؟

آسیب ها و اثرات مخرب مواد مخدر بر مغز و سایر اعضای بدن و حتی روان بر هیچ کسی پوشیده نیست . فردی که در حالت نشئگی به سر می برد، دچار حالات غیر طبیعی ناپایداری می شود. نقطه مقابل آن حالت خماری است که شخص دردها و رنج های گوناگونی را تجربه می کند.

تریاک به عنوان یکی از فراوان ترین مواد مخدر در کشور ما، مصرف کنندگان را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است. فارغ از مسائل دوران مصرف، اصلی ترین معضلات به تحمل دردهای دوران ترک تریاک و یا عدم مصرف موقتی آن مربوط می شود.

خماری تریاک می تواند تاثیرات مختلفی را بر روی ظاهر، جسم و روان داشته باشد. این علائم بسته به نوع و مدت زمان مصرف و همچنین طول دوره خماری متفاوت است و در هر فردی دارای شدت و ضعف می باشد. رایج پیامدهای خماری تریاک به شرح زیر می باشند.

  • تاری چشم
  • کم اشتهایی
  • تب و لرز شدید
  • بالا رفتن فشار خون و مشکل در تنفس
  • تعریق
  • آبریزش بینی
  • درد عضلانی و مفاصل
  • اسهال
  • یبوست و خارش بدن
  • تحریک پذیری و عصبانیت
  • پریشانی
  • افسردگی
  • کاهش تعامل با دیگران

داروی گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک

داروی گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک

بسیاری از افرادی که در دوره خماری تریاک به سر می برند، برای درمان به دنبال شیوه های سنتی و خانگی هستند. زیرا این روش ها معمولا کم هزینه تر بوده و شخص را از مراجعه و بستری شدن در کلینیک های ترک اعتیاد تریاک بی نیاز می کند. ما در ادامه به برخی از تاثیرگذارترین گیاهان جهت جلوگیری از خماری تریاک اشاره کرده ایم. با این وجود، نباید تنها به خوردن این گیاهان بسنده کرد و لازم است که نکات روانشناختی نیز مورد توجه قرار گیرد. 

زنجبیل برای درمان خماری تریاک

زنجبیل خاصیت گرماکنندگی و محافظتی داشته و به افزایش جریان خون کمک می کند. در اثر این ویژگی ها، حالت تهوع و ناراحتی های معده ناشی از خماری تریاک کاهش می یابد. از سوی دیگر، زنجبیل یک گیاه مفید برای دفع سموم محسوب می شود

زردچوبه

زرچوبه یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها است و علاوه بر این خاصیت، از معروفترین گیاهان ضد التهای و تسکین خماری تریاک به شمار می آید. از آنجا که تریاک و مواد مخدر تاثیر منفی بر روی کبد می گذرانند، زردچوبه می تواند آن ها را بازسازی و ترمیم نماید.

نعنا

دمنوش نعنا برای آرام کردن درد و حالت تهوع ناشی از خماری تریاک موثر است. این گیاه انرژی را افزایش داده و به بیشتر شدن تمرکز می کنند. از دیگر خواص نعنا می توان به درمان یبوست، اختلالات روده، نرمال کردن ضربان قلب، رفع خستگی و تنش، ضد عفونی و … اشاره کرد.

اسطوخودوس

علائم خماری تریاک چیست؟

اسطوخودوس را که گل های لاوندر نیز می نامند، به شکل بوته ایی رشد کرده و می توان آن را به صورت اسانس یا روش های درمانی استفاده شود. این گیاه خواص های متعددی دارد. اما مهمترین آن ها که در درمان خماری تریاک موثر می باشد، کاهش تشنج و اسپاسم عضله می باشد. برای این منظور از روغن اسطوخودوس برای ماساژ استفاده می شود.

آویشن

آویشن ترکیبات سم زدا و آنتی اکسیدانی قوی دارد. این گیاه می تواند سمیت مواد مخدر را کاهش داده و به عنوان یکی از داروی گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک محسوب می شود. همچنین، آویشن در سلامت کبد و مغز تاثیرگذار است و به بهبود اثرات سوء مواد مخدر کمک می کند.

مارچوبه

مارچوبه به علت داشتن فیبر بالا، داروی تسکین درد خماری تریاک محسوب می شود. این ماده در بهتر شدن پروفایل لیپیدی پلاسما و کاهش آسیب کبدی نقش دارد. برگ مارچوبه که دارای مواد معدنی بیشتری است، می تواند سمیت سلول ها را کم نماید و با بیشتر کردن فعالیت سلولی، برای پیشگیری و تسکین درد خماری موثر باشد.

اسپند

در یک تحقیق علمی ادعا شد که اگر افراد معتاد چند عدد اسپند را با کمی عسل میل نمایند، نسبت به مواد مخدر احساس بیزاری پیدا می کنند. گذشته از این خاصیت ضد اسپاسم و ضد دردی این گیاه، برای درمان خماری تریاک مفید می باشد.

جینسینگ قرمز

جینسینگ که در کشور کره بیشتر یافت می شود، از دیرباز به عنوان یکی از داروهای گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک شناخته می شده است. در کشور ما هم این گیاه در برخی از عطاری ها و مراکز درمانی به فروش می رسد و در تسکین علائم خماری همچون سر درد، سریجه و معده درد موثرند.

پونه (پورامینی)

بر اساس تحقیقی که بر روی ترک مورفین موش های صحرایی انجام گرفت، گیاه پونه با خاصیت آرام بخشی، ضد درد، ضد اضطراب، خواب آوری و ضد اسپاسمی می تواند به عنوان یک داروی طبیعی تسکین درد خماری تریاک اثر بخش باشد. عصاره این گیاه که در مناطق بسیاری در ایران یافت می شود، به شکل دمنوش یا جوشانده استفاده می شود.

گیاه سکبینه

این گیاه که دارای گل های زرد رنگی است، در مناطق ایران به وفور یافت می شود. از نظر طب سنتی به اثبات رسیده است که این گیاه ضد درد، ضد التهابی، ضد تشنج، و شل کننده عضلات می باشد که علائم خماری تریاک را تا حد زیادی کم می کند. آزمایشات این اثربخشی را در ترک مورفین بخوبی نشان داد و به دلیل سهولت دسترسی، به وفور قابل استفاده است. 

درمان پا درد خماری تریاک

درمان پا درد خماری تریاک

یکی از بیشترین مواردی که افراد را در مدت ترک اعتیاد آزار می دهد، دردهای عضلانی است. این دردها به صورت سوزن سوزن شدن، درد استخوانی، به خواب رفتن دست و پا، سوزش و خارش، و توهم های حس لامسه بروز می کنند.

برای کاهش و درمان پا درد خماری تریاک  چند روش وجود دارد. توصیه می شود مواردی که در زیر به آن ها اشاره شده است را انجام دهید و اگر هر کدام را چندان موثر ندیدید، دیگری را امتحان نمایید. البته تاثیر این روش ها غالبا کوتاه مدت است و برای تسکین طولانی مدت بهتر است از راهکارها یا داروی تسکین درد خماری تریاک استفاده شود.

آب درمانی کنید

آب ولرم و گرم یکی از بهترین گزینه ها برای درمان پا درد خماری تریاک  و به طور کلی دردهای عضلانی است. آب گرم باعث تسهیل جریان خون در پوست و سایر عضلات بدن می شود.

اما توجه داشته باشید که نباید انتظار داشت که این آرامش دائمی باشد. زیرا بیشتر برای تسکین های موقتی استفاده می شود. برای این منظور می توانید پاهایتان را در وان آب گرم نگه داشته و یا دوش آب گرم بگیرید.

پاها را ماساژ دهید

ماساژ تاثیر بسزایی در بازیابی انرژی و ارامش ذهن دارد. به همین دلیل به افرادی که خماری تریاک را تجربه می کنند، توصیه می شود که در کنار سایر تدابیر، از ماساژ برا ی درمان پا درد خماری تریاک  بهره ببرند.

در یک تحقیق ثابت شد که ماساژ به علت تحریک 12 عصب در جمجمه و افزایش تپش قلب، می تواند جذب مواد غذایی را بیشتر کرده و استرس و اضطراب را کم کند. بنابراین، معمولا این افراد افسردگی و حالاتی همچون پرخاشگری را کمتر نشان می دهند.

داروی تسکین درد خماری تریاک

داروی تسکین درد خماری تریاک

گاهی دردهای خماری آنقدر زیاد است که داروی گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک  چندان کارساز نیست. بنابراین، ناگزیر باید از مسکن ها و داروها برا تخفیف این دردها استفاده شود. بسته به میزان درد و متدی که کلینک ها استفاده می کنند، داروی تسکین درد خماری تریاک نیز متفاوت خواهد بود. مهم ترین این مسکن ها به شرح زیر می باشد. اما توصیه می شود که قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت نمایید.

  • متادون
  • بوپرنورفین
  • بوپرنورفین و نالوکسون
  • نالترکسون
  • باکلوفن
  • گاباپنتین
  • ویگاباترین

سخن پایانی

در این مقاله تلاش شد تا اطلاعات مفیدی را در مورد داروی گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک و سایر داروهای تسکین پا درد ارائه شود.

اگر با وجود روش های ذکر شده همچنان نیاز به راهنمایی های بیشتری هستید یا در این زمینه با سوالات مختلفی مواجه شده اید، می توانید برای دریافت پاسخ آن ها با کارشناسان ما تماس بگیرید. همکاران ما در تمامی روزهای هفته از ساعت 8 صبح الی 12 از طریق تماس تلفنی و آنلاین شما را یاری می دهند. 

بهترین داروی گیاهی جهت جلوگیری از خماری تریاک چیست؟

در این مقاله می توانید داروهای گیاهی موثر جهت کاهش دردهای خماری تریاک را مطالعه فرمایید.

برای درمان پا درد خماری تریاک چه باید کرد؟

برای این منظور می توان از روش های مختلفی همچون آب درمانی و ماساي درمانی استفاده کرد.

داروهای تسکین درد خماری تریاک کدامند؟

مهمترین این داروها متادون عبارتند از بوپرنورفین، بوپرنورفین و نالوکسون، نالترکسون، باکلوفن، گاباپنتین، و ویگاباترین که البته باید با تجویز پزشک مصرف شود.

اگر داروهای گیاهی برای خماری تریاک موثر واقع نشود، چه باید کرد؟

برای دریافت راهنمایی و مشاوره در این مورد می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

4.4/5 - (10 امتیاز)

همچنین ببینید

نظر مراجع در مورد مصرف ناس

نظر مراجع در مورد مصرف ناس

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور