10روش جهت تقویت خلاقیت کودکان
10روش جهت تقویت خلاقیت کودکان

10روش جهت تقویت خلاقیت کودکان

اگر 10 روش جهت تقویت خلاقیت کودکان به کار ببرید، قطعا در راستای روش های پرورش خلاقیت کودکان بهترین گام ها را برداشته اید. در رابطه با تاثیر نقاشی در یادگیری و خلاقیت کودکان باید گفت این تمرین بسیار خوبی برای کودکان خواهد بود. برای شکوفائی خلاقیت کودکان می توانید با مشاوران ما که شماره های آنان در جدول زیر موجود است، تماس حاصل نمایید.

خلاقیت کودکان

در بیش از ۹۰ درصد کودکان، خلاقیت به طور ذاتی وجود دارد و بسیار علاقمندند که کارها را با ابتکار خاصی انجام دهند اما اینکه چرا برخی از کودکان پس از اینکه بزرگ میشه من دیگر خلاقیت لازم را ندارند و یا تمایلی به آن ندارند، علامت سوالی است که پاسخ آن به رفتار والدین و محیطی که کودک در آن بزرگ شده است باز می گردد.

قطعاً والدین نقش بسیار مهمی در پرورش خلاقیت کودکان خواهند داشت و به همین دلیل در صورتی که خلاقیت کافی را نداشته باشند نمی توانند فرزندان خوبی را پرورش دهند و این موضوع مانع از این می شود که در آینده حتی اگر از روش‌های مختلف خلاقیت اطلاعی داشته باشند تا بتوانند به خوبی این موضوع را در خودشان پرورش دهند.

هر کودکی موجودی منحصر به فرد است با ویژگی های شخصیتی و همچنین نحوه برخورد و متفاوت از دیگران در صورتی که از روی ناآگاهی به دنبال هماهنگ کردن او با جامعه اطراف خود باشید، این خلاقیت را از بین برده ایم یا او را قربانی خواسته‌های دیگران و آنچه معمولا عادی است نموده‌ایم، بنابراین قبل از اینکه از راهکارهای لازم اطلاع پیدا کنید. بهتر است کمی روی خودتان کار کنید.

روش های پرورش خلاقیت کودکان

خلاقیت کودکان
روش های پرورش خلاقیت کودکان

همانطور که ذکر شد، برای اینکه کودکان خلاقی پرورش دهیم، ابتدا لازم خودمان تلاش کنیم تا خلاقیت لازم را داشته باشیم و این خلاقیت را در خودمان نیز پرورش دهیم متاسفانه برخی از والدین، از کوچکترین خلاقیت کودکان را به گونه‌ای پاسخ می دهند که مشکلاتی را برای آنها به وجود می‌آورد و به همین دلیل به دنبال روش های مقابله با استرس در کودکان و نشانه های آن در آینده می باشد.

مهمترین و بهترین روش های پرورش خلاقیت کودکان و افزایش خلاقیت در کودکان  که مطابق با تحقیقات روانشناسی انجام شده در سراسر دنیا و راهکارهای موثر و مفید برای همه کودکان می باشد به شرح زیر می باشد :

1.برای نظرات کودکان ارزش قائل باشید

گاهی در صحبت های روزمره و عادی شما ممکن است هنگامی که موضوعی را مطرح می‌کنید، فرزند شما نیز در رابطه با همان موضوع نظراتی را ارائه دهد و یا راهکارهایی به ذهنش برسد که تمایل داشته باشد این موضوع را با شما مطرح نمود در این شرایط حتی اگر نظرات منطقی و درست هم نیست، هرگز او را سرزنش نکنید و به این نظرات اهمیت دهید.

این نوع برخورد موجب می شود تا کودک احساس مهم بودن کند و همچنین نظرات و ایده های بهتری به ذهنش برسد. جالب است بدانید کودکان به دلیل قدرت تخیل بسیار بالایی که دارند گاهی حتی بهتر از ما می‌توانند نحوه برخورد با مسائل مشکلات را بیابند و راه حل های خلاقانه را ارائه دهند. بنابراین در برخورد با بعضی از مسائل می توان به راحتی از آنها کمک دریافت کرد.

2. مشارکت دادن کودکان در حل مسائل روزمره زندگی

والدین باهوش به کودکان خود جرات و جسارت صحبت کردن و اظهار نظر را می دهند. در برخی از مسائل زندگی روزمره خوب است که از کودکان مشاوره بگیرید و آنها را در حل مسائل مشارکت دهید. گاهی ممکن است این کار کاملاً غیر ضروری یا کاری بیهوده به نظر برسد اما هرگز این طور نخواهد بود زیرا یکی از راه های خلاقیت کودکان همین است.

حتی اگر کودکان توانایی درک مسائل مختلف را نداشته باشند، باز هم اگر خلاقانه و تفکر خلاقانه ای داشته باشند می توانند به این موضوع نگاه کنند و توانایی درک آن را پیدا کند. بی اهمیتی و راه حل هایی که به کودکان ارائه می دهند این پیامد را دارد که مادر مشاوره کودک و نوجوان بسیار به آن برمیخوریم که کودکان نمی توانند خود را افراد با ارزشی بدانند.

اعتماد به نفس کودکان علاوه بر پرورش خلاقیت بسیار می تواند تقویت شود. نظر شما را به طور کامل جذب نماید و در حل مسائل به شما کمک کند تمرین و آموزش کودکان موجب می شود با این روش بتوانند در آینده در رابطه با مسائل و مشکلات خود از زوایای مختلفی نگاه کنید و این بررسی موجب بهبود عملکرد آنها در زندگی شخصی و خانوادگی در آینده خواهد شد.

3. برای پرورش خلاقیت کودکان حق انتخاب را از آن‌ها نگیرید

برای پرورش خلاقیت کودکان حق انتخاب را از آن‌ها نگیرید
برای پرورش خلاقیت کودکان حق انتخاب را از آن‌ها نگیرید background.

کودکان نیز مانند ما انسان های بزرگ این اجازه را باید داشته باشند که در رابطه با مسائل شخصی خودشان با کمک بزرگترها تصمیم گیری نمایند. اینکه کودک تماماً امر و نهی والدین را به جا آورد و متناسب با تصمیمات آنها رفتار و عمل نماید، کاملاً اشتباه است. امری که شاید در اصطلاح عامیانه ما فرزند بسیار حرف گوش کن و مثبتی به نظر برسد.

انتخاب های کودکان و قدرت انتخاب آنها نباید در مواردی باشد که آنها توانایی تشخیص پیامدهای منفی و مثبت را نداشته باشند. اما بسته به نوع رفتار کودک یکی از مهارت هایی که می تواند کیفیت زندگی را در آینده تعیین نماید، همین است. همچنین می توانید با این روش او را متوجه مسئولیت‌های هر نوع انتخاب خود نمایید.

4. به کودکتان اجازه اشتباه کردن و شکست خوردن را بدهید

همه ما انسان ها حق انتخاب در زندگی داریم و متناسب با این حق می‌توانیم تصمیم‌گیری را در رابطه با مسائل مختلف زندگی داشته باشیم. تمامی تصمیمات و انتخاب های ما نمی تواند منجر به موفقیت شود و گاهی انتخاب های ما موجب می‌شود که در آینده با شکست هایی مواجه شویم. چرا برخی از افراد بزرگسال می توانند با پیامدهای منفی انتخاب خود کنار بیایند؟

به کودکتان آموزش دهید که با هر اشتباهی می تواند تجربه بیشتری را کسب نماید و تلاش کنند تا در رابطه با اشتباهات خود آنها را برطرف کند و در مسیر موفقیت پیاده برود این موضوع را می توانید از هم اکنون به او آموزش دهید که هر شکستی می‌تواند درسی برای او در آینده داشته باشد که بسیار بتواند کمک کننده باشد.

5. به خاطر پرسیدن سوال ها و کنجکاوی هایش او را سرزنش نکنید

کودکان نسبت به بسیاری از موضوعات و آنچه در اطراف آنها می گذرد، بسیار دقت دارند و کاملاً کنجکاوانه برخورد می کنند. در صورتی که شما به این کنجکاوی ها به خوبی پاسخ دهید و یا به سوالات آنها اهمیت دهید، این مسئله موجب می شود تا به دنبال کنکاش بیشتری برای موارد مختلف باشد و به همین دلیل زمینه برای بروز خلاقیت در او ایجاد خواهد شد.

گاهی ممکن است علل بهانه گیری کودکان و راه حل های برخورد با کودک بهانه گیر همین کنجکاوی های زیاد آنها و عدم پاسخگویی مناسب شما به این نوع کنجکاوی ها باشد. به همین دلیل است که آنها تصور می کنند کنجکاوی ها و کسب اطلاعات کودکان می توانند موجب شود تا با زوایای مختلف موارد آشنا شوند و به دنبال آن به دنبال خلاقیت برای حل مسائل خود باشد.

6. فرزندتان را با دیگری مقایسه نکنید

برای درک این موضوع که مقایسه چه تاثیری در روحیه فرزندتان خواهد داشت؟ مثال بسیار عادی و معمولی را می توان زد به عنوان مثال اینکه آیا شما تمایل دارید که در مقام مقایسه قرار بگیرید؟  اگر شما را به عنوان پدر یا مادر یا خواهر یا برادرتان در یک جمع و یا در خلوت مقایسه کنید، چه احساسی به شما دست خواهد داد؟ چقدر این مقایسه می تواند تاثیر منفی بر شما بگذارد؟

سم کشنده خلاقیت کودکان را می‌توان مقایسه کردن با سایر کودکان دانست در صورتی که او را به خاطر موارد مختلفی مورد مقایسه قرار دهید و به همین دلیل او را سرزنش نمایید، این مسئله نه تنها موجب می شود که اعتماد به نفس خود را از دست بدهد، بلکه نسبت به فرد دیگر نیز احساس منفی پیدا خواهد کرد و تلاش می کند تا تمامی احساسات خود را به خشم تبدیل کند.

7. زمینه را برای بروز خلاقیت کودکان فراهم کنید

یک مثال ساده و کاربردی در رابطه با کودکان مختلف که عمدتاً ممکن است آن را تجربه نمایند، ترس کودکان از تاریکی می باشد.  در همین موقعیت ساده می توانید با قرار دادن یک نور در تاریکی دستان خود و او را به اشکال مختلفی در بیاورید و به همین دلیل علاوه بر این که ترس آنها از این موقعیت خواهد ریخت، می توانند به راحتی نیز خلاقیت آنها پرورش پیدا می کند.

اسباب بازی هایی که کودکان را می تواند به پرورش خلاقیت کمک نماید، از دیگر مواردی است که می توان به آن توجه نموده. بازی با خاک یا به اصطلاح خاک بازی در دنیای کودکان برای تقویت بسیاری از عملکرد های آن ها موثر خواهد بود و همچنین را برای خلاقیت شما به خوبی باز کند.

8. با فرزندان خود همانند یک فرد بزرگسال رفتار کنید

با فرزندان خود همانند یک فرد بزرگسال رفتار کنید
با فرزندان خود همانند یک فرد بزرگسال رفتار کنید

زمانی که با فرزندانتان کودکانه صحبت می‌کنید و یا همانند بچه ها با او رفتار می‌کنید، کودکان به توانایی‌های خود شک می‌کنند و تصور می کنند که کامل نیستند. به همین دلیل اعتماد به نفسشان را از دست می‌دهند. در این صورت دیگر نمی توانند خلاقیتی از خودشان نشان دهند. طبیعی است که کودکان برخی از کلمات را اشتباه بیان کنند. اما تکرار شما موجب می شود اشتباهاتشان تصحیح نشود.

گاهی شاید این اشتباهات، برای شما به عنوان یک والد بسیار جذاب و بانمک باشد که فرزندتان می تواند کلمات را به طور صحیح ادا نماید. اما اگر شما نیز رفتاری همانند او داشته باشید، یا آن گونه که او صحبت می کند صحبت نمایید، باعث می شود که تصور کند یک کودکی است که توانایی بزرگ شدن را نخواهد داشت و همین مسئله موجب می شود تا خلاقیت کودکان او از بین برود.

9. مکان های دیدنی مناسبی را برای کودکان ترتیب دهید

جالب است بدانید بخشی از آموزش ما از طریق دیدن می‌تواند صورت پذیرد. زمانی که کودکان را به مناطقی در آغوش طبیعت می برید، و یا به مکان های الهام‌بخش می‌برید، رفتن به کوه و دشت و یا سایر موارد در طبیعت ، موجب تقویت قدرت خلاقیت در کودکان می‌شود. این مسئله باعث می‌شود کودکان از نزدیک با پدیده‌های طبیعی آشنا شوند.

در واقع تقویت کودکان و ترغیب آنها به دیدن موارد مختلف موجب می شود تا از از دنیای واقعی ایده و الهام بگیرند و به همین دلی لدر پرورش خلاقیت آنها بسیار موثر خواهد بود. چرا که آنها را به عنوان یک الگو برای خود در نظر می‌گیرند و کم‌کم راهی را برای برقراری ارتباط با دنیای ذهنی شان ایجاد می‌کند.

10. به تخیل کودکان  پرو بال دهید

گاهی برخی از والدین، هنگامی که این موارد را به آنها آموزش می دهیم در پاسخ به این موضوع اشاره دارند که ما نمی توانیم حتی به خوبی به امور منزل برسیم و کودکمان بسیار صحبت می کند یا اینکه من باید مراقب او باشم و زمانی برای پر و بال دادن به خلاقیت هایش و یا تخیلاتش ندارم. اگر طرز فکر شما نیز اینگونه است، پس هرگز به دنبال یک کودک خلاق نباشید.

در تحقیقی که در یکی از کشورهای خارجی بر روی کودکان با هر نوع خلاقیتی صورت پذیرفت، از آن ها خواسته شد تا تمام تخیلات خود را عنوان نمایند. جالب است بدانید از همین تخیلات کودکان می توانستند به اکتشافات بسیار مهمی برسند. زیرا بخشی از آنها بر اساس نیاز و بخش دیگر بر اساس کمک های بود که می توانستند به تمام انسان‌ها داشته باشند بوده است.

تاثیر نقاشی در یادگیری و خلاقیت کودکان

خلاقیت کودکان

در رابطه با تاثیر نقاشی در یادگیری و خلاقیت کودکان باید بگوییم که نقاشی هنری است که در آن کودک می‌تواند هر آنچه که در درون خود دارد، بروز دهد و یکی از بهترین راهها برای اطلاع از ذهنیات و تصورات او خواهد بود. به هنگام ترسیم نقاشی، کودک کاملاً آزاد است آنچه که می خواهد فکر کند و آنچه که می‌خواهد را به تصویر بکشد. اگر تخیلات کودک تان زیاد است می توانید از او بخواهید که با نقاشی آنها را به شما نشان دهد.

نحوه طراحی و نقاشی می تواند از راههای مختلفی صورت پذیرد. در این شرایط هرچقدر این نقاشی با خلاقیت بیشتری همراه باشد، بهتر می توانند در آینده موجب به وجود آمدن شخصیت خلاق در فرد شود. از کودکتان می توانید بخواهید که اگر اشتباهی در نقاشی خود دارد آن را پاک کند و همان اشتباه را به یک پسر هنری تبدیل کند

شکوفائی خلاقیت کودکان

برای شکوفائی خلاقیت کودکان علاوه بر راه هایی که به شما ارائه شده، می توانید از سایر راهکار های دیگر استفاده نمایید. یکی از بهترین راهکارها، دریافت کمک از مشاوره کودک و نوجوان در این زمینه خواهد بود. مشاوران ما  به شما کمک خواهند نمود تا اطلاعات لازم و کافی را در این زمینه دریافت نمایید و همچنین راه‌های مناسب را پیدا کنید.

خلاصه مطلب

در این مقاله تلاش نمودیم تا اطلاعاتی را در رابطه با 10 روش جهت تقویت خلاقیت کودکان شما ارائه نمایید. همچنین شما را با روش های پرورش خلاقیت کودکان و اطلاع از تاثیر نقاشی در یادگیری و خلاقیت کودکان  و همچنین نحوه شکوفائی خلاقیت کودکان آشنا نماییم. چنانچه مایل به دریافت مشاوره در این زمینه می باشید، می‌توانید با مشاوران ما که شماره های آنها در جدول زیر موجود است تماس حاصل نمایید.

آیا خلاقیت کودکان می تواند زمینه ارثی داشته باشد؟

ژنتیک هر فرد در نوع رفتار و عملکرد او تاثیر گذار است. اما بخش مهمی از از خلاقیت می تواند به پرورش آن مربوط شود زیرا حتی اگر از این خلاقیت برخوردار باشد اما پرورش پیدا نکند موثر نخواهد بود.

روش های پرورش خلاقیت کودکان چگونه است؟

فراهم نمودن محیطی برای اینکه بتواند خلاقیت خود را نشان دهد و اهمیت دادن به تمامی آنچه در ذهن او به عنوان یک خلاقیت در حال پرورش است.

تاثیر نقاشی در یادگیری و خلاقیت کودکان چگونه است؟

نقاشی می تواند راه موثری باشد که بدون محدودیت، تمامی آنچه را که در تخیل و تصور خود دارد بروز نماید و بدون هیچ گونه محدودیتی آنها را به تصویر بکشد.

برای شکوفائی خلاقیت کودکان بهترین راهکار چیست؟

علاوه بر مقاله ای که در وب سایت قرار داده ایم، می توانید برای دریافت مشاوره وارد سایت شوید تا اطلاعات لازم را به دست آورید.

5/5 - (2 امتیاز)

همچنین ببینید

اصول رشد عاطفی کودکان

رشد عاطفی کودکان و عوامل موثر بر آن

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور