درمان واژینیت
درمان واژینیت

انواع روش های درمان واژینیت 

درمان واژینیت یکی از مهم ترین نکاتی است که همواره در بهداشت زنان به آن توصیه می شود. زیرا واژینیت ها به عنوان عفونت های واژنی، علاوه بر ایجاد احساس خارش، سوزش و درد، در صورت عدم رسیدگی منجر به مشکلات زیادی در خانم ها می شوند. بسته به اینکه نوع و شدت عفونت به چه شکلی است، می توان از روش های درمان خانگی التهاب واژن با طب سنتی استفاده کرد. در بسیاری از مواقع درمان واژینیت باکتریال یا تریکومونایی در مدت زمان کوتاهی میسر می شود.

در این مقاله خواهیم دید که انواع روش های درمان واژینیت چیست و با چه شیوه هایی می توان در خانه، میزان خارش و سوزش را کاهش داد. همچنین، اگر در این زمینه با سوال یا ابهام خاصی مواجه شدید، می توانید با همکاران و کارشناسان ما تماس گرفته تا شما را در اسرع وقت راهنمایی کنند.

اهمیت درمان واژینیت

واژینیت عبارت است از التهاب ها و عفونت هایی که در ناحیه واژن یا فرج به وجود می آیند. این عفونت ها می توانند به دلایل مختلفی به وجود آید و به همین ترتیب، خانم ها را درگیر انواع مختلفی از واژینیت ها نمایند. مهم ترین این انواع عبارتند از التهاب واژن ( عفونت قارچی)، واژینوس ( عفونت باکتریالی) و تریکومونیازیس.

زمانی که عفونت در واژن پیدا می شود، علائمی همچون سوزش، خارش، بوی بسیار بد، ترشحات توده ایی یا نازک، ترشحات رنگی، درد و … را وجود می آورد.

اگر برای درمان واژینیت بموقع اقدام نشود، امکان دارد آسیب های دائمی به دستگاه تناسلی زنان وارد شود و حتی به شریک جنسی نیز انتقال یابد. علاوه بر این، وجود عفونت ها می تواند برای بارداری خطرناک بوده و درد پریودی را تشدید نماید. به همین دلیل، پزشکان و متخصصان همواره توصیه می کنند که درمان واژینیت یا التهاب واژن در همان مراحل اولیه انجام شود تا از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آِید.

درمان واژینیت تریکومونایی

درمان واژینیت تریکومونایی

واژینیت تریکومونایی یکی از انواع واژینیت ها است که عفونت مقاربتی یا عفونت جنسی به شمار می رود. بدین مفهوم که اگر در قسمت تحتانی دستگاه تناسلی مردان یک نوع انگل به نام تریکوموناس وجود داشته باشد، در صورت مقاربت و رابطه جنسی با خانم انتقال خواهد یافت.

خانم هایی که برای درمان واژینیت تریکومونایی مراجعه می کنند، معمولا دارای علائمی مانند زیر هستند:

  • ترشح واژینالی زیاد که چرکین و بد بو می باشد
  • احساس سوزش و خارش در ناحیه تناسلی
  • تورم در ناحیه واژن
  • احساس درد در زمان مقاربت یا دارار کردن

برای درمان این نوع التهاب واژن لازم است که همسران هر دو داروهایی که تجویز می شود را مصرف نمایند و معمولا از داروهایی همچون مترونیدازول و تینیدازول توصیه می شود.

بدین منظور، پزشک به همسران 16 عدد قرص مترونیدازول 250 میلی گرم داده می شود و هر کدام از آن ها باید 8 عدد از این قرص ها را همزمان مصرف نماید. گاهی نیز 56 عدد از این قرص ها تجویز می شود و زوج بایستی به مدت یک هفته هر 12 ساعت یک بار 2 عدد با هم مصرف کنند.

رژیم درمانی دیگر تینیدازول است که در این مورد نیز پزشک می تواند برای درمان واژینیت تریکومونایی 8 عدد از قرص تینیدازول را تجویز کرده و هر کدام از زوج ها 4 عدد از آن ها را یکجا و به صورت تک دوز بخورد. یا اینکه بسته 28 عددی را به مدت یک هفته هر 12 ساعت یکبار مصرف نمایند.  در اینگونه موارد از  پماد برای درمان التهاب واژن استفاده نمی شود.

درمان واژینیت باکتریال

واژینیت باکتریال یا همان واژینوز در اثر رشد و فعالیت یک نوع باکتری بی هوازی به نام گاردنلا واژینالیس در ناحیه واژن ایجاد می شود. البته این باکتری های به طور طبیعی در واژن زندگی کرده و مفید هستند. اما مسائلی همچون شسشتوی مداوم واژینال یا عدم مسائل بهداشتی می تواند رشد آن را بیش از حد مجاز و مضر نماید.

برای درمان واژینیت باکتریال نیز غالبا از یکی از سه داروی کلیندامایسین، تینیدازول و مترونیدازول استفاده می شود.

مترونیدازول هم می تواند به شکل قرص خوردنی و هم پماد برای درمان التهاب واژن  استفاده شود. دوره مصرف این داروها معمولا 5 تا 7 روزه است و خانم باید آن ها را بموقع مصرف کند. نکته قابل ذکر ان است که در این دوره درمانی بهتر است از رابطه جنسی خودداری شود. زیرا احتمال این نوع عفونت از طریق مقاربت وجود دارد.

همچنین، مصرف الکل یا شراب می تواند شدت عفونت را بیشتر کرده و تاثیر داروها را نیز کم کند. به همین دلیل توصیه می شود که از خوردن چنین موادی پرهیز کنید.

پماد برای درمان التهاب واژن

پماد برای درمان التهاب واژن

اگر عفونت قارچی شدید باشد احتمالا پزشک کرم های ضد قارچ واژینال را تجویز نماید. در برخی مواقع نیز از شیاف یا قرص های واژینالی استفاده می شود که بایستی به داخل واژن فرو برده شوند. اما به طور کلی، معروفترین پماد ها برای درمان التهاب واژن عبارتند از:

  • کلوتریمازول ( Lotrimin و Mycelex )
  • میکونازول ( مونیستات و میکاتین )
  • تیوکونازول ( واژیستات-1)

توجه داشته باشید که پماد باید مطابق با دستورات پزشک استفاده شود و نکات بهداشتی در قبل، حین یا بعد از آن رعایت شود. برای کلوتریمازول و برخی از پمادها که در درمان  واژینیت  به کار می روند، معمولا از یک اپلیکاتور استفاده می شو که باید آن را از پاد پر نمود و با احتیاط داخل واژن نمود.

درمان خانگی التهاب واژن

درمان خانگی التهاب واژن

گاهی اگر شدت عفونت شدید نباشد، با رعایت و انجام یک سری نکات می توان به درمان خانگی التهاب واژن پرداخت. توصیه های مربوط به درمان خانگی  واژینیت  متعدد و بسیار گوناگون است.

ما در ادامه برخی از آن ها را ذکر می کنیم. اما توجه داشته باشید که چنانچه هر کدام از روش ها موجب خارش، سوزش یا درد بیش از حد شد، آن را متوقف کرده و انجام ندهید.

استفاده از لبنیات را فراموش نکنید

لبنیات به ویژه ماست غنی ترین منبع برای میکروارگانیسم هایی هستند که به سلامت واژن کمک می کنند. بنابراین، یکی از توصیه ها در زمینه درمان خانگی واژینیت و یا التهاب واژن با طب سنتی ، گنجاندن لبنیات در برنامه غذایی است.

این ترکیبات همچنین خاصیت پیشگیری نیز دارند و خانم هایی که می خواهند از عفونت های آتی جلوگیری به عمل آورند، بهتر است این نکته را در نظر داشته باشند. اگر قصد دارید از ماست به عنوان یکی از گزینه های درمان  واژینیت  استفاده کنید، توصیه می شود که حداقل دو هفته روزانه دو کاسه ماست را میل کرده و این کار را به صورت روزانه انجام دهید.

برخی از متخصصان نیز معتقدند که از ماست می توان برای استعمال موضعی یا داخلی نیز استفاده کرد. بدین نحوه که یک تامپون تمیز را داخل ماست فرو کرد و آن را به درون واژن فرو کرده و پس از حدود نیم ساعت آن را بیرون بکشید. این امر سبب ضد عفونی کردن واژن می شود.

دمنوش بابونه

بابونه خشک شده را در درون مقداری آب ریخته و بر روی حرارت بگذارید تا دم بکشد. سپس اجازه دهید تا دمنوش در دمای محیط ولرم شود. سپس یک سرنگ بدون سوزن را از دمنوش پر کرده و وارد واژن کنید. این گیاه به دلیل خاصیت ضد التهابی، مانند مسکن عمل کرده و در درمان خارش  واژینیت موثر است.

عسل

عسل خاصیت ضد عفونی کنندی قوی دارد و می تواند در درمان  واژینیت  یا التهاب واژن کاربردی باشد. جهت استفاده بهتر اسن عسل را رقیق کرده و یک سرنگ را پر از آن کرده.

سپس سرنگ را داخل واژن خالی کنید. روش دیگر آن است که دستان تمیز خود را به عسل آغشته کرده و به دهانه واژن بمالید. عسل برای رفع سوزش بسیار تاثیر گذار بوده و به عنوان یکی از قوی ترین داروها در درمان التهاب واژن با طب سنتی محسوب می شود.

ژل آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا یک ماده بدوه عارضه و بدون بو است که نه تنها در درمان  واژینیت  تاثیرگذار است، بلکه بوی بدن ترشحات واژن را نیز از بین می برد. همچنین این گیاه ضد التهابی است و خارش های ناحیه تناسلی خانم ها را تسکین می بخشد. یکی دیگر از مزایای آلوئه ورا روشن کردن رنگ واژن و بیشتر کردن حالت ارتجاعی آن می باشد.

استفاده از سیر

همه ما از خاصیت قوی درمانی سیر مطلع هستیم. این گیاه در درمان واژینیت نیز بسیار پرکابرد است. اگر واژن شما دچار عفونت شده است، بهتر است روزانه یک تا دو عدد سیر بخورید. سیر تازه خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار بیشتری نسبت به حالت پخته یا سرخ شده آن دارد.

همچنین، می توانید سیر را رنده کرده و با دست یا دستمال آن را به بخش های خارش دار بمالید. پس از ده دقیقه آن را پاک کنید و این کار را در یک دوره مشخص انجام دهید. البته در داروخانه ها احتمالا پماد سیر را هم بتوانید خریداری کنید و آن را به صورت موضعی استفاده نمایید.

نمک و سرکه سیب

کمی نمک و سرکه سیب را داخل یک وان یا تشت آب ولرم ریخته و هر روز به مدت نیم ساعت داخل آن بنشینید. نمک خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و عفونت ها را از بین می برد. البته احتمالا سوزش زیادی را احساس خواهید کرد. تا جایی که برایتان قابل تحمل است استفاده کنید، اما اگر درد زیادی را احساس کردید آن را متوقف نمایید.

تمشک جنگلی و مریم گلی

این دو گیاه از شناخته شده ترین گیاهان در عفونت های زنانه هستند. جهت درمان واژینیت بهتر است برگ خشک شده مریم گلی را و تمشک را در نسبت های مساوی به همراه یک چهارم آن مقدار نسترن خشک شده ترکیب نمایید.

سپس چهار قاشق از این مخلوط را در قوری ریخته و آب جوش به ان اضافه نمایید. وقتی که دمای آن متعادل شد، آن را صاف کنید. بعد از آن دو قاشق غذا خوری سرکه سیب و دو قاشق غذا خوری ماست به آن اضافه نموده و پس از مخلوط کامل، هر روز واژن خود را شستشو دهید.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش کردیم تا در مورد انواع روش های درمان واژینیت باکتریال و تریکومونایی و همچنین مهمترین شیوه های درمان خانگی اطلاعاتی را به شما عزیزان ارائه دهیم.

اگر در مورد وجود یا عد وجود عفونت خود تردید دارید و یا برای درمان التهاب واژن با طب سنتی و پزشکی نوین نیازمند راهنمایی هستید، می توانید با مشاوران ما در تمامی روزهای هفته از ساعت 8 صبح الی 12 شب تماس گرفته و در اسرع وقت پاسخ ها را دریافت نماید.

آیا می توان التهاب واژن را در خانه درمان کرد؟

بله. در این مقاله در مورد شیوه های درمان خانگی واژینیت توضیح داده شده است.

درمان واژینیت تریکومونایی به چه نحوی است؟

برای درمان این نوع التهاب واژن لازم است که همسران هر دو داروهایی که تجویز می شود را مصرف نمایند و معمولا از داروهایی همچون مترونیدازول و تینیدازول توصیه می شود.

درمان واژینیت باکتریال به چه نحوی است؟

برای درمان واژینیت باکتریال نیز غالبا از یکی از سه داروی کلیندامایسین، تینیدازول و مترونیدازول استفاده می شود.

آیا در طب پزشکی توصیه ایی برای درمان التهاب واژن وجود دارد؟

بله. همانطور که در این مقاله ذکر شده است، طب سنتی شیوه های مختلفی را برای درمان التهاب واژن پیشنهاد می دهد که عمدتا موثر می باشند.

5/5 - (1 امتیاز)

همچنین ببینید

پارگی کیست تخمدان

درمان گیاهی پارگی کیست تخمدان + علائم آن

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاور ایران تحصیل
مشاور ایران تحصیل

تماس با مشاور

رزرو مشاوره