زایمان فیزیولوژیک
زایمان فیزیولوژیک

زایمان فیزیولوژیک چیست؟ + تفاوت آن با زایمان طبیعی

آیا تابحال در مورد زایمان فیزیولوژیک و نحوه انجام آن چیزی شنیده اید؟ برای بانوانی که در دوران بارداری به سر می برند و یا به زمان زایمان نزدیک می شوند، داشتن یک زایمان کم درد و توام با آرامش مهمترین دغدغه است. حال باید دید که تفاوت زایمان طبیعی با زایمان فیزیولوژیک چیست؟ چه چیزی به آن برتری می دهد و از نظر پزشکی زایمان فیزیولوژیک چه مزایایی دارد؟

در این مقاله هدف ما این است تا با پاسخ تمام این سوالات آشنا شویم و با دید بازتری به انتخاب این نوع زایمان بپردازیم. همچنین، اگر در این زمینه با سوال یا ابهامی خاصی مواجه شدید، می توانید با کارشناسان ما تماس گرفته و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

زایمان فیزیولوژیک چیست؟

زایمان فیزیولوژیک چیست؟

زایمان فیزیولوژیک عبارت است از عدم مداخله غیر ضروری ماما یا پزشکان در زایمان طبیعی و بدون استفاده از دارو. البته منظور این نیست که زایمان هیچ گونه دردی ندارد. بلکه مادر از تمامی امکانات اتاق زایمان استفاده کرده و در محیطی همچون محیط خانه، با آرامش خاطر و به همراه دردهای طبیعی خود فارغ شود.

البته قبل از آن حتما در طی کلاس های آموزشی، به مادر توضیحات و آموزش های لازم داده می شود تا با آمادگی و آگاهی در اتاق حاضر شود. این کار باعث می شود تا خانم در طول زایمان فیزیولوژیک، خود را به خوبی هدایت کند و با اعتماد بنفس بیشتری به استقبال به دنیا آوردن فرزند خود برود.

در این روش توصیه می شود که پس از اتمام زایمان، هیچ گونه بخیه یا برشی در شکم مادر ایجاد نشود و این خود باعث می شود تا دردهای پس از زایمان بسیار کاهش پیدا کند.

چکاپ های پیش از زایمان فیزیولوژیک

برخی از بانوان در مورد اینکه آیا از روش زایمان فیزیولوژیک استفاده کنند یا خیر، تردید دارند و نمی دانند که چگونه باید از سلامت نوزاد خود مطلع شوند.

در این باره باید بگوییم که مادر می بایست هر ماه یکبار برای چکاب و معاینه نزد پزشک مختصص زنان و زایمان خود برود تا وضعیت جسمانی او و جنین از نظر ضربان قلب، فشار خون و … مورد بررسی قرار گیرد. این روند از هفته 32 تا 36 تغییر کرده و ویزیت ها بایستی هر دو هفته یکبار انجام شود.

از هفته 36 تا 40 لازم است تا به منظور تعیین سلامت جنین و مادر هر هفته به منظور چکاب مراجعه شود و پزشک همه چیز را مورد سنجش قرار می دهد.

روش های کاهش درد در زایمان فیزیولوژیک

روش های کاهش درد در زایمان فیزیولوژیک

برای آنکه زایمان فیزیولوژیک بهتر و موفقیت آمیزتر باشد، به حمایت عاطفی و روانی نیاز است. همچنین، پزشکان ممکن است از طب فشاری، رایحه درمانی، آروماتراپی، ماساژدرمانی، تجسم خلاق گر، سرمادرمانی، طب فشارِی، موسیقی درمانی، رفلکسولوژی، تن آرامی و تکنیک‌های تنفسی و … استفاده کنند تا درد زایمان کمتر شود.

از آنجا که تفاوت زایمان طبیعی با زایمان فیزیولوژیک از نظر میزان درد چندان زیاد نیست، معمولا پزشکان توصیه می کنند که مادر تحرک بیشتری داشته باشد. این بانوان در طی فرایند زایمان کاملا تحت نظر هستند و وضعیت سلامت آن ها چک می شوند.

گفتنی است که این نوع زایمان برای بانوانی که دارای سلامت جسمانی عمومی هستند مناسب می باشد. زیرا اگر مثلا خانمی به دیابت بارداری دچار شود، ممکن است که برای او مشکلاتی به وجود آید. در مواردی که اضافه وزن وجود داشته باشد و تغذیه مناسب نباشد نیز از زایمان فیزیولوژیک خودداری می شود. داشتن اضطراب و استرس در زنان هم موجب ناموفق شدن این نوع زایمان می گردد.

تفاوت زایمان طبیعی با زایمان فیزیولوژیک

تفاوت زایمان طبیعی با زایمان فیزیولوژیک

با توضیحاتی که در بالا داده شد، احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده است که تفاوت زایمان طبیعی با زایمان فیزیولوژیک چیست؟ چرا که ظاهرا ماهیت یکسانی دارند.

در جواب خوب است که تعریفی از این دو داشته باشیم. در زایمان طبیعی، جنین از طریق کانال واژن خارج می شود و آن را زایمان واژینال نیز می نامند. زایمان فیزیولوژیک نیز به همین شکل است، یعنی به صورت واژینال می باشد.

اما تفاوت در این است که در زایمان فیزیولوژیک هیچ گونه مداخله ایی انجام نمی شود. یعنی برخلاف زایمان طبیعی که برای فارغ شدن از آمپول فشار استفاده می شود، در این نوع زایمان اگر مادر و جنین در حالت پر خطر نباشد، منتظر می شویم تا مادر خود به آرامی فارغ شود.

بعلاوه، در زایمان فیزیولوژیک برای کاهش درد به جای تجویز دارو، از شیوه های طبیعی و ورزش در دوران بارداری استفاده می شود. همچنین، همسر، مادر یا هر فرد دیگری که به آرامش مادر در حین زایمان کمک کند، مجاز می باشد.

زایمان فیزیولوژیک چه مزایایی دارد؟

از مهم ترین مزایای زایمان فیزیولوژیک این است که ما اجازه می دهیم تا نوزاد خود تصمیم به بیرون آمدن بگیرد. یعنی شرایط کاملا تحت کنترل قرار می گیرد و نوزاد همچون یک میوه رسیده بتدریج شروع به خروج بگیرد. بنابراین، نیازی به فشار و اجبار بدن برای زایمان نیست.

به طور علمی تر، چرخش هایی که لازم است نوزاد برای بیرون آمدن از رحم انجام دهد، به جای آنکه یکباره و توسط ماما صورت بگیرد، بتدریج و به آرامی به طور خودبخودی میسر می شود. بنابراین، از میزان خطرهای احتمالی نیز کاسته می شود.

از سوی دیگر، همانطور که در طول دوران بارداری بهتر از مصرف داروها خودداری شود، اگر در هنگام زایمان نیز به جای داروهای محرک کننده انقباضات رحمی همچون اکسی توسین یا پتیدین از شیوه های استفاده گردد، مادر در آینده با مشکلات کمتری مواجه خواهد شد.

سخن پایانی

امیدواریم با خواندن مطالب فوق اطلاعات سودمندی در مورد اینکه زایمان فیزیولوژیک چیست؟ چه مزایایی دارد کسب کرده باشید.

از آنجا که مادران در روزهای پایانی معمولا دچار استرس زیادی می شوند، بهتر است که حتما از روش های آرامش بخش بهره ببرند یا در صورت لزوم مشاوره دریافت کنند تا زایمان کم خطری در پیش داشته باشند. روانشناسان و مشاوران در همه روزهای هفته از ساعت 8 صبح الی 12 آماده ارائه هر گونه راهنمایی به همه بانوان گرامی هستند.

زایمان فیزیولوژیک چیست؟

زایمان فیزیولوژیک عبارت است از عدم مداخله غیر ضروری ماما یا پزشکان در زایمان و بدون استفاده از دارو.

زایمان فیزیولوژیک چه مزایایی دارد؟

در این مقاله می توانید در مورد فواید زایمان فیزیولوژیک مطالعه فرمائید.

تفاوت زایمان طبیعی با زایمان فیزیولوژیک چیست؟

اصلی ترین تفاوت این است که در زایمان فیزیولوژیک هیچ گونه مداخله ایی انجام نمی شود و از شیوه های طبیعی برای کاهش درد استفاده می شود.

برای کاهش درد در زایمان فیزیولوژیک چه باید کرد؟

برای این منظور به حمایت عاطفی و روانی نیاز است. همچنین، پزشکان از طب فشاری، رایحه درمانی، آروماتراپی، ماساژدرمانی، تجسم خلاق گر، سرمادرمانی، طب فشارِی، موسیقی درمانی، رفلکسولوژی، تن آرامی و تکنیک‌های تنفسی و … استفاده می کنند.

به این پست امتیاز دهید

Check Also

تاثیر اضطراب در زمان بارداری

تاثیر اضطراب در زمان بارداری بر روی جنین

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور