مشاوره طلاق
مشاوره طلاق

مشاوره طلاق

در مشاوره طلاق اگر پس از انجام مصاحبه بالینی و استفاده از ابزارهای روانشناسی مشخص شود که بین زوجین طلاق عاطفی صورت گرفته و یا خود مایل به جدایی هستند، تلاش می شود تا عوامل طلاق شناسایی شده و در صورت ممکن مشکلات موجود رفع گردد. در سامانه مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر فکر به تمامی انواع طلاق عاطفی و طلاق توافقی پرداخته خواهد شد و هدف اصلی سازش و تحت درمان قرار گرفتن برای آسیب کمتر زوجین و فرزندان پس از طلاق است.

مزیت و اهمیت مشاوره طلاق در این است که شرایط و نحوه ارتباط طرفین به خوبی بررسی می شود. سپس بر اساس شرایط موجود در وهله اول به زوجین کمک خواهد شد تا تعارضات خود را حل نمایند، اما اگر تشخیص داده شود که ادامه رابطه می تواند برای خانواده آسیب زا باشد، راه حل های دیگری ارائه می گردد.

مشاوره طلاق نسبت به طلاق چه دیدگاهی دارد؟

مشاوره طلاق نسبت به طلاق چه دیدگاهی دارد؟

چه زمانی طلاق توصیه می‌شود؟ در آموزه های اسلامی و روانشناسی، طلاق نه به عنوان موثرترین راه، بلکه به عنوان آخرین راه شناخته می شود. متاسفانه برخی از زوجین تصور می‌کنند که در صورت جدایی، تمامی مشکلات آنها حل می شود و با یک ازدواج مجدد می توانند زندگی بهتری را تجربه کنند. غافل از آنکه گاهی مشکلات ریشه در خود فرد داشته و در صورت حل نشدن آنها، ازدواج دوم هرگز کمکی نخواهد کرد.

از نظر مشاوره طلاق هم، آخرین راهکار برای حل و اتمام اختلاف زن و شوهر می توان معرفی کرد، جدایی است. دلیل طلاق می تواند به اندازه تمام زوج ها و مسائل پیش آمده بین آن ها متفاوت باشد. زوجینی که به مشاوره طلاق مراجعه می کنند به دو دسته تقسیم بندی می شوند: یک دسته، افرادی هستند که دادگاه آنها را ملزم به استفاده از این جلسات نموده و دسته دوم، افرادی می باشند که خودشان مایل به دریافت خدمات مشاوره ای هستند.

متاسفانه قانون ما در رابطه با مشاوره طلاق بدین صورت است که پس از انجام تمامی مراحل و گذراندن اقدامات قانونی جهت طلاق، آنگاه زوجین به خدمات روان درمانی ارجاع داده می شوند که متاسفانه در این مرحله معمولا زوجین تصمیم خود را گرفته و تنها به طلاق فکر می کنند. از این رو، چنین مشاوره هایی معمولا نتیجه خاصی به همراه ندارد.

لزوم مشاوره طلاق

در مورد اینکه می‌خواهید با همسرتان زندگی را ادامه دهید یا خیر، تنها شما و همسرتان هستید که باید تصمیم‌گیری کنید و هیچ فردی نمی‌تواند شما را ملزم به زندگی مشترک نماید. در مشاوره طلاق تلاش می‌شود تا علاوه بر مشکلات خانوادگی، به مسائل فردی نیز پرداخته شود و در صورتی که این مشکلات قابل حل نباشد، طلاق به عنوان بهترین راه حل شناخته می شود.

برهم خوردن یک زندگی در صورت داشتن فرزند یا فرزندان، تبعات منفی بیشتری را به همراه خواهد داشت. به همین دلیل در صورت تشخیص مشاور، تلاش می شود تا تاثیر مشکلات خانوادگی بر فرزندان و همچنین والدین به حداقل برسد. زیرا پس از گذشت مدتی از جدایی، احتمالا زوجین و فرزندان دچار افسردگی می شوند که اگر به آن رسیدگی نشود، در آینده بسیار مشکل ساز خواهد بود.

پس از طلاق، افراد باید بتوانند به زندگی عادی خود بازگردند. آسیب های طلاق، می تواند صدمات جدی و جبران ناپذیری را در پی داشته باشد. به همین دلیل است که ما بر مشاوره طلاق تاکید داریم، چرا که برخی از اشتباهات پس از متارکه موجب ادامه دادن به یک سیکل معیوب و ازدواج های ناموفق در آینده می شود.

عوامل طلاق

عوامل طلاق

تحقیقات متعددی در رابطه با عوامل طلاق عاطفی یا طلاق توافقی از دیدگاه روانشناسی و جامعه شناسی انجام شده است. در یکی از مقالات مربوط به علل و عوامل طلاق در جامعه، نتایج زیر قابل توجه می باشد.

 عوامل قانونی

 یکی از عواملی که در حال حاضر در جامعه ما بر گرایش به طلاق تاثیر گذار است، قوانین موجود می باشد. به عنوان مثال، قوانین مربوط به مهریه نه تنها نتوانست مانع طلاق دادن زنان توسط مردان شود، بلکه منجر به جنگ و جدال بسیاری زوجین نیز شده است.

به عنوان مثال، در بخشی از قانون مدنی که مربوط به وظایف زن در زندگی مشترک است، ذکر شده که زن می تواند تا زمانی که مهریه او پرداخت نشده است از تمامی وظایفی که در مقابل شوهر دارد، امتناع کند. این قانون به نوعی زنان را تجهیز به سلاحی کرده که می توانند به وسیله آن مرد را تهدید کرده و آمار مراجعه به دادگاه ها را افزایش دهد.

 عوامل روانشناختی از عوامل طلاق

 عوامل روانشناختی ابعاد مختلف و گسترده‌ای دارد. اما به طور کلی بر اساس تجربیات مشاوره طلاق می توان به عواملی از جمله موارد زیر اشاره نمود :

در برخی از موارد، وقتی صحبت از علت طلاق می شود، راحت ترین راه پاسخ از سوی زوجین این است که ما با هم تفاهم و سازش نداریم. اما زمانی که در رابطه با مفهوم این علت سوال می‌شود، دلیل مستدلی برای آن ندارند. گاهی خانم ها به عواملی همچون تغییر رفتار مردان بعد از ازدواج اشاره می کنند و آقایان هم از بی توجهی خانم ها به نیازهایشان شکایت دارند.

 برخی اوقات نیز تنها یکی از زوجین در رابطه با مسائل مختلف گله و شکایت دارد و نارضایتی در واقع به صورت یکطرفه است. نگاه دیگر نیز این است که دو زوج درگیر مسائل حل نشده می باشند و احساس تنفر بین آنها شاید دلیل اصلی فکر کردن به طلاق باشد.

بعضی از زوجین در جلسات مشاوره طلاق هر عملی از سوی فرد مقابل را نوعی بی علاقگی محسوب می کنند. توقعات نابجایی که اگر برآورده نشوند، دلیل خوبی جدایی هستند. این دسته از زوجین از مشاوره طلاق اما پاسخ های متعدد در رابطه با این نوع طرز فکر وجود دارد که می تواند شامل موارد زیر باشد.

ناپختگی و عدم بلوغ اجتماعی

 عوامل روانشناختی از عوامل طلاق

 برخی از ازدواج ها با وجود اینکه خود خواسته و با عشق شدید طرفین به وجود می آیند، ولی پس از مدت دچار فروپاشی می شوند. علت این امر این است که دختر و پسر هنوز به پختگی یا بلوغ اجتماعی کافی نرسیده اند که بتوانند زندگی مشترک را اداره کنند. چرا که یکی از مهم ترین نشانه های آمادگی برای ازدواج، خودشناسی و آشنایی با نحوه ارتباط با همسر می باشد.

 کسانی که قصد ازدواج دارند باید به این امر وافق باشند که ازدواج به منزله پایان تمام سختی ها و مشکلات دوران تجرد نیست. بلکه به نوعی مواجه شدن با تجربیات جدیدی است که اگر به دید درست به آن نگریسته شود، با وجود تمام پستی بلندی هایش، می تواند بسیار لذت بخش باشد. بنابراین، نباید به شکل آرمانی به آن نگریسته شود، زیرا نتیجه آن طلاق خواهد بود

 توقعات بیجا و چشم هم چشمی

در زندگی های امروزی، توقع بسیار زیاد و تنوع طلبی گریبان گیر جامعه ما شده و همین مسئله وضعیت بحرانی را در کانون خانواده به وجود آورده است. در واقع بحث بر سر تاثیرات و برداشت هایی است که از این توقعات وجود دارد. چرا که موجب می شوند زوجین دائما در حال مقایسه همسر با دیگران بوده و هیچ گاه از آنچه که دارند لذت نبرند.

 گاهی افرادی که به مشاوره طلاق مراجعه می کنند، این موضوع را انکار می نمایند. در حالی که چنین مکلاتی به صورت خودآگاه و گاهی به شکل ناخودآگاه به وجود می آید. اما در هر حال با تقویت عزت نفس و اینکه افراد به جای آرزو کردن برای خواسته هایشان تلاش کنند، چنین انتظارات نامعقولی به وجود نمی اید.

داشتن اختلالات عاطفی و روانی

در صورتی که هر دو، یا یکی از زوجین بر اساس تشخیص مشاوره طلاق دچار یکی از انواع اختلالات روانی باشند، مشکلات بسیار زیادی را در آینده خواهد داشت. به عنوان مثال: ابتلا به افسردگی از حالت خفیف تا شدید آن نقش بسزایی در روابط زناشویی می شود. البته گاهی این اختلالات شخصیت به طور مشهود در مبتلایان دیده نمی شود، اما به هر ترتیب تاثیر خود را به همراه دارند.

در برخی موارد، افراد توقعات آرمانی از زندگی آینده برای خود می سازند، اما این توقعات در زندگی آینده به وقوع نمی پیوندد و به همین دلیل موجب سرخوردگی شان می شود. حتی اگر طلاق به دلیل اختلالات روانی صورت گیرد، بدون اینکه آن را برطرف نموده باشند، باز هم احتمال بروز این مشکلات در آینده وجود خواهد داشت.

 عوامل ارتباطی

عوامل ارتباطی در واقع شامل روش های برقراری صلح با خانواده همسر، والدین، برادر، خواهر و بستگان هر دو نفر و همچنین نگرش متقابل که این دو نسبت به یکدیگر است. در جامعه ما، همین مسئله از بزرگترین علل اختلافات زن و شوهر محسوب می شود.

 از جمله مشکلات ارتباطی با خانواده همسر می توان به روش های برخورد با مادر شوهر، خواهرشوهر و عروس، و مادر خانم اشاره کرد که اغلب دیدگاه خوبی نسبت به یکدیگر نداشته و در فرهنگ ما تاریخچه طولانی برای این کینه ورزی ها در این مورد وجود دارد که مسائل بیش از گذشته را دامن خواهد زد.

 سایر عوامل موثر در مشاوره طلاق

 سایر عوامل موثر در مشاوره طلاق

 عواملی همانند اعتیاد، بیکاری، بیماری، ناباروری، مسائل جنسی، به میان آمدن فرد دیگری در زندگی، اختلاف فرهنگی و اجتماعی، فاصله طبقاتی، , رتبه های تحصیلی از دیگر عوامل طلاق عاطفی یا طلاق توافقی می باشد.

در این میان، با وجود آنکه کمتر از این موضوع سخنی به میان می آید، اما مشکلات جنسی و عدم رضایت مندی زوجین یکی از رایج ترین دلایل سرد شدن رابطه زناشویی است. از سوی دیگر، تغییرات فرهنگی و اجتماعی که در جامعه ما در حال گذر است باعث بروز تغییر و تحولات گسترده‌ در ابعاد مختلف شده است.

طلاق عاطفی

یکی دیگر از عواملی که زوجین به دلیل آن، به مشاوره طلاق مراجعه می کنند، مشکلات به وجود آمده از نظر عاطفی و یا طلاق عاطفی است. این مشکلات حل نشده گاهی خود را به صورت بحث و جدل های همیشگی نشان می دهند و گاهی نیز شاید منجر به خیانت شود. حتی در برخی موارد این مشکلات به طلاق توافقی می انجامد.

گاهی اوقات به دنیا آمدن فرزند و کاهش توجه زن یا شوهر به همسر خود بتدریج طلاق عاطفی را به بار می آورد. سبک فرزندپروری و اختلاف بر سر تربیت فرزندان نیز یکی دیگر از ریشه های دور شدن زوجین از یکدیگر است. در چنین مواردی برای آشنایی با نحوه برخورد با فرزند در سنین مختلف می توانید از روانشناسان کمک بگیرید.

سامانه مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر فکر

سامانه مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر فکر امکان راحت ترین دسترسی به مشاوره را فراهم نموده است. همه روزه، حتی ایام تعطیل، مشاوران ما آماده ارائه خدمات به شما عزیزان می باشند. مشاوران ما تلاش می کنند تا در زمینه های مختلف، خدمات لازم را به شما عزیزان ارائه نمایند. کافی است با شماره های مندرج در جدول زیر تماس حاصل نمایید.

سخن پایانی

در این مقاله تلاش نمودیم تا اطلاعاتی را در رابطه با خدمات مشاوره طلاق به شما عزیزان ارائه نماییم. در صورتی که مایل به اطلاع از عوامل طلاق می باشید و یا برای طلاق عاطفی و طلاق توافقی نیازمند دریافت مشاوره هستید، می توانید پس از اتصال به سامانه مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر فکر از خدمات لازم بهره مند شوید. کافی است با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل نمایید.

چگونه می توان مشاوره طلاق دریافت نمود؟

برای دریافت خدمات مشاوره طلاق می توانید وارد سایت شوید و با شماره های موجود در وب سایت تماس حاصل نمایید.

عوامل طلاق چیست؟

طلاق، علل و عوامل متعددی دارد که از دیدگاه های مختلف آن قابل بررسی می باشد. مهم ترین آنها : مشکلات جنسی، عاطفی و ارتباطی می باشد.

چگونه می توان به سامانه مشاوره آنلاین، تلفنی و حضوری دکتر فکر متصل شد؟

برای اتصال به سامانه مشاوره طلاق دکتر فکر وارد سایت شوید.

آیا برای طلاق توافقی باز هم نیاز به مشاوره وجود دارد؟

گاهی زوجین ممکن است تصور کنند که می توانند مشکلات زیادی دارند اما پس از انجام جلسات مشاوره، مشخص می شود که مشکلات قابل حلی هستند که طی چند جلسه قابل درمان می باشند.

r545fb

230

5/5 - (1 امتیاز)

همچنین ببینید

برخورد با شوهر بی کار

برخورد با شوهر بی کار

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور