آیا با روش درمان بواسیر در بارداری آشنایی دارید. از آنجایی که دلایل به وجود آمدن بواسیر در دوران بارداری می تواند متفاوت باشد، لازم است ابتدا علت آن را شناسایی کرده و سپس از روش های درمان بواسیر در دوران بارداری استفاده نمایید. در ادامه همراه ما باشید تا روش های درمان بواسیر با طب سنتی و همچنین نحوه استفاده از پماد برای بواسیر در بارداری را بررسی کنیم. به علاوه ما به این سوال شما که آیا بواسیر در بارداری خطرناک است؟ نیز پاسخ خواهیم داد. در ادامه همراه ما باشید.
چه چیزی باعث بواسیر در بارداری می شود؟
چه زمانی بیشتر احتمال دارد که در دوران بارداری بواسیر را تجربه کنم؟
آیا اگر قبل از بارداری بواسیر را داشته باشم، احتمال بیشتری برای تجربه هموروئید دارم؟
بواسیر در بارداری چگونه درمان می شود؟
آیا بواسیر می تواند نشانه چیز جدی تری باشد؟
آیا بواسیر روی کودک من تأثیر می گذارد؟
آیا بعد از زایمان من هموروئید ادامه خواهد داشت؟
بواسیر سیاهرگ های واریسی متورم واقع در اطراف مقعد هستند. هموروئید یک بیماری شایع در بارداری است که از هر ۴ زن باردار یک نفر به آن مبتلا می شود.
بواسیر می تواند داخلی باشد، که معمولاً باعث درد نمی شود، اما گاهی اوقات می تواند باعث خونریزی جزئی شود. اگر رگها متورم شوند و از بیرون قابل مشاهده باشند، هموروئید میتواند خارجی باشد. علائم هموروئید خارجی شامل خونریزی، درد هنگام استفاده از توالت و خارش است. اگر روی دستمال توالت یا مدفوع خود خون دیدید، مهم است که با پزشک صحبت کنید. ممکن است نتیجه بواسیر باشد، اما همچنین میتواند نشانه یک وضعیت جدیتر باشد.
در دوران بارداری، بواسیر ممکن است با افزایش فشار روی وریدهای رکتوم شما ایجاد شود. این می تواند ناشی از بزرگ شدن رحم، فشار کودک در حال رشد و افزایش جریان خون باشد. همه این اتفاقات فشار روی وریدهای اطراف مقعد را با پیشرفت بارداری افزایش می دهد. علاوه بر این، یبوست نیز می تواند منجر به ایجاد آن گردد.
چه زمانی بیشتر احتمال دارد که در دوران بارداری بواسیر را تجربه کنم؟
هموروئید بیشتر در سه ماهه دوم و سوم بارداری رخ می دهد. همانطور که بارداری شما پیشرفت می کند، بواسیر توسط رحم در حال رشد، تغییرات هورمونی، یبوست یا تغییرات جریان خون تحریک می شود.
سوال دیگری که پرسیده می شود این است که آیا اگر قبل از بارداری بواسیر را داشته باشم، احتمال بیشتری برای تجربه هموروئید دارم؟ همه افراد مبتلا به هموروئید علائمی ندارند، بنابراین اگر برای اولین بار در دوران بارداری هموروئید را تجربه می کنید، ممکن است ندانید که آیا این اولین بار است که هموروئید را تجربه می کنید یا خیر.
روش های درمان بواسیر در دوران بارداری
از آنجایی که یبوست بواسیر را بدتر میکند، گزینههای درمانی حول پیشگیری یا مدیریت یبوست یا کاهش درد همراه با هموروئید متمرکز است.
روش های درمان بواسیر در دوران بارداری شامل موارد زیر می شود:
تغییر در شیوه زندگی – داشتن یک رژیم غذایی سرشار از فیبر و نوشیدن آب زیاد به شما کمک می کند که نیازی به فشار بیش از حد در توالت نداشته باشید. بواسیر خارجی را می توان با قرار دادن کیسه یخ روی ناحیه آسیب دیده برای کاهش تورم درمان کرد. حمام آب گرم نیز ممکن است به کاهش درد کمک کند.
ملین ها – اینها به کاهش هر گونه فشار مرتبط با یبوست کمک می کنند. آنها به شما کمک می کنند حرکات روده را راحت تر دفع کنید.
داروی تسکین درد – پاراستامول می تواند به رفع دردهای همراه با وریدهای دردناک و متورم کمک کند و می تواند در دوران بارداری مصرف شود. حتماً دستورالعمل های استفاده را دنبال کنید.
کرم های هموروئید – به رفع خارش، درد یا التهاب کمک می کنند و حاوی مواد فعالی مانند کورتیکواستروئیدها یا بی حس کننده های موضعی هستند.
قبل از استفاده از داروها یا کرم ها در دوران بارداری با یک متخصص بهداشت مانند داروساز صحبت کنید.
اجتناب از یبوست بهترین راه برای کاهش احتمال هموروئید است. روده سالم به شما کمک می کند تا در طول اجابت مزاج از زور زدن جلوگیری کنید. از یک رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات و غلات کامل استفاده کنید و مقدار زیادی آب بنوشید.
آیا بواسیر در بارداری خطرناک است؟
اگر فکر می کنید ممکن است هموروئید داشته باشید، مهم است که به پزشک خود اطلاع دهید. این به این دلیل است که علائمی مانند خونریزی از روده یا مقعد می تواند نشانه ای از شرایط جدی تری مانند سرطان روده باشد.
برخی از زنان نگران هستند که بواسیر ممکن است بر بارداری یا جنین آنها تأثیر بگذارد، اما هیچ مدرکی برای تأیید این موضوع وجود ندارد. با این حال، نگرانی هایی وجود دارد که فرآیند فشار دادن در طول زایمان می تواند هموروئید شما را بدتر کند. اگر در دوران بارداری یا زایمان نگران بواسیر هستید با ماما صحبت کنید.
در بیشتر موارد، هموروئید پس از تولد نوزاد از بین می رود. در حالی که درمان منظم هموروئید در دوران شیردهی توصیه می شود، نوشیدن مقدار زیادی آب در این زمان برای جلوگیری از یبوست بسیار مهم است. اگر متوجه شدید که هموروئید شما حتی مدت کوتاهی پس از زایمان بهبود نمی یابد، در مورد درمان بیشتر با پزشک خود صحبت کنید.
علائم بواسیر در بارداری
در این قسمت همراه ما باشید تا علائم بواسیر در بارداری را بررسی کنیم.
خونریزی (ممکن است بعد از اجابت مزاج متوجه خون شوید)
حرکات روده دردناک
یک ناحیه برجسته از پوست در نزدیکی مقعد شما
خارش
سوزش
ورم
به طور کلی، این علائم را با هموروئید خارجی تجربه خواهید کرد. ممکن است با هموروئید داخلی هیچ علامتی نداشته باشید.
همچنین ممکن است در یک هموروئید خارجی لخته خون ایجاد شود. این به عنوان هموروئید ترومبوز شناخته می شود. آنها به طور کلی سفت، ملتهب و دردناک تر هستند.
ممکن است هنگام اجابت مزاج، هموروئید داخلی را بیرون برانید. اگر این اتفاق بیفتد، ممکن است خونریزی و ناراحتی را تجربه کنید.
دلایل به وجود آمدن بواسیر در دوران بارداری
تا ۵۰ درصد از زنان در دوران بارداری به هموروئید مبتلا می شوند.
افزایش حجم خون، منجر به بزرگتر شدن سیاهرگها میشود.
فشار روی وریدهای نزدیک مقعد از طرف کودک و رحم در حال رشد شما.
تغییر هورمون ها.
ممکن است در بارداری بیشتر از سایر دوران زندگی مستعد ابتلا به یبوست باشید. یک مطالعه اخیر منبع مطمئن نشان داد که از بین ۲۸۰ زن باردار، ۴۵.۷ درصد یبوست داشتند.
این یبوست ممکن است به دلیل نشستن طولانی مدت، تغییرات هورمونی یا مصرف آهن یا سایر مکمل ها باشد.
برای اطلاع از دلایل درد پهلو در بارداری کلیک کنید.
درمانهای خانگی بواسیر در بارداری
کارهای زیادی وجود دارد که می توانید در خانه برای تسکین و پیشگیری از هموروئید انجام دهید.
هنگام استفاده از توالت از دستمال مرطوب و قابل شستشو استفاده کنید.
از یک حمام نشسته استفاده کنید یا چند بار در روز به مدت ۱۰ دقیقه در آب گرم تمیز بنشینید.
حمام نمک اپسوم را در آب گرمی که خیلی گرم نیست مصرف کنید.
چند بار در روز یک کیسه یخ را برای چند دقیقه روی آن ناحیه نگه دارید.
به طور مکرر به اطراف حرکت کنید و سعی کنید برای جلوگیری از فشار اضافی بر مقعد خود، زیاد ننشینید.
برای نرم نگه داشتن مدفوع، مقدار زیادی آب بنوشید و غذاهای پر فیبر بخورید.
هنگام اجابت مزاج یا نشستن طولانی مدت روی توالت از زور زدن خودداری کنید.
تمرینات کگل را برای تقویت عضلات انجام دهید.
به جای نشستن به پهلو دراز بکشید تا فشار روی مقعد شما کاهش یابد.
در دوران بارداری، همیشه قبل از مصرف هر گونه دارویی، از جمله داروهایی که روی پوست خود استفاده می کنید، با پزشک خود صحبت کنید. این اطمینان حاصل می کند که درمان ها خطری برای کودک شما ندارد.
پزشک شما ممکن است بتواند یک ملین بی خطر یا یک شیاف را برای رفع یبوست توصیه کند.
برخی از درمانهای خوراکی تجویزی، مانند روتو سایدز و منبع مطمئن هیدروسمین، برای درمان هموروئید در دسترس هستند، اما ممکن است برای بارداری یا شیردهی بیخطر نباشند. به صورت کلی علاوه بر بارداری دوران شیردهی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است که می توانید در مقاله تاثیر متادون بر شیردهی از اهمیت تاثیر برخی موارد در این دوره با خبر شوید.
درمانهای موضعی بدون نسخه یا با نسخه ممکن است به هموروئید کمک کند، اما ممکن است برای بارداری بیخطر نباشند. حتما آنها را با پزشک خود در میان بگذارید.
این داروهای موضعی ممکن است شامل ترکیبات ضد درد یا ضد التهابی باشد.
چگونه می توان از بواسیر در دوران بارداری پیشگیری کرد؟
شما می توانید سعی کنید بواسیر را کاهش دهید یا از ایجاد آنها به روش های مختلفی جلوگیری کنید.
یک رژیم غذایی پر از غذاهای غنی از فیبر مانند سبزیجات و میوه ها داشته باشید.
مقدار زیادی آب بنوشید تا مدفوع شما نرم بماند و حرکات روده شما منظم باشد.
هنگام استفاده از توالت از زور زدن خودداری کنید.
از نشستن طولانی مدت روی توالت پرهیز کنید.
به محض اینکه اجابت مزاج را احساس کردید دفع کنید – نه نگه داشتن آن یا تاخیر.
تا جایی که می توانید با ورزش کرده و از نشستن های طولانی خودداری کنید.
با پزشک خود در مورد افزودن مکملی به رژیم غذایی خود صحبت کنید که به جلوگیری از یبوست کمک می کند.
عوامل خطرناک برای بواسیر بارداری
عوامل خطر برای هموروئید بیشتر به افزایش فشار روی وریدهای مقعد و رکتوم مربوط می شود. سابقه خانوادگی هموروئید ممکن است خطر شما را افزایش دهد. عوامل خطر عبارتند از:
- سن
- بارداری
- چاقی
- رابطه مقعدی
- یبوست یا اسهال مکرر
- طولانی مدت در توالت نشستن
- نداشتن فیبر غذایی کافی
- استفاده بیش از حد تنقیه یا ملین ها
- زور زدن در هنگام اجابت مزاج
درمان بواسیر با طب سنتی
برای درمان بواسیر با طب سنتی راه های مختلفی وجود دارد. به طور مثال می توانید از روغن نارگیل و یا آلوئه ورا استفاده نمایید. یا کپسول ویتامین e را برای رفع خارش و سوزش محل استفاده کنید. نوعی درمان دیگر نیز وجود دارد که شامل استفاده از مخلوط عسل و روغن زیتون می شود.
خلاصه مطلب
ما در این مطلب سعی کردیم به بررسی دلایل مختلف بواسیر در بارداری بپردازیم. به علاوه روش های درمان بواسیر در دوران بارداری و درمان بواسیر با طب سنتی را نیز بررسی کردیم. در صورتی که پس از مطالعه این مطلب نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص آیا بواسیر در بارداری خطرناک است؟ و یا دلایل به وجود آمدن بواسیر در دوران بارداری داشتید می توانید با کارشناسان ما جهت دریافت اطلاعات معتبر و همچنین معرفی پماد برای بواسیر در بارداری تماس بگیرید.