فوت فتیش
فوت فتیش

فوت فتیش چیست و چرا برخی به آن علاقه دارند؟

آیا می دانید فوت فتیش چیست و چرا برخی به آن علاقه دارند؟ فوت فتیش یک نوع علاقه جنسی است که در آن فرد از طریق تماشا، لمس، ماساژ یا نوازش پا و تمامی متعلقات آن تحریک و به ارضا می رسد. نظریه های روانشناسی متفاوتی در مورد پیامدها و روش درمان فوت فتیش وجود داشت. در این میان، نحوه برخورد با افرادی که دچار این اختلال هستند برای کاهش پیامدهای منفی و بهبود هر چه سریعتر آن بسیار مهم می باشد.

در این مقاله قصد داریم تا جنبه های مختلف فوت فتیش را مورد بررسی قرار دهیم تا با دید بازتری به این مسئله نگاه شود. همچنین، اگر شما یا شریک جنسی تان با چنین گرایش جنسی مواجه هستید، می توانید برای ایجاد برقراری هر چه بهتر و کم کردن تعارضات احتمالی از مشاوره تخصصی دکتر فکر راهنمایی بگیرید. 

فوت فتیش چیست؟

پیامدهای فوت فتیش چیست؟

زمانی که صحبت از جذابیت های جنسی می شود، معمولا همه ما به نقاط کلیشه ایی جنسی شناخته شده از بدن فکر می کنیم که در زن و مرد ایجاد تحریک می کنند. اما شاید عجیب باشد که بگوییم برای برخی از افراد، پا به عنوان یکی از جنسی ترین نقاط بدن و عوامل تحریک کننده محسوب می شود. به چنین پدیده ایی فوت فتیش گفته می شود.

اگر بخواهیم با معنی این اصطلاح به مفهوم آن برسیم، باید گفت که فوت به معنای پا و فتیش به معنای علاقه و پرستش بیش از حد یک چیز است. بنابراینف فوت فتیش مفهومی شبیه به پا پرستی می سازند.

فوت فتیش ( پودوفیلیا یا فتیشیسم) در واقع حالتی است که در آن فرد برای ارضای جنسی و به ارگاسم رسیدن نیاز به تعامل و تحریک از طریق پا دارد. این تعامل می تواند به شکل تصور کردن، نگاه کردن، نوازش کردن، بوییدن، بوسیدن یا لیسیدن پا یا لمس جوراب باشد.

در این نوع علاقه جنسی، شخص نه تنها به پا بلکه نسبت به تمام اجزا و چیزایی که به آن مربوط می شود از قبیل، انگشتان پا، شکل آن ها، ناخن پا، مچ پا، لاک ناخن، جواهراتی که به آن آویزان می شوند، جوراب و … تحریک می شود.

نشانه های فوت فتیش چیست؟

تشخیص فوت فتیش ممکن است برای برخی افراد دشوار بوده و از اینکه آیا به چنین علاقه جنسی دچار هستند یا نه اطمینان نداشته باشند. گرچه معمولا این مورد در مردان بیشتر از زنان دیده می شود، اما هر دو جنسیت می توانند درگیر آن شوند.

از آنجا که این نوع علاقه جنسی شیوع کمی دارد، دارندگان آن از هویدا شدنش نزد دیگران و شریک جنسی خود واهمه داند.. به همین دلیل اغلب چیزی در این مورد نمی گویند. اما اگر نشانه های زیر را در طرف مقابلتان دیدید، تقریبا می توانید یقین پیدا کنید که یک فوت فتیش است.

  • به طور محسوس یا نامحسوس به پاهایتان خیره می شوند و اگر شما متوجه این امر شوید، احتمالا خجالت خواهند کشید.
  • به زیبایی و تمیزی پا و انگشتان پای شما بسیار اهمیت می دهند و حتی ممکن است شما را به پدیکور یا لاک زدن ناخن های پا ترغیب نمایند.
  • از مالش دیگر قسمت های بدن شروع می کنند و آن را به پا ختم می کنند و اگر شما نسبت به این کار بی میل باشد، ناراحت می شوند.
  • این افراد از کفش های پاشنه بلند، کتانی، صندل، چکمه های بوت و کلا کفش های زیبا استقبال می کنند و به نظرشان سکسی می آید.
  • علاقه زیادی به قلقک دادن یا لمس پاهایتان دارند.
  • علیرغم مردم عادی، دوست دارند پاها را بو کنند و هر چه تمیزتر باشد بیشتر آن ها را ارضا می کنند.
  • جوراب ها را بو می کنند.
  • در مورد پاهایتان اظهار نظرهای زیادی می کنند و از جملاتی مانند ” پاهایت خیلی نرم است”، ” پاهایت زیبا هستند”، جوراب های جذابی داری” و … استفاده می کنند.
  • به جای آنکه تقاضای برهنگی یا دیدن عکس برهنه کند، دوست دارد که پاهایتان را مشاهده نماید.

نظریه های روانشناسی در مورد فوت فتیش

نظریه های روانشناسی در مورد فوت فتیش

نظریه های روانشناسی مختلفی در مورد فوت فتیش وجود دارد که هر کدام دیدگاه های خاصی را در این باره بیان می کنند. با این حال، دلیل و علت مشخص قطعی یا مشخصی برای چنین گرایشی عنوان نشده و کشف خواستگاه های اصلی آن نیازمند تحقیق های بیشتر است. در زیر اصلی ترین نظریه های روانشناسی در مورد فوت فتیش مرور خواهیم کرد.

نظریه فروید در مورد فوت فتیش

اولین کسی که در این مورد سخن گفت، زیگموند فروید بود. او معتقد بود که کودک با دیدن ناحیه تناسلی مادر، از اینکه او آلت تناسلی مردانه شبیه به خود ندارد، پا یا انگشتان پا را به عنوان یک جایگزین در نظر می گیرد. البته این نظریه تنها برای مردان دارای فوت فتیش صدق می کند و زنان دچار این اختلال را پوشش نمی دهد.

نظریه ویلانایار راماچاندران

او که مدیر مرکز مغز و شناخت در دانشگاه کالیفرنیا بود، این گرایش جنسی را ناشی از نقص های مغزی می داند که موجب سندروم اندام فانتوم می شود. او بیان کرد که قسمتی از مغز که به اندام جنسی مربوط است در نزدیکی نقشه تصویر بدن در مغز قرار دارد.

راماچاندران  در تحقیقات خود نشان داد که افرادی که پای خود را از دست داده اما مغز نتوانسته تصویر بدن را بدون پا قسمت بپذیرد، ساختار مغز آن به طور پیچیده ایی پای فانتوم را سکسی بداند. آن ها لذت جنسی و حتی ارگاسم را در پاهای از دست رفته خود می دانند.

نظریه دکتر برندا لاو

او در دایره التعارف خود، ریشه پیدایش فوت فتیش را از زمان کودکی می داند. او معتقد که پاها نخستین قسمتی از بدن پدر و مادر هستند که کودک آن ها را لمس می کند. از سویی دیگر پدر و بویژه مادر اغلب اوقات پای نوزاد را لمس و با آن بازی می کنند.

همچنین از نظر او در یک رابطه جنسی معمولا پاها کمتر از بخش های دیگر بدن مثال اندام تناسلی در دسترس هستند و این موجب حریص تر شدن شخص دارای فوت فتیش می شود. دلیل دیگر او کمتر بودن خطر بیماری های مقاربتی یا بیماری های دستگاه تناسلی در رابطه از طریق پا می باشد.

نظریه رفتاری

این نظریه فوت فتیش را در شرطی سازی کلاسیک دنبال می کند. نظریه پردازان رفتاری معتقدند که محرک های جنسی و شی فتیش یعنی همان پا به طور همزمان با یکدیگر سبب تحریک فرد می شوند.

در نتیجه، بتدریج حتی در غیاب محرک های دیگر، ذهن و سیستم های مربوط به غریزه جنسی تحریک می شوند. البته این نظریه نقدهای زیادی را نیز برانگیخت.

غریزه جنسی

گرچه نقاط تحریک پذیر برای مردان و زنان غالبا شناخته شده هستند، اما این هورمون ها و احساسات هستند که به مغز فرمان می دهند تا در یک نقطه یا توسط یک شی خاص تحریک شوند. بنابراین، در فوت فتیش هورمون ها نسبت به پا واکنش بیشتری نشان می دهند.

عوامل فرهنگی

دیدگاه جامعه و فرهنگ غالب در یک جامعه نیز می تواند در پیدایش فوت فتیش نقش داشته باشند. از نظر جنسی جوامع را به دو بخش جوامع مثبت جنسی و جوامع منفی جنسی تقسیم بندی می کنند.

در جوامع منفی  جنسی، هدف اصلی از ایجاد رابطه جنسی تولید مثل است. در حالی که در جوامع مثبت، دلایل دیگری همچون لذت، تفریح و سرگرمی نیز رواج دارد. به همین دلیل، در اینگونه جوامعه مثبت جنسی برای دریافت لذت بیشتر و تنوع بخشیدن به آن، گرایش هی مختلفی بوجود می آید.

جنبه تحقیر

از آنجا که پا در قسمت پایین بدن قرار دارد، فردی که جذب آن می شود خود را پایین تر از شریک جنسی خود می دانند و به نوعی از اینکه او بالاتر است، قدرت را در اختیار او می بینند. این امر برای آن ها خوشایند است و چنین امری را لذت بخش می دانند.

جنبه تسلط

یکی از چیزهایی که باعث لذت بخش کردن فوت فتیش می شود، بازی قدرت می باشد. بدین مفهوم که شخص دارای فوت فتیش خود را در زیر پای شریک جنسی خود می بیند و حس می کند که تحت تسلط او قرار دارد. آن ها اینکه در هنگام نزدیکی با همسر، پایین تر و پست تر به نظر آیند خوشحال می شوند.

پیامدهای فوت فتیش

نظریه های روانشناسی در مورد فوت فتیش

علیرغم تصور بسیاری از افراد، تفاوت های جنسی همیشه هم ناسالم نیست و در مواردی می تواند بدون هیچ صدمه ایی به رابطه جنسی وجود داشته باشند. اما اگر اینگونه گرایش ها در صمیمت، نزدیکی و تعامل عاطفی یا جنسی شرکا اختلال ایجاد نماید، آنگاه بایستی آن را نگران کننده دانست و به دنبال درمان های اصولی بود.

یکی از مواردی که اغلب همسران افراد داری فوت فتیش  از آن شکایت دارند، این است که گویی با وجود حضور فیزیکی شریک جنسی، اما روح او در طول سکس آن جا نیست.

همچنین، این گرایش در دارندگان خود معمولا احساس ترس و گناه ایجاد می کند، زیرا رواج چندانی نداشته و ممکن است برای زوجین نگرانی هایی را به وجود آورد.

از دیگر پیامدهای منفی فوت فتیش این است که یک رابطه نابرابر بین زوجین را نشان می دهد که در آن یکی برتر و قدرتمندتر و دیگری پست تر و حقیرتر می باشد. این مسئله می تواند بر سایر جنبه های رابطه نیز تاثیر گذار باشد.

روش درمان فوت فتیش

برای روش درمان فوت فتیش باید از طریق درمانگران و روانپزشکان اقدام کرد. زیرا قبل از هر چیز بایستی این مسئله علت یابی شده و متناسب با شرایط فرد شیوه های درمانی اتخاذ گردد. از جمله این راهکارها به شرح زیر می باشند.

سکس درمانی

سکسولوژیست ها یا درمانگرایی که در این زمینه تخصص دارند، از رویکردهای مناسب برای درمان فوت فتیش استفاده می کنند.

آن ها تمامی عوامل، شرایط، مکان ها و رفتارهایی را که سبب تشدید این گرایش می شوند را شناسایی کرده به شخص مراجعه کننده تکنیک های ذهن آگاهی و رفتاری را آموزش می دهند. همچنین، سایر بیماری ها یا اختلالات شخصیت یا اختلالات جنسی احتمالی که در فرد وجود دارد نیز مورد بررسی و درمان قرار می گیرد.

درمان های شناختی رفتاری

در اینگونه درمان ها از تکنیک های روانشناختی برای شناخت و تغییر رفتارها یا افکاری به وجود آورنده یا تشدید کننده فوت فتیش بهره گرفته می شود.

یکی از جالب ترین و موثرین این تکنیک ها بیزاری درمانی است. بدین طریق، تلاش می شود تا فرد علاقه شدید خود را نسبت به پا دست بدهد و شیوه های جایگزین مناسب تری را به کار ببندد.

دارو

اگر تشخیص درمانگر این باشد که درمان های فوق موثر نمی باشد، دارو تجویز می شود. داروهای مهارکننده انتخابی سرتونین به همراه داروهای ضد اضطراب یا ضد افسردگی مهمترین این داروها هستند.

علاوه بر این، داروهای کاهش دهنده میل جنسی می تواند به کاهش افکار برانگیزنده به فوت فتیش کمک کرده و بر رفتارهای مرتبط تاثیر گذار باشد.

نحوه برخورد با افرادی که دچار اختلال فوت فتیش هستند

یکی از آزاردهنده ترین مسائلی که اشخاص دارای فوت فتیش با آن مواجه هستند، ترس از قضاوت شدن توسط اطرافیان است. بویژه در فرهنگ ما که هنوز شناخت درستی در مورد بسیاری از گرایش ها، اختلالات و انحرافات جنسی وجود ندارد.

از این رو به عنوان همسر یا شریک جنسی اینگونه افراد، نباید آن ها را سرزنش یا تحقیر کرد. بلکه بایستی از طریق سکس درمانگران یا روانپزشکان به آن ها کمک نمود. اجازه دهید که به راحتی و بدون نگرانی از قضاوت شدن در مورد تمایلات جنسی شان با شما صحبت کنند و به ناچار مجبور به رفتارها یا ارضای مخفیانه نشوند.

حتی می توانید با گروه هایی که دارای اختلالات یا علاقه های جنسی این چنینی هستند در صورت وجود، تعامل داشته و از تجارب یکدیگر استفاده نمایید.

پر واضح است که هر نحوه برخورد با افرادی که دچار اختلال فوت فتیش هستند مناسب تر باشد، پیامدهای آن کمتر و درمان زودتر اتفاق می افتد.

سخن پایانی

در این مقاله هدف ما بالا بردن سطح آگاهی در مورد پیامدها و درمان فوت فتیش به همراه نحوه برخورد با افرادی که دچار این اختلال هستند، 

با این وجود در هر جامعه ایی ممکن است اختلالات و گرایش های جنسی متعدد و گوناگونی وجود داشته باشد که نحوه سازگاری یا درمان آن ها غالبا نیازمند کمک گرفتن از متخصصان و درمانگران است. چنانچه در مورد فوت فتیش یا هر کدام از گرایش ها یا انحرافات جنسی رویارو هستید، می توانید از طریق تماس تلفنی یا آنلاین با کارشناسان ما، راهنمایی های لازم را دریافت نمایید. 

فوت فتیش چیست؟

فوت فتیش ( پودوفیلیا یا فتیشیسم) در واقع حالتی است که در آن فرد برای ارضای جنسی و به ارگاسم رسیدن نیاز به تعامل و تحریک از طریق پا دارد.

روش درمان فوت فتیش چیست؟

از روش های درمانی متفاوتی از قبیل سکس درمانی، درمان های شناختی رفتاری، دارویی و … برای این کاهش پیامدهای این گرایش استفاده می شود.

چگونه باید با افرادی که فوت فتیش دارند، برخورد کرد؟

برای دریافت راهنمایی در این مورد می توانید با کارشناسان دکتر فکر در تماس بوده و مشاوره بهبود روابط و درمان این اختلال را دریافت نمایید.

علت فوت فتیش چیست؟

در این مقاله می توانید نظریه های روانشناسی در مورد فوت فتیش را مطالعه فرمایید.

5/5 - (1 امتیاز)

همچنین ببینید

اختلال انطباقی

اختلال انطباقی چیست؟ + علائم، نحوه تشخیص و درمان آن

سوالی دارید؟ با ما تماس بگیرید تماس با برترین مشاوران از طریق تلفن ثابت در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مشاور